Administrer ressourceregistreringer

Hvis du bruger tilpassede navneservere, skal du konfigurere dine ressourceregistreringer via din navneserverudbyder. Ressourceregistreringer lagres på navneservere. Google Domains leverer navneservere uden yderligere omkostninger og giver dig mulighed for at konfigurere ressourceregistreringer direkte. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer navneservere.

Få flere oplysninger om ressourceregistreringsfelter

Du kan se eksempler på ressourceregistreringer ved at gå til ressourceregistreringstyper. Når du tilføjer ressourceregistreringer i Google Domains, skal du udfylde følgende felter.

Hostname

Feltet Hostname angiver det objekt, som en ressourceregistrering henviser til. En registrering kan f.eks. være relevant for hele dit website (såsom eksempel.dk) eller blot et underdomæne (såsom shop.eksempel.dk).

Der er forskellige måder at formatere feltet Hostname på for at angive, hvad en ressourceregistrering henviser til. Hvis du ikke er sikker på, hvilke oplysninger du skal inkludere i feltet Hostname, skal du kontakte tjenesteudbyderen for din registreringstype. Det kan f.eks. være din mailtjeneste. Her kan du se nogle almindelige formater:

Anvend en registrering på et helt domæne

Hvis du vil have, at en ressourceregistrering skal anvendes på hele dit domæne, f.eks. eksempel.dk, kan du lade feltet Hostname stå tomt eller tilføje symbolet "@". Eksempel:

Hostname

Type

TTL

Data

@

A

1H

123.123.123.123

Anvend en registrering på et enkelt underdomæne

Hvis du vil have, at en ressourceregistrering skal anvendes på et enkelt underdomæne, f.eks. shop.eksempel.dk, skal du medtage præfikset i feltet Hostname. Eksempel:

Hostname

Type

TTL

Data

shop

A

1H

123.123.123.123

Anvend en registrering på flere underdomæner

Hvis du vil have, at en ressourceregistrering skal anvendes på flere underdomæner, der ikke har andre ressourceregistreringer defineret, kan du bruge en registrering med jokertegn. Du kan f.eks. formatere feltet Hostname med en stjerne (*) efterfulgt af et punktum (.) efterfulgt af dit domænenavn. Eksempel:

Hostname

Type

TTL

Data

*.example.com

MX

1H

mailhost1.example.com.

Vigtigt! Du kan kun bruge registreringer med jokertegn til bestemte registreringstyper. Hvis de ikke bruges korrekt, kan registreringer med jokertegn give uventede resultater. Gå til RFC 1034 (afsnit 4.3.3) og RFC 4592 for at få flere oplysninger. Se flere eksempler i RFC 4592 (afsnit 2.2.1).

Ressourceregistreringstype

De ressourceregistreringstyper, som du tilføjer. Det kan f.eks. være A, CNAME og MX.

Levetid (TTL, time to live)

For at gøre internetressourcerne mere effektive kan en enhed gemme oplysninger om et website. For at sikre, at ressourcerne er opdaterede, definerer TTL, hvor ofte en ressourceregistrering skal opdateres.

Google Domains tilbyder som standard de mest almindelige opdateringsværdier:

• 10 minutter
  • 1 time
  • 6 timer

Du kan vælge Andet og angive en hvilken som helst værdi i sekunder.

Registreringens data

Registreringens data afhænger af ressourceregistreringstyperne. En A-registrering indeholder f.eks. en IP-adresse i feltet Data. Hvis du ikke er sikker på, hvilke oplysninger du skal medtage, skal du kontakte tjenesteudbyderen for din registreringstype, f.eks. din mailtjeneste for MX-registreringstyper.

Opret eller rediger en ressourceregistrering

Vigtigt! Der kan gå 24-48 timer, før opdateringer af ressourceregistreringer udbredes på hele internettet. Det betyder, at forskellige internetbrugere kan se forskellige resultater, når de forsøger at få adgang til eller bruge dit website i den periode. Denne forsinkelse skyldes, at de fleste maskiner og browsere for at øge effektiviteten gemmer (eventuelt i cache) oplysninger om dit website. Det betyder, at de ikke behøver at slå alle oplysninger om ressourceregistreringer op, hver gang websitet åbnes.

Brug feltet Levetid (TTL, time to live) til at definere, hvor ofte maskiner og browsere skal opdatere dine registreringer.

Tilføj en ressourceregistrering
  1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu efterfulgt af DNS.
  4. Øverst på siden skal du bekræfte, at fanen Google Domains er angivet som "Google Domains (Aktiv)". Hvis fanen Tilpasset er angivet som "Tilpasset (aktiv)", bruger du tilpassede navneservere, og du skal så konfigurere ressourceregistreringer hos din navneserverudbyder.
  5. Under "Ressourceregistreringer" skal du klikke på Tilpassede registreringer efterfulgt af Administrer tilpassede registreringer.
  6. Tilføj feltværdier i det grå feltområde.
    Hvis du vil medtage flere registreringer med samme værdier for Hostname, Type, TTL og Data på samme tid, kan du bruge "Føj mere til denne registrering". Dette kaldes et ressourceregistreringssæt. Du kan se eksempler på, hvordan du formaterer poster, ved at tjekke ressourceregistreringstyperne.
  7. Hvis du vil tilføje en anden registrering, skal du klikke på Opret ny registrering > Gem.
Rediger eller slet en ressourceregistrering
  1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu efterfulgt af DNS.
  4. Øverst på siden skal du bekræfte, at fanen Google Domains er angivet som "Google Domains (Aktiv)". Hvis fanen Tilpasset er angivet som "Tilpasset (aktiv)", bruger du tilpassede navneservere, og du skal så konfigurere ressourceregistreringer hos din navneserverudbyder.
  5. Under "Ressourceregistreringer" skal du klikke på Tilpassede registreringer efterfulgt af Administrer tilpassede registreringer.
  6. Rediger felterne Type, TTL eller Data direkte, eller klik på Slet Slet for at slette en hel registrering. Hvis du vil fjerne ét datafelt fra et registreringssæt, skal du klikke på Fjern cancel.

Vigtigt! Hvis du klikker på Slet Slet , slettes hele registreringssættet.

1. Klik på Gem.

Eksportér ressourceregistreringer

Sådan eksporterer du de ressourceregistreringer, du har konfigureret i Google Domains med en anden DNS-udbyder:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu efterfulgt af DNS.
  4. Vælg Google Domains.

Tip! Hvis Google Domains er angivet som "Google Domains (aktiv)", bruger du i øjeblikket vores standardnavneservere. Hvis fanen Tilpasset er angivet som "Tilpasset (aktiv)", bruger du tilpassede navneservere, og du skal så konfigurere ressourceregistreringer hos din navneserverudbyder.

1. Klik på Eksportér DNS-registreringer under "Ressourceregistreringer".
  2. Vælg den filtype, du vil eksportere:
  • BIND: En BIND-fil er en .txt-fil, som mange DNS-udbydere ofte bruger til at beskrive ressourceregistreringer.
  • YAML: En .yaml-fil findes udelukkende på Google Cloud DNS. Denne valgmulighed fungerer kun, hvis du eksporterer dine DNS-ressourceregistreringer i Google Cloud DNS.