Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Over hostingproviders

Webhostingprovider

Een webhostingprovider is een bedrijf dat andere bedrijven en particulieren de mogelijkheid biedt hun websites beschikbaar te stellen via internet. Webhostingproviders bieden verschillende services. Hiertoe behoren meestal websiteontwerp, opslagruimte op een host en verbinding met internet.

DNS-hostingprovider

Een DNS-hostingprovider is een bedrijf dat DNS-naamservers onderhoudt, die de locatie van je domein op internet bepalen.

Als je de naamservers van Google gebruikt, is Google je DNS-hostingprovider en krijg je automatisch 10 miljoen DNS-omzettingen per jaar. Als je aangepaste naamservers gebruikt, is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor die naamservers je DNS-hostingprovider.

Bekijk meer informatie over hoe je domeinnaamservers beheert.