Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Hantera resursposter

Resursposter ansluter de underliggande komponenterna i din domän, till exempel ditt webbhotell, e-postleverantörer, namnservrar, säkerhetsfunktioner eller anpassade funktioner. Korrekta resursposter kan också förbättra webbplatsens säkerhet och autentisera ägarskap av domännamn.

Medan du lägger till tjänster till domänen konfigurerar Google Domains automatiskt nya resursposter. Men du kan även modifiera dem direkt för att lägga till anpassade komponenter eller redigera sådana som har konfigurerats automatiskt.

När du köpte en domän konfigurerade Google Domains namnservrar automatiskt utan extra kostnad. Du kan redigera de här namnservrarna direkt i Google Domains eller konfigurera anpassade namnservrar för att hantera och modifiera dem genom en tredjepartsleverantör. Läs mer om hur du hanterar namnservrar.

Ändra, modifiera eller radera en resurspost

Viktigt! Det kan ta 24–48 timmar att uppdatera resursposter på hela internet. Olika internetanvändare kan få olika resultat när de försöker besöka eller använda webbplatsen under den tiden. Bekräfta att du sparar ändringar på alla ändrade resursposter innan du redigerar nästa.

Du kan modifiera domänens resursposter för att lägga till verifiering, skapa en underdomän eller ändra vilka namnservrarna du dirigerar användare till.

Ange hur ofta datorer och webbläsare ska uppdatera dina poster i fältet TTL (Time to Live).

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj den domän som du vill ändra.
  3. Klicka på menyn Meny följt av DNS uppe till vänster.
  4. Under Resursposter klickar du på Anpassade poster följt av Hantera poster.
    • Om du inte har några resursposter än kan du klicka på Anpassade poster.
  5. För varje post som har angetts kan du redigera fälten Typ, TTL eller Data direkt.
    • Exempel på hur du formaterar poster finns i resursposttyper.
    • Om du vill inkludera flera poster med samma värden för värdnamn, typ, TTL och data samtidigt som även kallas resursposter klickar du påSkapa ny post.
    • För att ta bort ett datafält från en post kan du klicka på Ta bort cancel.
  6. Du kan lägga till eller radera fler poster.
    • Om du vill lägga till en annan post klickar du på Skapa ny post följt av Spara.
    • Om du vill radera en hel uppsättning poster kan du klicka på Radera Radera .
  7. Klicka på Spara.
  8. Bekräfta att den ändrade resursposten är synlig.

Tips! För att skapa, ändra eller radera dina resursposter måste Google Domains konfigureras till Google Domains (Aktiva). Om du ser Anpassade (Aktiva) konfigurerar du resursposter via namnserverleverantören.

Formatera resurspostfält

Exempel på resursposter finns i resursposttyper. När du lägger till resursposter i Google Domains måste du fylla i följande fält:

Värdnamn

Fältet Värdnamn anger objektet som en resurspost refererar till. En post kan till exempel vara relevant för hela webbplatsen, som example.com, eller bara för en underdomän, som shop.example.com.

Du kan formatera fältet Värdnamn för att ange vad du vill att en resurspost ska gälla för. Om du är osäker på vad du ska ange i fältet Värdnamn kontaktar du tjänsteleverantören för posttypen, till exempel e-posttjänsten. Det här är några vanliga format:

Tillämpa en post på en hel domän

Om du vill att en resurspost ska gälla för hela domänen, som example.com, kan du lämna fältet Värdnamn tomt eller lägga till symbolen @.

Tillämpa en post på en enstaka underdomän

Om du vill att en resurspost ska gälla en enstaka underdomän, som shop.example.com, anger du prefixet i fältet Värdnamn. Exempel:

Värdnamn

Typ

TTL

Data

shop

A

3600

123.123.123.123

Tillämpa en post på flera underdomäner

Om du vill att en resurspost ska gälla för flera underdomäner som inte har några definierade resursposter kan du använda en jokerteckenpost. Du kan till exempel formatera fältet Värdnamn med en asterisk (*), följt av en punkt (.), följt av ditt domännamn.

Värdnamn

Typ

TTL

Data

*.example.com

MX

3600

mailhost1.example.com.

Obs! Du kan bara använda jokerteckenposter för vissa posttyper. Om de inte används korrekt kan jokerteckenposter returnera oväntade resultat. Mer detaljerad information finns i RFC 1034 (avsnitt 4.3.3) och RFC 4592. Fler exempel finns i RFC 4592 (avsnitt 2.2.1).

Typ av resurspost

Det här är resursposttyper som du lägger till, exempelvis: A, CNAME, and MX. Läs mer på resursposttyper.

Time to Live

En enhet kan lagra information om en webbplats för att effektivisera internetresurserna. TTL-värdet (Time to Live) definierar hur ofta en resurspost ska uppdateras.

Google Domains listar uppdaterade värden på sekunder. Ange anpassat värde eller välj ett av standardvärdena:

• 10 minuter
  • 1 timme
  • 6 timmar

Postens data

Postens data beror på resursposttyperna. En A-post inkluderar till exempel en IP-adress i datafältet. Om du inte är säker på vilken information du ska ta med kontaktar du tjänsteleverantören för din posttyp, till exempel e-posttjänsten för MX-posttyper.

Exportera resursposter med en annan DNS-leverantör

Exportera resursposter som du har konfigurerat med en annan DNS-leverantör i Google Domains:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj namnet på din domän.
  3. Klicka på menyn Meny följt av DNS uppe till vänster.
  4. Välj Standardnamnservrar.
    • Om Google Domains har angetts som Standardnamnservrar (Aktiva) använder du våra standardnamnservrar. Om fliken Anpassade namnservrar har angetts som Anpassade namnservrar (Aktiva) använder du anpassade namnservrar. Du måste konfigurera resursposter med namnserverleverantören.
  1. Klicka på Exportera DNS-poster under Resursposter.
  2. Välj den filtyp du vill exportera:
    • BIND: En .bind-fil är en .txt-fil som många DNS-leverantörer brukar använda för att beskriva resursposter. Om din domän har ALIAS-poster exporteras de bara som kommentarer eftersom de är specifika för Google Cloud DNS och kanske inte är tillgängliga hos andra registrarer.
    • YAML: En .yaml-fil är en fil där YAML inte är märkningsspråk. Det här alternativet fungerar bara om du exporterar DNS-resursposter i Google Cloud DNS. ALIAS-poster ingår i YAML-filer.