Kom i gang med Google Domains

G Suite heter nå Google Workspace. Alt du trenger for å få ting gjort, er samlet på ett sted. Finn ut mer om Google Workspace.

Du kan kjøpe, overføre og administrere domenene dine og koble deg direkte til nettstedsbyggere som Shopify, Squarespace, Weebly og Wix. Du kan legge til opptil 30 e-postaliaser for hver bruker uten ekstra kostnad.

Tilgjengelighet

Viktig: Google Domains er ikke tilgjengelig i alle land/regioner eller på alle språk. Finn ut hvor Google Domains er tilgjengelig.

Du kan bruke Google Domains med siste eller neste siste versjon av følgende nettlesere:

• Google Chrome
  • Firefox®
  • Safari®
  • Microsoft Edge™

Tips: Hold nettleseren din oppdatert. Hver gang det kommer en ny nettleserversjon, begynner vi å støtte den nyeste versjonen og slutter å støtte den tredje nyeste versjonen.

Slik fungerer det

Når du bruker Google Domains som domeneregistrator, kan du

• søke etter tilgjengelige domener
  • kjøpe navn til domenet ditt
  • overføre domener du allerede eier, fra andre domeneregistratorer
  • overføre domener mellom eiere i Google Domains
  • administrere og fornye domeneregistreringer
  • opprette opptil 100 e-postadresser for videresending per domene
  • integrere med webhoteller for å etablere og styrke tilstedeværelsen din på nettet

Kjøp et domene

Du kan opprette og administrere domenet ditt akkurat slik du ønsker:

1. Lag en plan for domenet ditt.
  2. Kjøp et domenenavn.
  3. (Valgfritt) Lag et nettsted.
  4. (Valgfritt) Konfigurer e-post.
  5. Spre budskapet.
1. Lag en plan for domenet ditt.
Før du kjøper et domene bør du ha et klart mål for hvordan du vil bruke det. Tenk over følgende:
  • Hva vil du utrette på nettet?
  • Trenger du e-postadresser til familie, kollegaer eller ansatte?
  • Er domenet til privat eller forretningsmessig bruk?
  • Vil du bygge et nytt nettsted, bruke domenet til et eksisterende nettsted eller bruke det til e-post og andre tjenester, for eksempel Google Disk?
2. Kjøp et domenenavn.
Viktig: Etter at du har kjøpt et domenenavn, må du betale et årlig fornyelsesgebyr for å beholde navnet.

Du kan søke etter domenenavn, kjøpe domener og fornye domeneregistreringen din i Google Domains.

3. (Valgfritt) Lag et nettsted.

Hvis du vil bruke domenet ditt til et nytt nettsted, må du velge en vert med nettjenere som kan betjene nettstedet ditt. Google Domains samarbeider med webhoteller som har verktøyene du trenger for å bygge opp et nettsted. Velg mellom forskjellige prisnivåer, fra grunnleggende gratisverktøy til mer avanserte verktøy mot et månedsgebyr.

Bruk et eksisterende nettsted

Hvis du vil bruke domenet ditt sammen med en blogg eller et nettsted du har fra før, kan du gjøre dette på to forskjellige måter:

Hvis du vil vite mer om hvordan du bruker dine egne domener og egendefinerte nettadresser, kan du gå til brukerstøtten for webhotellet.

4. (Valgfritt) Konfigurer e-post.

Det finnes tre måter å opprette e-postadresser for domenet ditt på:

Konfigurer videresending av e-post

Du kan videresende e-post fra opptil 100 e-postadresser for det nye domenet ditt til eksisterende e-postadresser. Domenet «example.com» kan for eksempel ha en eksisterende «sales@example.com»-adresse som videresendes til «abc123@gmail.com». Finn ut mer om videresending av e-post.

Bruk Google Workspace-implementeringen

Kjøp et Google Workspace-abonnement sammen med domeneregistreringen din under betalingsprosessen. Gå til «E-post»-fanen under Mine domener for å administrere abonnementene dine.

Bruk e-postløsningene til webhotellet ditt

Enkelte webhoteller tilbyr egendefinerte e-postdomener. Gå til brukerstøtten for webhotellet hvis du vil ha mer informasjon.

Med annonser på Google Søk og Google Maps kan du gjøre det enklere for folk å oppdage bedriften eller organisasjonen din. Når folk søker etter produkter eller tjenester du tilbyr, kan annonsen din vises ved siden av søkeresultatene.