Kom i gang med Google Domains

Velkommen til Google Domains

Google Domains er en domenenavnregistrator. Du kan bruke Google Domains til følgende:

• Du kan søke etter tilgjengelige domener.
  • Du kan kjøpe et domenenavn.
  • Du kan overføre et domene du allerede eier, fra en annen domeneregistrator.
  • Du kan overføre et domene mellom eiere innenfor Google Domains.
  • Du kan administrere og fornye registreringen din.
  • Du kan opprette opptil 100 aliaser for videresending av e-post for domenet ditt.
  • Du kan viderekoble trafikk til domenet ditt direkte til et eksisterende nettsted.
  • Du kan integrere med webhoteller for å legge innhold ut på nettet for domenet ditt.

Herfra til nettet – en veiledning for å skape innhold på nettet med Google Domains

Et domene er et navn for området ditt på Internett. Hvis du tenker på nettstedet ditt som en butikk, kan du si at det å eie et domenenavn er som å signere leieavtalen på tomten. Ingen andre kan bygge på tomten, men du må fortsatt bygge butikken og ordne med infrastrukturen for å komme i gang. Google Domains er utviklet for å gjøre dette så enkelt som mulig.

Det er flere trinn involvert i å eie et domene og å publisere et nettsted:

Trinn 1: Planlegg. Hva vil du gjøre på nettet? Trenger du e-postadresser for familiemedlemmer, medarbeidere eller ansatte? Er det relatert til jobb eller personlig bruk? Vil du bygge et nettsted, bruke dette domenet for et eksisterende nettsted eller en blogg du eier, eller vil du bare bruke domenet til e-post og andre nettbaserte tjenester, for eksempel Google Disk?

Trinn 2: Kjøp et domenenavn. På Google Domains kan du søke etter domenenavn, kjøpe et domene og fornye registreringen din.

Når du kjøper et domenenavn, må du fornye det hvert år. Med Google Domains kan du fornye det manuelt eller automatisk, og du kan kjøpe registrering for opptil ti år på forskudd (fem år for .co-domener).

Du kan lese artikkelen om å kjøpe et domene for å finne ut hvordan du kjøper et domenenavn.

Trinn 3: Bygg et nettsted. Hvis du vil ha et nettsted, må du velge et vert. Verten har nettjenerne som lagrer nettstedet ditt og gjør det tilgjengelig på nettet. Dette kalles ofte webhotell. Dette gjør det mulig for trafikk å nå frem til nettstedet ditt og for brukerne å samhandle med det. Du får også vanligvis tilgang til verktøy for å bygge nettsteder.

Webhoteller varierer i pris – fra gratis med svært grunnleggende verktøy for bygging av nettsteder til tjenester med månedlig betaling. Vi samarbeider med vertstjenester for nettet som tilbyr en rekke alternativer til ulike priser. Når du har kjøpt et domene, kan du se vertstjenestene vi samarbeider med, på Nettsted-fanen og finne en som passer best for deg. Du finner mer informasjon om vertstjenestene vi samarbeider med, i artikkelen om tilstedeværelse på nettet.

Hvis du har et eksisterende nettsted eller en blogg du vil at domenet skal peke til, har du to valgmuligheter:

• Du kan bruke viderekobling fra domenet for å omdirigere trafikken til et eksisterende nettsted. Du finner instruksjoner i artikkelen om viderekobling av domener.
  • For mange vertstjenester og nettbaserte verktøy, for eksempel Google Nettsteder og Blogger, kan du bruke domenet ditt som adressen for nettstedet. Gå til brukerstøtten for vertstjenesten din for mer informasjon om å bruke ditt eget domene eller en egendefinert nettadresse.

Trinn 4: Konfigurer e-postadresser. Hvis du vil ha e-postadresser med @ etterfulgt av domenet ditt, har du flere muligheter:

• Med videresending av e-post kan du videresende opptil 100 e-postadresser med @ etterfulgt av det nye domenet ditt, til eksisterende e-postadresser. Hvis du for eksempel nettopp har kjøpt «example.com» og abc123@gmail.com er den eksisterende e-postkontoen din, kan du bruke videresending av e-post for å opprette en adresse som «sales@example.com» som automatisk videresendes til abc123@gmail.com.
  • Med G Suite får du e-post og komplett implementering av Google Dokumenter for hver e-postkonto på domenet ditt. Les artikkelen New to >G Suite? Learn the basics (på engelsk) i >G Suite-brukerstøtten
  • Det kan hende at vertstjenesten din tilbyr en egendefinert e-postløsning. Finn ut mer om dette i brukerstøtten for vertstjenesten.

Neste trinn i Google Domains

I brukerstøtten for Google Domains finner du mer informasjon om følgende: