Yhteystiedot

Kun rekisteröit verkkotunnuksen, sinun on määritettävä sen yhteystiedot. Yhteystietoja on kolmea tyyppiä:

• Verkkotunnuksen haltija on verkkotunnuksen omistaja.
  • Järjestelmänvalvoja vastaa verkkotunnuksen hallinnollisista päätöksistä.
  • Tekninen yhteyshenkilö vastaa verkkotunnuksen teknisistä muutoksista.
Kuka tahansa voi selvittää verkkotunnuksen haltijan tiedot WHOIS-haulla. Jos et halua yhteystietojasi julkisiksi, ota käyttöön yksityinen rekisteröinti.

Näin muutat yhteystietoja

Voit päivittää yhteystietosi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Domainsiin: domains.google.com/registrar.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa verkkotunnusta, jonka yhteystietoja haluat muuttaa.
  4. Siirry kohtaan Henkilökohtaiset yhteystiedot
  5. Klikkaa yhteystietotyypin alapuolelta Muokkaa tehdäksesi muutoksia.
  6. Kun olet tehnyt muutokset, klikkaa Tallenna.
  7. Valitse vahvistuskoodin toimitustapa:
    • Sähköposti: Katso yhteystietoihisi merkittyyn sähköpostiosoitteeseen lähetetty viesti ja vahvista muutos seuraamalla sähköpostin linkkiä.
    • Tekstiviesti tai puhelu: Kirjaa ylös teksti- tai ääniviestissä ilmoitettu kuusinumeroinen koodi. Syötä tämä koodi Google Domainsiin ja klikkaa Hyväksy ja jatka.
Kun lisäät yhteystietoihin uuden sähköpostiosoitteen, sen omistaja ei saa Google Domains ‑tilin hallinnointioikeutta. Jos haluat antaa muille henkilöille tilisi hallinnointioikeuden, lue lisää Google Domains ‑järjestelmänvalvojien lisäämisestä.

Tietoja muiden kuin ASCII-merkkien käytöstä

Yhteystiedoissa voi käyttää muitakin kuin ASCII-merkkejä. Kaikki verkkotunnukset eivät kuitenkaan tue näitä merkkejä WHOIS-hakutuloksissa. Tällöin hakutuloksissa julkisten yhteystietojen kansainväliset merkit korvataan niitä mahdollisimman hyvin vastaavilla ASCII-merkeillä.

Jos verkkotunnuksesi ei tue kansainvälisiä merkkejä, et voi käyttää niitä yhteystietojen sähköpostiosoitteessa. Tutustu Internet Assigned Numbers Authorityn (IANA) kokoamaan luetteloon eri verkkotunnuspäätteiden tukemista merkistöistä.