Een domein kopen

In landen waar Google Domains beschikbaar is, kun je met Google Domains een domein kopen. Standaard biedt Google Domains een registratieperiode van één jaar en word je aangemeld voor automatische verlenging (stap 6 hieronder).

Een domein kopen

Volg deze instructies om een domein te kopen:

1. Zoek naar een beschikbaar domein. Vind het domein dat je wilt kopen.
  2. Klik op Toevoegen aan winkelwagen .
  3. Klik op Winkelwagentje bekijken om te zien wat er in je winkelwagen zit.
    • Als je een domein wilt verwijderen, klik je naast de naam van dat domein op de prullenbak Verwijderen .
  4. Kies hoeveel registratiejaren je wilt kopen tegen de huidige prijs.
  5. Klik op Gegevens invoeren als je aanvullende gegevens wilt opgeven die vereist zijn voor bepaalde domeinen, zoals .us en .ca.
  6. Selecteer een privacyoptie.
  7. Optioneel: Google Domains zet automatische verlenging standaard aan, maar je kunt dit uitzetten als je dat wilt.
    • Met automatische verlenging zorg je dat je op tijd betaalt en houder blijft van je domein.
    • Als automatische verlenging aanstaat, brengt Google elk jaar automatisch kosten in rekening rond de tijd dat je domein verloopt. De kosten worden in rekening gebracht op de betaalmethode die aan je account gekoppeld is.
    • Bekijk meer informatie over verlengingsopties.
  8. Optioneel: Als je een domein met gepersonaliseerd e-mailadres wilt instellen, vink je het vakje aan en vul je je persoonlijke informatie in.
  9. Klik onderaan de winkelwagen op Betalen.
  10. Geef de openbare contactgegevens van je domein op of bewerk ze. Deze worden gebruikt als de openbare contactgegevens voor je domein in de WHOIS-database.
  11. Selecteer een betaalmethode.
  12. Klik op Kopen. Het kan een paar minuten duren voordat je registratie is verwerkt.

Tip: Koop meerdere registratiejaren om mogelijke toekomstige prijsverhogingen te voorkomen.

Premium domeinen

Een premium domein wordt door de huidige houder tegen een premium prijs te koop of voor doorverkoop aangeboden. Er zijn 2 soorten premium domeinen:

Premium aftermarketdomein

Een domein dat door de huidige houder wordt doorverkocht voor een eenmalig aftermarkettarief. Na aankoop kun je meerdere registratiejaren toevoegen en het domein verlengen tegen de verlengingsprijs voor het topleveldomein (TLD) waar het domein onder valt (bijvoorbeeld € 12,00 per jaar voor .com).

Premium domein van het register

Het register biedt het domein aan tegen een premium prijs. In de meeste gevallen brengt het register voor overdrachten, extra registratiejaren, verlenging en herstel een ander tarief in rekening dan de basisprijs voor de betreffende domeinextensie. Als je een premium domein wilt kopen, kan het register hogere eenmalige kosten in rekening brengen. Indien van toepassing voegt Google deze kosten automatisch aan je registratiekosten toe.