Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Contactgegevens in Google Domains wijzigen

Bij de registratie van een domein heb je contactgegevens voor dat domein opgegeven. We voegen deze informatie toe aan de WHOIS-database als de officiële eigendomsgegevens van de domeinnaam. ICANN vereist dat we deze informatie actueel houden tijdens de registratieperiode van het domein, om de authenticiteit te garanderen. Er zijn 3 soorten contactgegevens die je moet opgeven en bijhouden:

• Houder: De eigenaar van het domein.
  • Beheerder: De persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van het domein.
  • ICT: De persoon die verantwoordelijk is voor technische wijzigingen aan het domein.

Tip: Met een WHOIS-zoekopdracht kan iemand meestal een deel van of al deze contactgegevens vinden. Als je niet wilt dat deze contactgegevens openbaar zijn, zet je privacybescherming aan.

Contactgegevens wijzigen

1. Log in bij Google Domains.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Klik linksboven op Menu Menu en dan Registratie-instellingen.
  4. Klik rechtsboven, onder Contactgegevens, op Bewerken.
  5. Klik als je klaar bent op Opslaan.
  6. Als je wordt gevraagd hoe je een verificatiecode wilt krijgen, selecteer je een voorkeur.
    • E-mail: Check de inbox van het e-mailadres in de contactgegevens. Klik op de link in de e-mail om de wijziging te bevestigen.
    • Per sms of telefoon: Check of je een sms of een spraakbericht met een code van 6 cijfers hebt gekregen. Vul de code in bij Google Domains en klik op Sturen.

Als je wordt gevraagd je domeineigendom te bevestigen, moet je dit binnen 15 dagen doen, anders wordt je domein opgeschort. Websitecontent en e-mail die je hebt ingesteld voor het domein, werken pas weer als je het verificatieproces hebt afgerond.

Als je het contactmailadres van de houder updatet, moet je rekening houden met het volgende:

• De wijzigingen moeten worden bevestigd door de eigenaar van het vorige contactmailadres van de houder. Deze persoon krijgt een e-mail met de voorgestelde wijziging, met een link om deze te bevestigen of te weigeren. Als je geen toegang meer hebt tot dit e-mailadres, neem je contact met ons op om de wijzigingen in je contactgegevens door te voeren.
    Tip: Als je contact met ons opneemt, moet je mogelijk bevestigen dat de domeinnaam van jou is voordat we de wijzigingen kunnen doorvoeren. We kunnen je vragen het volgende te sturen:
    • Een kopie van een identiteitsbewijs, zoals een rijbewijs of paspoort
    • Een ander bewijs, zoals een energierekening
    We nemen deze stappen om te zorgen dat alleen geverifieerde mensen informatie gekoppeld aan domeinnamen kunnen wijzigen.
  • Het geüpdatete e-mailadres vervangt niet het e-mailadres waarmee je je Google Domains-account beheert. Bekijk meer informatie over het verschil tussen het contactmailadres van de houder en het beheermailadres. Als je met het contactmailadres van de houder het domein wilt kunnen openen en beheren, bekijk je hoe je het beheer van de domeinnaam deelt.

Niet-ASCII-tekens

Je kunt niet-ASCII-tekens gebruiken in je contactgegevens. Sommige domeinen ondersteunen deze tekens echter niet in de WHOIS-resultaten. In die gevallen worden vergelijkbare letters uit het Engelse alfabet (ASCII) gebruikt om de niet-ASCII-tekens in je openbare contactgegevens te vervangen in de resultaten.

Als het domein uitsluitend ASCII-tekens ondersteunt, kun je geen niet-ASCII-tekens gebruiken in contactmailadressen. Bekijk de lijst met ondersteunde tekensets voor elke domeinextensie als je niet zeker weet of tekens worden ondersteund.