Verkkotunnuksen ostaminen

Verkkotunnus ostetaan seuraavalla tavalla:

Huom. Ohjeaiheesta Google Domainsin saatavuus voit tarkistaa, onko Google Domains saatavilla maassasi.

Vaihe 1: Hae verkkotunnusta

1. Jos hakukenttää ei näy, valitse vasemmalta Hae verkkotunnuksia.
  2. Kirjoita nimi sivun yläosan hakukenttään. Kirjoita nimi päätteen kanssa (kuten example.com) tai pelkkä nimi (kuten example), niin Google Domains näyttää kaikki tarjolla olevat variaatiot.
  3. Hakutuloksista näet, onko verkkotunnus saatavilla.
  4. Tarkenna hakua tarvittaessa. Google Domains hakee verkkotunnustasi automaattisesti useilla suosituilla päätteillä (eli ylätason verkkotunnuksilla).
    • Voit lisätä päätteitä valitsemalla oikealta Lisää pääte. Täydellinen luettelo saatavilla olevista verkkotunnuksista hintoineen on täällä.
    • Voit lisätä hakuusi kaikki mahdolliset verkkotunnukset valitsemalla Kaikki päätteet.
    • Haun päätulosten alla näet niihin liittyvät verkkotunnukset.

Vaihe 2: Valitse verkkotunnus

1. Valitse verkkotunnus klikkaamalla Lisää ostoskoriin ‑painiketta .
  2. Sitten voit valita lisää verkkotunnuksia tai tarkistaa ostoskorin sisällön Näytä ostoskori ‑painikkeella.

Vaihe 3: Osta verkkotunnus

1. Jos ostoskorin sisältö näyttää hyvältä, valitse Jatka kassalle.
  2. Toimi Vahvista yhteystiedot ‑ponnahdusikkunassa seuraavasti:
    • Anna tai vahvista yhteystietosi.

Näitä tietoja käytetään verkkotunnuksesi julkisina yhteystietoina WHOIS-tietokannassa. Ohjeet yhteystietojen muuttamiseksi verkkotunnuksen ostamisen jälkeen ovat ohjeaiheessa Yhteystiedot.

Huom. Vain sillä Google Domains ‑sähköpostiosoitteella, jolla olet kirjautuneena Google Domainsiin, on käyttöoikeus Google Domains ‑tiliin. Vaikka kirjoittaisit Yhteystiedot-näytöllä jonkin toisen nimen tai sähköpostiosoitteen, tämä henkilö tai osoite ei saa käyttöoikeutta Google Domains ‑tiliisi.

• Valitse tietosuoja-asetus.
    • Valitse, haluatko vastaanottaa sähköposteja (valinnainen).
    • Valitse Jatka.
  3. Toimi Google-tilisi maksuikkunassa seuraavasti:
    • Tarkista ostoksesi.
    • Jos kaikki näyttää hyvältä, valitse Osta.
    Lisätietoja on ohjeaiheessa Google-tilillä maksaminen.

Lisää ohjeita

Tietoja verkkotunnuksien ostamisesta

Verkkotunnuksen ostaminen tarkoittaa käytännössä verkkotunnuksen rekisteröimistä 1–10 vuodeksi ja siihen liittyvien rekisteröintimaksujen maksamista. Omistat verkkotunnuksen oikeudet rekisteröintijakson ajan. Voit uusia verkkotunnuksen rekisteröinnin niin monta kertaa kuin haluat. Tästä syystä verkkotunnuksen haltijaa kutsutaan usein sen omistajaksi.

Jos et ole varma, kuinka monta vuotta haluat pitää verkkotunnusta, valitse aluksi yksi vuosi sen hankkimiseksi. Voit lisätä rekisteröintivuosia myöhemmin. Voit myös asettaa Google Domainsin uusimaan verkkotunnuksesi rekisteröinnin vuosittain automaattisesti.

Muiden kuin ASCII-merkkien käyttäminen

Verkkotunnusten haussa voi käyttää muita kuin ASCII-merkkejä. Google Domains tukee kahta menetelmää muiden kuin ASCII-merkkien kirjoittamisessa:

• Liitä merkit suoraan hakukenttään. Esimerkki: グーグル.
  • Kirjoita merkkien punycode-esitysmuoto. Esimerkki: xn--qcka1pmc.

Eri verkkotunnuspäätteet tukevat muiden kuin ASCII-merkkien eri joukkoja. IANA (Internet Assigned Numbers Authority) on julkaissut luettelon kunkin verkkotunnuspäätteen tukemista merkkijoukoista.

Tulokset

Jos verkkotunnuksen pääte ei tue hakusi sisältämiä merkkejä, saat tulokseksi ilmoituksen Erikoismerkkejä ei tueta tälle verkkotunnukselle tai Annettu nimi ei ole verkkotunnuksen nimi.

