Een domein kopen

In landen waarin Google Domains beschikbaar is, kun je met Google Domains een domein kopen. Standaard biedt Google Domains een registratieperiode van één jaar en word je aangemeld voor automatische verlenging (stap 6 hieronder).

Een domein kopen

Volg deze instructies voor het kopen van een domein:

1. Zoek naar een beschikbaar domein. Vind het domein dat je wilt kopen.
  2. Klik op In winkelwagentje .
  3. Als je wilt zien wat er zich in je winkelwagentje bevindt, klik je op Winkelwagentje bekijken. Klik op de prullenbak Verwijderen naast een naam als je een domein wilt verwijderen.
  4. Voor sommige domeinen (bijvoorbeeld .us en .ca) moet je aanvullende informatie verstrekken. Klik hiervoor op Gegevens invoeren
  5. Selecteer een privacyoptie
  6. Google Domains meldt je automatisch aan voor Automatische verlenging. Je kunt zich hier desgewenst voor afmelden.
    Met automatische verlenging mis je nooit een betaling en blijf je dus eenvoudiger de eigenaar van je domein. Wanneer automatische verlenging ingeschakeld is, brengt Google elk jaar automatisch kosten in rekening rond de tijd dat je domein verloopt. De kosten worden in rekening gebracht op de betaalmethode die aan je account is gekoppeld. Meer informatie over verlengingsopties.
  7. Klik op Afrekenen onderaan je winkelwagentje.
  8. Voer de Contactgegevens voor het domein in of bewerk deze.
    Deze gegevens worden gebruikt als de openbare contactgegevens voor je domein in de WHOIS-database.
  9. Selecteer een betaalmethode.
  10. Klik op Kopen. Het kan een paar minuten duren voordat je registratie verwerkt is.

Premium domein

Een premium domein is een domein dat door de huidige eigenaar tegen een premium prijs te koop of voor doorverkoop wordt aangeboden. Er zijn twee soorten premium domeinen:

Aftermarketdomein: Een domein dat door de huidige domeineigenaar wordt doorverkocht voor een premium prijs. Na aankoop kun je meerdere registratiejaren toevoegen en het domein verlengen tegen de reguliere prijs voor het hoofddomein (TLD) waar het domein onder valt (bijvoorbeeld € 12,00 per jaar voor .com).

Premium domein: Het register biedt het domein aan voor een premium prijs. In de meeste gevallen brengt het register voor overdrachten, extra registratiejaren, verlenging en herstel een ander tarief in rekening dan de basisprijs voor de betreffende domeinextensie. Als je een premium domein wilt kopen, kan de houder hogere eenmalige kosten in rekening brengen. Indien van toepassing voegt Google deze kosten automatisch aan je registratiekosten toe.