Over hostingproviders

Webhostingprovider

Een webhostingprovider is een bedrijf dat andere bedrijven en particulieren de mogelijkheid biedt hun websites beschikbaar te stellen via internet. Webhostingproviders bieden diverse services. Hiertoe behoren meestal websiteontwerp, opslagruimte op een host en verbinding met internet

Zie Aanwezigheid op internet voor meer informatie over het gebruik van de webhostingproviders van derden die zijn geïntegreerd in Google Domains.

DNS-hostingprovider

Een DNS-hostingprovider is een bedrijf dat DNS-naamservers onderhoudt.

Als u de naamservers van Google gebruikt, fungeert Google als uw DNS-hostingprovider en krijgt u automatisch 10.000 DNS-resoluties per jaar. Als u aangepaste naamservers gebruikt, fungeert het bedrijf dat verantwoordelijk is voor die naamservers als uw DNS-hostingprovider.

Zie Naamservers voor meer informatie.