Verkkotunnuksen ostaminen

Maissa, joissa Google Domains on saatavana, verkkotunnuksen voi ostaa Google Domainsin kautta. Google Domains tarjoaa oletuksena yhden vuoden rekisteröintijakson ja ottaa automaattisen uusinnan käyttöön (vaihe 6 alla).

Näin ostat verkkotunnuksen

Seuraa näitä ohjeita ostaaksesi verkkotunnuksen:

1. Hae vapaita verkkotunnuksia ja valitse haluamasi.
  2. Valitse Lisää ostoskoriin .
  3. Klikkaa Näytä ostoskori tarkistaaksesi ostoskorisi. Jos haluat poistaa verkkotunnuksen ostoskorista, klikkaa tunnuksen vieressä olevaa roskakoria Poista.
  4. Joidenkin verkkotunnusten ostaminen (esim. .US ja .CA) vaatii lisätietoja. Klikkaa Anna tiedot antaaksesi tiedot.
  5. Valitse tietosuoja-asetus
  6. Google Domainsin oletusasetuksena on Automaattinen uusinta. Voit halutessasi poistaa automaattisen uusinnan käytöstä.
    Automaattisen uusinnan ansiosta verkkotunnus pysyy jatkuvasti omistuksessasi, sillä laskut maksetaan varmasti ajallaan. Kun automaattinen uusinta on käytössä, Google laskuttaa automaattisesti tilisi maksutapaa kerran vuodessa. Lue lisää uusimisvaihtoehdoista.
  7. Klikkaa ostoskorin alaosasta Kassalle.
  8. Anna verkkotunnuksen Yhteystiedot tai muokkaa niitä.
    Annettuja tietoja käytetään verkkotunnuksesi julkisina yhteystietoina WHOIS-tietokannassa.
  9. Valitse maksutapa.
  10. Klikkaa Osta. Rekisteröinnin käsittely voi kestää muutaman minuutin.

Premium-verkkotunnus

Premium-verkkotunnus on verkkotunnus, jonka sen nykyinen omistaja tarjoaa myyntiin tai jälleenmyyntiin premium-hintaan. Premium-verkkotunnuksia on kahdenlaisia:

Jälkimarkkinoiden verkkotunnus: Verkkotunnuksen nykyinen omistaja tarjoaa sen jälleenmyyntiin premium-hintaan. Kun olet ostanut tällaisen verkkotunnuksen, voit lisätä sen rekisteröintivuosia ja uusia sen tavalliseen ylätason verkkotunnuksen hintaan (esimerkiksi .com-verkkotunnuksella vuosihintaan 12,00 $).

Premium-verkkotunnus: Rekisteri myy verkkotunnuksen premium-hintaan. Useimmiten rekisteri veloittaa verkkotunnuksen päätteen mukaisen perushinnan lisäksi erillisen hinnan siirroista, rekisteröinnin lisävuosista, uusimisesta ja palauttamisesta. Verkkotunnuksen haltija voi vaatia premium-verkkotunnuksesta korkeamman kertamaksun. Google lisää tämän maksun automaattisesti rekisteröintimaksuun.

.CA-verkkotunnus

.CA-verkkotunnuksen rekisteröijän on noudatettava seuraavia ehtoja:

Seuraaviin ryhmiin kuuluvat henkilöt voivat käyttää yksityistä rekisteröintiä:
  • Kanadan alkuperäiskansat (ABO)
  • Kanadan kansalainen (CCT)
  • Kanadan kansalaisen tai pysyvän asukkaan laillinen edustaja (LGR)
  • Kanadan pysyvä asukas (RES).

.US-verkkotunnus

.US-päätteisiin ylätason verkkotunnuksiin liittyy tiettyjä rajoituksia. Verkkotunnuksen haltijan on oltava jokin seuraavista:

• luonnollinen henkilö, joka (i) on Yhdysvaltain kansalainen, (ii) asuu pysyvästi Yhdysvalloissa tai sen hallitsemilla alueilla ja (iii) jonka ensisijainen kotipaikka on Yhdysvalloissa tai sen hallitsemilla alueilla
  • Yhdysvalloissa toimiva entiteetti tai organisaatio, joka on (i) rekisteröity jossakin Yhdysvaltain 50 osavaltiosta, Columbian liittopiirissä tai jollakin Yhdysvaltain hallitsemalla alueella tai (ii) rekisteröity tai muulla tavoin muodostettu Yhdysvaltain osavaltion, Columbian liittopiirin tai jonkin Yhdysvaltain hallitseman alueen lakien mukaan (mukaan lukien Yhdysvaltain liittovaltion, osavaltion tai paikallishallinnon tai muun hallinnon alajaoston lakien mukaan) tai ei-kaupallinen Yhdysvalloissa toimiva organisaatio
  • ulkomaalainen entiteetti tai organisaatio, jolla on aito edustus Yhdysvalloissa tai sen hallitsemilla alueilla.

Lisätietoja on osoitteessa www.neustar.us/.

Yksityinen rekisteröinti ei ole käytettävissä .US-verkkotunnuksissa.

.FR-verkkotunnus

.FR-verkkotunnukset ovat vain Euroopan unionin jäsenmaissa asuvien henkilöiden tai siellä toimivien organisaatioiden saatavilla. Katso luettelo Euroopan unionin jäsenmaista.

.JP-verkkotunnus

Japan Registry Services edellyttää .JP-verkkotunnuksia rekisteröiviltä yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä pysyvää postiosoitetta Japanissa. Jos sinulla ei ole japanilaista osoitetta, GMO JP Registration Service, GMO Internet, Inc. (tietueen rekisteröijä) tarjoaa rekisteröintiäsi varten Japaniin kirjatun edunvalvontaosoitteen.