Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Endre kontaktinformasjon i Google Domains

Da du registrerte et domene, oppga du kontaktinformasjon for det domenet. Vi la til denne informasjonen i WHOIS-databasen som den offisielle eierskapsinformasjonen for domenenavnet. ICANN krever at vi holder denne informasjonen oppdatert under registreringsperioden for domenet, for å sikre at den er autentisk. Det finnes tre typer kontaktinformasjon som du må oppgi og holde oppdatert:

• Registrant: Eieren av domenet
  • Administrator: Personen med ansvaret for administrative beslutninger vedrørende domenet ditt.
  • Teknisk kontakt: Personen med ansvaret for tekniske endringer i domenet ditt

Tips: Vanligvis er det mulig å finne all denne informasjonen ved å søke i WHOIS. Hvis du ikke vil at denne kontaktinformasjonen skal være offentlig, slår du på personvern.

Endre kontaktinformasjon

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Klikk på Meny Meny og så Registreringsinnstillinger øverst til venstre.
  4. Klikk på Rediger under «Kontaktinformasjon» øverst til høyre.
  5. Klikk på Lagre når endringene er utført.
  6. Hvis du får spørsmål om hvordan du ønsker å motta en bekreftelseskode, angir du dette.
    • E-post: Sjekk e-postadressen i kontaktinformasjonen din. Følg linken i e-posten for å bekrefte endringen.
    • SMS eller telefonanrop: Sjekk om du har mottatt en SMS eller talemelding med en sekssifret kode. Skriv inn koden i Google Domains, og klikk på Send inn.

Hvis du blir bedt om å bekrefte, må du gjøre dette innen 15 dager for å unngå at domenet ditt suspenderes midlertidig. Nettstedsinnhold eller e-postadresser som er konfigurert på domenet ditt, slutter å fungere frem til du har fullført bekreftelsesprosessen.

Hvis du oppdaterer registrantens kontakt-e-postadresse, må du huske på følgende:

• Eieren av forrige kontakt-e-postadresse for registranten må bekrefte endringene før de tas i bruk. Denne personen mottar et e-postvarsel om den foreslåtte endringen med en link for å bekrefte eller avvise endringen. Hvis denne e-postadressen ikke lenger er tilgjengelig, kan du kontakte oss for å fullføre kontaktendringene.
    Tips : Når du kontakter oss, kan det hende du må bekrefte tilknytningen din til domenenavnet før vi utfører endringene. Vi kan be om følgende:
    • Kopier av legitimasjon, for eksempel førerkort eller pass
    • Annen dokumentasjon på tilknytning, for eksempel en strømregning
    Vi gjør dette for å sikre at bare autentiserte personer kan endre informasjon om domenenavn
  • Den oppdaterte e-postadressen erstatter ikke e-postadressen du bruker til å administrere Google Domains-kontoen din. Finn ut mer om forskjellen mellom registrantens kontakt-e-postadresse og e-postadressen for administrasjon. Finn ut hvordan du deler administrering av domenenavn slik at registranten får tilgang til kontakt-e-postadressen og kan administrere domenenavnet.

Ikke-ASCII-tegn

Du kan bruke ikke-ASCII-tegn i kontaktinformasjonen din. Enkelte domener støtter imidlertid ikke disse tegnene i WHOIS-resultater. I slike tilfeller blir eventuelle internasjonale tegn du har tatt med i den offentlige kontaktinformasjonen, erstattet med omtrentlig tilsvarende tegn fra det engelske alfabetet (ASCII) i resultatene som vises.

Du kan ikke inkludere ikke-ASCII-tegn i kontakt-e-postadresser for domener som ikke støtter internasjonale tegn. Hvis du er usikker på hvilke tegn som støttes, kan du sjekke listen over støttede tegnsett for hvert toppdomene.