Ändra din domänlåsinställning

Ett domänlås är en säkerhetsinställning som förhindrar obehöriga försök att överföra domänen till en annan registrator. Google Domains låser din domän som standard.

När domänen är låst kan du ändå uppdatera kontaktuppgifter och göra andra domäninställningar. Om du vill överföra domänen måste du först låsa upp den.

Så här ändrar du domänlåsinställningen

Så här låser och låser du upp en domän:

1. Öppna Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Välj namnet på domänen vars låsinställning du vill ändra.
  4. Rulla till avsnittet Domänlås.
  5. Ändra domänens låsinställning genom att växla mellan lås domän/Lås upp domän.

Begränsningar för domänlåsning

Vissa domänändelser tillåter inte domänlåsning. När du följer stegen för att ändra en sådan domäns låsinställning visas ett meddelande om att domänlåsning inte är tillgänglig, och du kan inte låsa domänen.