Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Om WHOIS

I denne artikkelen får du en oversikt over
  • hva som finnes i WHOIS-databasen
  • Slik oppdaterer du personverninnstillingene for domenet ditt
  • hvordan du utfører et WHOIS-oppslag
  • videresending fra anonymiserte e-postadresser

hva som finnes i WHOIS-databasen

I WHOIS-databasen lagres det informasjon om domener, for eksempel følgende informasjon:
  • kontaktinformasjon for registranten, administratoren og de tekniske kontaktene for registrerte domener
  • sponsende domeneregistrator
  • datoer for opprettelse, oppdatering og utløp
  • status for navnetjenere og domener

Tips: Informasjon som lagres i WHOIS-databasen, kan eventuelt bli offentliggjort, basert på innstillingene til brukeren. Registeret styrer også hvilke felt som vises.

Slik oppdaterer du personverninnstillingene for domenet ditt

Du kan angi om kontaktinformasjonen for domenet ditt skal være offentlig tilgjengelig eller ikke. I enkelte tilfeller, for eksempel under undersøkelser i forbindelse med en tvist, kan det hende at du ikke kan endre kontaktinformasjonen din.

1. Logg på Google Domains på en datamaskin.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Åpne menyen Meny.
  4. Klikk på Registreringsinnstillinger.
  5. Slå «Personvern» på eller av.

Slik finner du kontaktinformasjon i WHOIS

Du kan hente kontaktinformasjon for domenet i WHOIS-databasen.

1. Søk etter domenet i Google Domains.
  2. Klikk på Flere alternativer under «Resultater».
  3. Klikk på Finn ut hvem som eier dette domenet.

Tips: Hvis det ikke er noen treff på domenet i WHOIS-databasen, ser du en grønn hake ved siden av navnet som indikerer at det er tilgjengelig for registrering.

Tykke og tynne domeneregistre

ICANN klassifiserer domeneregistre som «tynne» eller «tykke», basert på hvor mye informasjon som finnes i domenets WHOIS-oppføring. «Tynne» oppføringer, for eksempel .com og .net, returnerer bare tekniske data om domenet. «Tykke» oppføringer, for eksempel .info eller .biz, inneholder detaljert kontaktinformasjon og administrativ informasjon. Finn ut mer om tynne og tykke oppføringer.

videresending fra anonymiserte e-postadresser

Hvis du ikke vil vise e-postadressen din i WHOIS, kan Google Domains oppgi en anonymisert e-postadresse til personer som ønsker å kontakte deg vedrørende domenet ditt. Denne anonymiserte e-postadressen endres hver eller annenhver dag for å begrense søppelpost.

Alle e-poster som mottas på denne adressen, videresendes til kontakt-e-postadressen du oppga da du registrerte deg. Hvis du svarer fra den ekte e-postadressen din, kommer svaret fra den ekte e-postadressen i stedet for proxy-e-postadressen.

Her er noen eksempler på tilfeller der du bruker en anonymisert e-postadresse:

• Hvis personvern er slått på
  • Hvis du har et tykt domeneregister, enten personvern er slått av eller på

Måten folk kan kontakte deg på, avhenger av domeneforvalteren din. Sjekk listen over toppdomener for å finne ut hvem som er domeneforvalteren din.

• Hvis Key Systems er domeneforvalteren din, videresender WhoisProxy e-poster som sendes til den anonymiserte e-postadressen, til WHOIS-e-postadressen du har oppgitt.
  • Hvis Google Domains er domeneforvalteren din, videresender Google Domains bare e-poster til deg hvis de sendes inn via https://domains.google.com/contactregistrant.

Alle meldinger som sendes til den anonymiserte e-postadressen, videresendes til kontakt-e-postadressen du oppga da du registrerte deg.

Disse anonymiserte e-postadressene, eller videresending av e-post, konfigureres automatisk av Google Domains. Slik kan du se den anonymiserte e-postadressen din. Du finner den anonymiserte e-postadressen din i WHOIS. Den anonymiserte e-postadressen for hvert domene endres hver eller annenhver dag for å begrense søppelpost.

Proxy-kontaktinformasjon for generiske toppdomener

Hvis toppdomenet ditt inneholder tre eller flere bokstaver og du velger å slå på personvern, oppgir Google vanligvis en midlertidig proxy-e-postadresse for domenet ditt, for eksempel «obrs8XXXlje@proxyregistrant.email».

WHOIS- og proxy-kontaktinformasjon for landskodebaserte toppdomener

Landskodebaserte toppdomener kan ha forskjellige krav og retningslinjer knyttet til kontaktinformasjon for registrering eller proxy-kontaktinformasjon. Du finner spesifikke retningslinjer for landskodebaserte toppdomener, f.eks. for bruk av proxy-kontaktinformasjon, i oversikten over støttede toppdomener.