Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Yhteystietojen muokkaaminen Google Domainsissa

Verkkotunnukselle on lisätty yhteystiedot sen rekisteröinnin yhteydessä. Olemme lisänneet nämä tiedot WHOIS-tietokantaan verkkotunnuksen virallisiin omistajuustietoihin. ICANN edellyttää, että pidämme nämä tiedot ajan tasalla verkkotunnuksen rekisteröintijakson ajan. Sinun on ilmoitettava ja pidettävä ajan tasalla kolmenlaisia yhteystietoja:

• Verkkotunnuksen haltija: Verkkotunnuksen omistaja.
  • Järjestelmänvalvoja: Verkkotunnuksen hallintaan liittyvistä päätöksistä vastaava henkilö.
  • Tekninen yhteyshenkilö: Verkkotunnuksen teknisistä muutoksista vastaava henkilö.

Vinkki: WHOIS-haun kautta käyttäjä voi nähdä osan tai kaikki näistä yhteystiedoista. Jos et halua yhteystietojasi julkisiksi, laita yksityisyyden suojaus päälle.

Yhteystietojen muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Rekisteröintiasetukset.
  4. Klikkaa Muokkaa oikeasta yläkulmasta kohdasta "Yhteystiedot".
  5. Kun olet tehnyt muutokset, klikkaa Tallenna.
  6. Jos sinulta kysytään, miten haluat vastaanottaa vahvistuskoodin, valitse haluamasi vaihtoehto.
    • Sähköposti: Tarkista yhteystiedoissasi oleva sähköposti. Vahvista muutos klikkaamalla sähköpostitse saamaasi linkkiä.
    • Tekstiviesti tai puhelu: Saat teksti- tai ääniviestinä kuusinumeroisen koodin. Lisää koodi Google Domainsiin ja valitse Lähetä.

Jos sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi, sinun täytyy vahvistaa se 15 päivän kuluessa. Muuten verkkotunnuksesi jäädytetään. Verkkotunnukseen liittyvän verkkosivuston sisältö ja sähköpostit lakkaavat toimimasta siihen saakka, että todennat henkilöllisyytesi.

Jos päivität verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteen, muista seuraavat seikat:

• Verkkotunnuksen edellisen haltijan sähköpostiosoitteen omistajan on vahvistettava muutokset, ennen kuin ne tulevat voimaan. Kyseinen henkilö saa ehdotetusta muutoksesta sähköposti-ilmoituksen, jossa on linkki muutoksen vahvistamiseksi tai hylkäämiseksi. Jos sähköpostiosoite ei ole enää käytettävissä, ota meihin yhteyttä, jotta voimme muokata yhteystietojasi.
    Vinkki: Kun otat meihin yhteyttä, sinun on ehkä vahvistettava olevasi verkkotunnuksen omistaja, ennen kuin muutokset tulevat voimaan. Saatamme pyytää
    • kopioita henkilöllisyystodistuksesta, kuten ajokortista tai passista
    • muita todisteita, kuten sähkö- tai vesilaskuja.
    Näin varmistamme, että vain todennetut henkilöt voivat muokata verkkotunnukseen liittyviä tietoja.
  • Päivitetty sähköpostiosoite ei korvaa sähköpostiosoitetta, jota käytät Google Domains ‑tilisi hallinnointiin. Lue lisää verkkotunnuksen haltijan yhteyssähköpostin ja hallinnointisähköpostin eroista. Jos haluat antaa verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteelle luvan verkkotunnuksen hallinnointiin, lue lisää verkkotunnuksen yhteishallinnoinnista.

Muut kuin ASCII-merkit

Yhteystiedoissa voi käyttää muita kuin ASCII-merkkejä. Kaikki verkkotunnukset eivät kuitenkaan tue näitä merkkejä WHOIS-tuloksissa. Tällöin hakutuloksissa julkisten yhteystietojen kansainväliset merkit korvataan niitä mahdollisimman hyvin vastaavilla ASCII-merkeillä.

Jos verkkotunnuksesi ei tue kansainvälisiä merkkejä, et voi käyttää niitä yhteystietojen sähköpostiosoitteissa. Jos et ole varma tuetuista merkeistä, katso kunkin verkkotunnuksen päätteen tukemat merkistöt.