Contactgegevens

U kunt als volgt uw persoonlijke contactgegevens updaten:

Opmerking: Wanneer u contactgegevens wijzigt, moet u de wijziging verifiëren via het huidige e-mailadres of telefoonnummer dat is opgegeven in de contactgegevens.
  1. Klik in de linkerkolom op Mijn domeinen en klik vervolgens op de domeinnaam.
  2. Klik op het tabblad Instellingen Settings (gear icon).
  3. Scrol naar het gedeelte Persoonlijke contactgegevens. Er zijn drie typen contactgegevens: Registrant, Beheerder en ICT.
  4. Klik op Bewerken onder de contactgegevens die u wilt wijzigen.
  5. Maak de gewenste wijzigingen en klik op Opslaan. Selecteer hoe u de verificatiecode wilt ontvangen.
    • Kies E-mail als u nog steeds toegang heeft tot het vorige e-mailadres uit de contactgegevens.
      1. Controleer uw e-mail op het vorige e-mailadres van de registrant.
      2. Klik op de link in de e-mail om de wijziging te verifiëren.
    • Kies Sms of Telefonisch als u geen toegang meer heeft tot het e-mailaccount.
      1. Google Domains stuurt u een sms met een zescijferige verificatiecode of u wordt gebeld door een computer die de code voorleest.
      2. Voer de code in en klik op Accepteren en doorgaan.
    • Neem contact op met ondersteuning als u geen toegang heeft tot het e-mailadres en het telefoonnummer van de registrant.

Opmerking: Alleen het e-mailadres waarmee u bent ingelogd bij Google Domains heeft toegang tot uw Google Domains-account. Wanneer u een andere naam of een ander e-mailadres invult voor Registrant, Beheer of ICT, krijgen deze adressen geen toegang tot uw Google Domains-account.

U kunt als volgt uw openbare contactgegevens wijzigen:

1. Zie Privéregistratie.
  2. Met de instellingen onder Privéregistratie kunt u bepalen of uw contactgegevens openbaar zijn.

Meer hulp...

Over contactgegevens

ICANN vereist dat alle registranten hun contactgegevens opgeven bij het registeren van een domein. Deze gegevens worden gebruikt om vast te leggen wie de eigenaar van het domein is.

Elk domein heeft drie contacten. Dezelfde naam, hetzelfde e-mailadres en hetzelfde postadres kunnen voor alle drie de contacten worden gebruikt. In eerste instantie worden voor de drie contacten de contactgegevens gebruikt die u bij de aankoop of overdracht van het domein invoert op het scherm Contactgegevens.

• Registrant: de eigenaar van het domein.
  • Beheerder: de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van uw domein.
  • ICT: de persoon die verantwoordelijk is voor technische wijzigingen aan uw domein.

De contactgegevens van de registrant (naam, postadres, telefoonnummer en e-mailadres) zijn openbaar toegankelijk via WHOIS-zoekopdrachten. Als u niet wilt dat uw contactgegevens openbaar zijn, kunt u privéregistratie inschakelen.