Resurssitietueet

Google Domains tukee DNS-resurssitietueita ja DNS-tähtitietueita. Molemmat tietuetyypit sisältävät nimi-, tyyppi-, elinaika- ja datakentät (Name/Type/TTL/Data) (katso Tietoja resurssitietueista).

Resurssitietueet ja nimipalvelimet

Google Domainsissa määrittämäsi tietueet toimivat vain, kun käytät Googlen nimipalvelimia. Jos käytät omia nimipalvelimia, DNS-osion yläreunaan ilmestyy viesti, jossa sinua pyydetään määrittämään resurssitietueet ja tähtitietueet DNS-tarjoajan kautta.

Lisätietoja resurssitietueista

Tietuejoukot

Google Domains ryhmittelee tietueet joukkoihin helpompaa tarkastelua ja hallintaa varten. Yhdessä tietuejoukossa on tietueita, joilla on sama nimi, tyyppi ja elinaika sekä eri tietoarvot.

Kun luot uuden tietueen ja järjestelmästä löytyy joukko samannimisiä ja ‑tyyppisiä tietueita, uusi tietue lisätään tähän joukkoon ja elinaika päivitetään. Jos vastaavaa joukkoa ei ole, luodaan uusi joukko, joka lisätään tietuejoukkojen luetteloon.

Resurssitietueet

DNS-resurssitietueet antavat tietoja verkkotunnuksestasi ja määrittävät verkkotunnusta tukevat komponentit. Resurssitietueet tallennetaan nimipalvelimiin, ja niitä voi tarkastella DNS-haulla. Lisätietoja ja esimerkkejä on ohjeessa Tietoja resurssitietueista.

Voit lisätä resurssitietueen seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Avaa valikko Valikko.
  4. Klikkaa DNS.
  5. Vieritä kohtaan Muokatut resurssitietueet.
  6. Lisää kenttien arvot harmaalla pohjalla olevalle alueelle + ‑kuvakkeen ja Lisää-painikkeen avulla.

Voit muokata resurssitietueita seuraavasti:

1. Klikkaa haluamasi joukon vieressä Muokkaa-painiketta. Tämä tekee kaikista joukon tietueista muokattavia.
  2. Lisää tietue klikkaamalla + ‑kuvaketta. Voit poistaa yksittäisen tietueen klikkaamalla x-kuvaketta.
  3. Klikkaa Tallenna-painiketta.

(Voit lisätä tietueen myös käyttämällä harmaalla pohjalla olevaa aluetta, kuten edellä esitettiin. Tietue lisätään vastaavaan joukkoon, jos sellainen on olemassa.)

Huom. Kun teet muutoksia resurssitietueeseen, muutoksen voimaantuloon saattaa mennä koko TTL-aika. Kun lisäät uuden resurssitietueen, se tulee internetin käyttäjien näkyville viidessä minuutissa.

Voit poistaa resurssitietueita seuraavasti:

1. Poista joukon kaikki tietueet klikkaamalla Poista-painiketta.
  2. Vahvista valinta klikkaamalla ponnahdusikkunassa uudelleen Poista.

(Kuten edellä esitettiin, voit poistaa yksittäisen tietueen Muokkaa-painikkeen ja x-kuvakkeen avulla.)

Tähtitietueet

DNS-tähtitietueita käytetään yhden tai useamman aliverkkotunnuksen kohdistamiseen, jos kyseisillä aliverkkotunnuksilla ei ole määritettyjä resurssitietueita. Voit luoda tähtitietueita DNS-resurssitietueita ja Google-verkkotunnuksen synteettisiä tietueita varten. Lisätietoja ja esimerkkejä on ohjeessa Tietoja tähtitietueista.

Tietoja NS-resurssitietueista

Huomioi seuraavat asiat NS-resurssitietueista:

• NS-resurssitietueet, jotka identifioivat pääverkkotunnuksen (@ tai example.com): Nämä tietueet luodaan puolestasi, eivätkä ne ole näkyvissä DNS-osion Muokatut resurssitietueet ‑kohdassa. Tietueiden ylläpitämisestä vastaa Google Domains, jos käytät Googlen nimipalvelimia, tai DNS-tarjoajasi, jos käytät mukautettuja nimipalvelimia. Ainoastaan nimipalvelimen tunniste (ns-zdns-dev-1.prod.google.com) näkyy Nimipalvelimet-kohdassa DNS-osiossa. Voit muuttaa tunnistetta (vaihtaa Googlen nimipalvelimet omiin nimipalvelimiin), mutta et voi muuttaa NS-tietueita. Lisätietoja on ohjeessa Nimipalvelimet.
  • NS-resurssitietueet, jotka identifioivat aliverkkotunnukset (info.example.com, tuki.example.com): Luot nämä tietueet valitsemalla NS-tyypin DNS-osion Muokatut resurssitietueet ‑kohdasta. Kun tietueet on luotu, ne näkyvät Muokatut resurssitietueet ‑osiossa, jossa voit muokata tai poistaa näitä tietueita.