Yhteystiedot

Voit päivittää henkilökohtaiset yhteystietosi seuraavasti:

Huom. Kun muutat yhteystietoja, sinun on vahvistettava muutos käyttämällä nykyistä sähköpostiosoitettasi tai puhelinnumeroasi.
  1. Valitse vasemmanpuoleisesta sarakkeesta Omat verkkotunnukset ja klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  2. Klikkaa Asetukset-välilehteä Settings (gear icon).
  3. Siirry Henkilökohtaiset yhteystiedot ‑kohdan alaosaan. Yhteystietotyyppejä on kolmenlaisia: Verkkotunnuksen haltija, Järjestelmänvalvoja ja Tekninen yhteyshenkilö.
  4. Voit muuttaa yhteystietotyyppejä valitsemalla niiden alta Muokkaa.
    Huom. Kaikki verkkotunnukset eivät tue yhteystiedoissa kansainvälisiä merkkejä, kuten Á, ج tai グ. Katso kohta kansainvälisten merkkien käyttäminen
  5. Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset ja valinnut Tallenna, valitse vahvistuskoodin lähetystapa.
    • Valitse sähköposti, jos sinulla on edelleen käyttöoikeus aiemmin yhteydenpitoon käytettyyn sähköpostiosoitteeseen.
      1. Tarkista verkkotunnuksen haltijan tietoihin aiemmin merkityn sähköpostiosoitteen viestit.
      2. Vahvista muutos seuraamalla sähköpostin linkkiä.
    • Jos sinulla ei ole enää käyttöoikeutta sähköpostitiliin, valitse tekstiviesti tai puhelu.
      1. Google Domains lähettää sinulle kuusinumeroisen vahvistuskoodin joko tekstiviestillä tai tietokoneäänellä puhuttuna puheluna.
      2. Kirjoita koodi ja valitse Hyväksy ja jatka.
    • Jos sinulla ei ole käyttöoikeutta verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteeseen eikä puhelinnumeroon, ota yhteys tukitiimiimme.

Huomautus: vain sillä Google Domains ‑sähköpostiosoitteella, jolla olet kirjautuneena Google Domainsiin, on käyttöoikeus Google Domains ‑tiliin. Vaikka kirjoitat Verkkotunnuksen haltija-, Järjestelmänvalvoja- tai Tekninen yhteyshenkilö ‑kohtiin eri nimen tai sähköpostiosoitteen, kyseiset yhteyshenkilöt eivät saa käyttöoikeutta Google Domains ‑tiliin.

Voit muuttaa julkisia yhteystietojasi seuraavasti:

1. Katso kohta yksityinen rekisteröinti.
  2. Julkisesti saatavilla olevat yhteystietosi perustuvat yksityiseen rekisteröintiasetukseesi.

Lisää ohjeita

Kansainvälisten merkkien käyttäminen

Voit käyttää yhteystiedoissasi kansainvälisiä merkkejä, kuten Á, ج tai グ. Näitä merkkejä saatetaan kutsua "laajennetuiksi merkeiksi" tai "ei-Ascii-merkeiksi". Kaikki verkkotunnukset, kuten esimerkiksi .org, eivät kuitenkaan salli kansainvälisten merkkien käyttöä WHOIS-tiedoissa. Jos kuitenkin käytät yhteystiedoissasi kansainvälisiä merkkejä ja määrität yhteystiedot julkisiksi, WHOIS-tiedoissasi näytetään kansainvälisten merkkien sijasta niitä lähellä olevat latinalaiset ASCII-kirjaimet.

Esimerkiksi merkkijonon "グ グーグル" tilalla WHOIS-tiedoissa näkyisi "Google".

Huom. Tämä ei vaikuta siihen, miten yksityisiksi määritetyt WHOIS-tiedot näkyvät. Katso kohta yksityinen rekisteröinti.

TÄRKEÄÄ: Jos verkkotunnus ei tue kansainvälisiä merkkejä, et voi käyttää niitä yhteyssähköpostiosoitteessasi.

Tietoja yhteystiedoista

Jotta verkkotunnuksen omistajuudesta voidaan varmasti tehdä lopullisia päätöksiä, ICANN vaatii, että kaikki verkkotunnuksen rekisteröijät antavat yhteystietonsa verkkotunnuksen rekisteröinnin yhteydessä.

Jokaiselle verkkotunnukselle määritetään kolme yhteyshenkilöä. Kaikki kolme henkilöä voivat käyttää samaa nimeä ja osoitetta. Aluksi kaikki kolme yhteyshenkilöä määritetään tiedoilla, jotka annoit verkkotunnuksen rekisteröinnin tai siirron yhteydessä Yhteystiedot-kohtaan.

• Verkkotunnuksen haltija: Verkkotunnuksen omistava henkilö.
  • Järjestelmänvalvoja: Verkkotunnuksen hallintaan liittyvistä päätöksistä vastaava henkilö.
  • Tekninen yhteyshenkilö: Verkkotunnuksen teknisistä muutoksista vastaava henkilö.

Rekisteröijän yhteystiedot (kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) ovat julkisesti saatavilla WHOIS-hakujen avulla. Jos et halua yhteystietojasi julkisiksi, tee yksityinen rekisteröinti.