Contactgegevens

Wanneer u een domein registreert, moet u voor dat domein contactgegevens opgeven. Er zijn drie soorten contactgegevens:

• Registrant: de eigenaar van het domein
  • Beheerder: de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van uw domein
  • ICT: de persoon die verantwoordelijk is voor technische wijzigingen in uw domein
Iedereen kan uw registrantgegevens vinden via een WHOIS-zoekopdracht. Als u niet wilt dat deze contactgegevens openbaar zijn, moet u privéregistratie inschakelen.

Contactgegevens wijzigen

Voer de volgende stappen uit om uw contactgegevens te wijzigen:

1. Log in bij Google Domains op domains.google.com/registrar.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Mijn domeinen.
  3. Klik op de domeinnaam waarvan u de contactgegevens wilt wijzigen.
  4. Ga naar Persoonlijke contactgegevens
  5. Klik onder het type contactgegevens op Bewerken en breng de wijzigingen aan.
  6. Klik vervolgens op Opslaan.
  7. Selecteer hoe u een verificatiecode wilt ontvangen.
    • E-mail: controleer het e-mailadres in uw contactgegevens. Klik op de link in de e-mail om de wijziging te verifiëren.
    • Sms of telefonisch: controleer of u een sms of een spraakbericht met een code van zes cijfers heeft ontvangen. Voer de code in Google Domains in en klik op Accepteren en doorgaan.
Wanneer u een e-mailadres opgeeft bij de contactgegevens, krijgt dat adres geen toegang tot uw Google Domains-account. Als u wilt dat anderen uw account kunnen beheren, lees dan hier hoe u Google Domains-beheerders toevoegt.

Over niet-ASCII-tekens

U kunt in uw contactgegevens ook tekens gebruiken die niet in de ASCII-tekenset staan. Sommige domeinen ondersteunen deze tekens echter niet in de WHOIS-resultaten. In die gevallen worden vergelijkbare letters uit het Engelse alfabet (ASCII) gebruikt om de niet-ASCII-tekens in uw openbare contactgegevens te vervangen in de resultaten.

U kunt geen niet-ASCII-tekens gebruiken in e-mailadressen in uw contactgegevens als het domein uitsluitend ASCII-tekens ondersteunt. Raadpleeg de lijst met ondersteunde tekensets voor domeinextensies van de Internet Assigned Numbers Authority (IANA).