Premium-verkkotunnukset

Premium-verkkotunnukset ovat verkkotunnuksia, joita tarjotaan myyntiin tai jälleenmyyntiin premium-hintaan. Premium-verkkotunnuksia on kahdenlaisia:

• Jälkimarkkinoiden premium-verkkotunnukset: Näiden verkkotunnusten omistajat tarjoavat niitä jälleenmyyntiin premium-hintaan. Kun olet ostanut tällaisen verkkotunnuksen, voit lisätä sen rekisteröintivuosia ja uusia sen tavalliseen ylätason verkkotunnuksen hintaan (esimerkiksi .com-verkkotunnuksella vuosihintaan 12 $).
  • Rekisterin premium-verkkotunnukset: Näitä verkkotunnuksia rekisteri myy premium-hintaan. Useimmissa tapauksissa siirron, rekisteröinnin lisävuosien, uusimisen ja palauttamisen hinta poikkeaa ylätason verkkotunnuksen perushinnasta. Hinta on yleensä sama kuin alkuperäinen premium-hinta.

Premium-verkkotunnuksesta veloitetaan lisämaksu, joka on sen haltijan määrittämä kertamaksu. Tämä hinta lisätään Google Domainsin rekisteröintimaksuun.

Premium-verkkotunnuksen ostamisessa voi kestää normaalia kauemmin, muutamasta minuutista useisiin päiviin. Tämä johtuu siitä, että toisin kuin tavallinen verkkotunnus, premium-verkkotunnus on siirrettävä sen nykyiseltä haltijalta sinulle.

.US-päätteiset verkkotunnukset

.US-päätteisiin verkkotunnuksiin liittyy tiettyjä rajoituksia. Verkkotunnuksen haltijan on oltava jokin seuraavista:

1. luonnollinen henkilö, joka (i) on Yhdysvaltain kansalainen, (ii) asuu pysyvästi Yhdysvalloissa tai sen hallitsemilla alueilla ja (iii) jonka ensisijainen kotipaikka on Yhdysvalloissa tai sen hallitsemilla alueilla
  2. Yhdysvalloissa toimiva entiteetti tai organisaatio, joka on (i) rekisteröity jossakin Yhdysvaltain 50 osavaltiosta, Columbian liittopiirissä tai jollakin Yhdysvaltain hallitsemalla alueella tai (ii) rekisteröity tai muulla tavoin muodostettu Yhdysvaltain osavaltion, Columbian liittopiirin tai jonkin Yhdysvaltain hallitseman alueen lakien mukaan (mukaan lukien Yhdysvaltain liittovaltion, osavaltion tai paikallishallinnon tai muun hallinnon alajaoston lakien mukaan) tai ei-kaupallinen Yhdysvalloissa toimiva organisaatio
  3. ulkomaalainen entiteetti tai organisaatio, jolla on aito edustus Yhdysvalloissa tai sen hallitsemilla alueilla.

Lisätietoja on osoitteessa www.neustar.us/. Kun ostat .US-verkkotunnuksen, sinun on vastattava alla oleviin kysymyksiin:

• Mikä kuvaus sopii sinuun parhaiten?
  • Mihin käytät .US-verkkotunnustasi?

Huom. Yksityinen rekisteröinti ei ole käytettävissä .US-verkkotunnuksissa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yksityinen rekisteröinti.

Hakutulokset

Hakutulokset vaihtelevat kirjoittamasi nimen mukaan.

• Saatavilla

Jos verkkotunnus on saatavilla, Google Domains näyttää sen luettelossa yhdessä saatavilla olevien ylätason verkkotunnusten kanssa. Esimerkkejä: example.com, example.net, example.org.

• Ei saatavilla

Jos verkkotunnus ei ole saatavilla, Google Domains näyttää luettelon hakua muistuttavista nimistä.

• Jo omistettu

Jos jo omistat verkkotunnuksen, Google Domains näyttää luettelon omistamaasi verkkotunnusta muistuttavista nimistä.

• Useat hakutermit

Jos kirjoitat useita hakutermejä (kuten ”kissat ja koirat”), Google Domains näyttää luettelon saatavilla olevista nimistä, joissa käytetään yhtä tai useampaa hakutermiä (kuten ”kissatjakoirat”).

• Virheelliset merkit

Jos kirjoitat hakutermin, joka sisältää virheellisiä merkkejä (kuten ”kissat! & koirat!”), Google Domains jättää ne huomioimatta ja näyttää luettelon nimistä kelvollisten merkkien perusteella (”kissatkoirat”). Kelvollisia merkkejä ovat ASCII-kirjaimet a–z (kirjainkoko huomioidaan), numerot 0–9 ja yhdysmerkki -.

Seuraava vaihe