Köpa en domän

I länder där Google Domains är tillgängligt kan du använda Google Domains för att köpa en domän. Som standard får du en ettårig registreringsperiod genom Google Domains som förnyas automatiskt (steg 6 nedan).

Så här köper du en domän

Följ de här anvisningarna för att köpa en domän:

1. Sök efter en tillgänglig domän. Hitta den du vill köpa.
  2. Klicka på Lägg i kundvagnen .
  3. Klicka på Visa kundvagn om du vill se vad du har lagt i kundvagnen. För att ta bort en domän klickar du på papperskorgen Radera bredvid domänen du vill ta bort.
  4. För vissa domäner (t.ex. .us och .ca) krävs det att du anger ytterligare information. Klicka på Ange info för att göra det.
  5. Välj ett sekretessalternativ
  6. Som standard förnyas registreringsperioden automatiskt i Google Domains. Om du vill kan du stänga av automatisk förnyelse.
    Med automatisk förnyelse riskerar du inte att förlora domänen om du skulle glömma bort att betala. När automatisk förnyelse har aktiverats debiterar Google automatiskt din betalningsmetod varje år vid den tid då domänen upphör. Läs mer om förnyelsealternativen.
  7. Klicka på Till Kassan längst ner i kundvagnen.
  8. Ange eller redigera kontaktuppgifterna för domänen.
    Uppgifterna du anger används som offentliga kontaktuppgifter för domänen i WHOIS-databasen.
  9. Välj betalningsmetod.
  10. Klicka på Köp. Det kan ta några minuter att behandla registreringen.

Premiumdomän

En premiumdomän är en domän som den nuvarande ägaren erbjuder för försäljning eller återförsäljning till ett premiumpris. Det finns två typer av premiumdomäner:

Domäner på eftermarknaden: Den nuvarande domänägaren erbjuder domänen för återförsäljning till ett premiumpris. När du har köpt domänen kan du lägga till flera års registrering och förnya till toppdomänens ordinarie pris (till exempel 12 USD per år för .com).

Premiumdomän: Registret säljer domänen till ett premiumpris. I de flesta fall debiterar registret en annan avgift för överföringar, ytterligare års registrering, förnyelse och återställning än baspriset för domänändelsen. Om du vill köpa en premiumdomän kan du behöva betala en högre engångskostnad. I så fall lägger Google automatiskt till den kostnaden på registreringsavgiften.

.ca-domän

En person som registrerar en domän med .ca-ändelse måste följa de här policyerna:

Personer i följande kategorier kan använda privat registrering:
  • Kanadas ursprungsbefolkning (ABO)
  • Kanadensisk medborgare (CCT)
  • Juridisk representant för en person som är kanadensisk medborgare eller permanent boende i Kanada (LGR)
  • Permanent boende i Kanada (RES)

.us-domän

Begränsningar gäller för .us-toppdomäner. En innehavare måste vara:

• en fysisk person (i) som är amerikansk medborgare, (ii) som är permanent bosatt i USA eller något av dess territorier, eller (iii) vars primära hemvist är i USA eller något av dess territorier
  • en amerikansk enhet eller organisation (i) i någon av USA:s femtio (50) delstater, District of Columbia eller något av USA:s territorier, eller (ii) organiserad eller på annat sätt bildad enligt lagstiftningen i en av USA:s delstater, District of Columbia eller något av USA:s territorier (inklusive en federal, statlig eller lokal myndighet i USA eller en politisk underavdelning till en sådan, och ideella organisationer baserade i USA) eller
  • en utländsk enhet eller organisation med bona fide-närvaro i USA eller något av dess territorier.

Läs mer på www.neustar.us/.

Privat registrering är inte tillgänglig för .us-domäner.

.fr-domän

För .fr-domäner krävs att du är bosatt i ett EU-medlemsland. På Europeiska unionen: Länder finns en lista över medlemsländerna.

.jp-domän

Japan Registry Services kräver att företag eller personer som registrerar .jp-domäner har en permanent postadress i Japan. Om du inte har det tillhandahåller GMO JP Registration Service, GMO Internet, Inc. (postens registrar) en adress till en representant i Japan som du kan använda för registrering.