Om WHOIS

I denne artikkelen får du en oversikt over WHOIS-databasen og hvordan du utfører et WHOIS-oppslag.

Sånn fungerer det

I en WHOIS-database lagres det informasjon om domener, for eksempel følgende informasjon:

• registreringsinformasjon
  • opprettelses- og utløpsdatoer
  • navnetjenere

Du kan søke etter domeneinformasjon i en WHOIS-database ved å utføre et WHOIS-oppslag.

Slik utfører du et WHOIS-oppslag

Følg denne fremgangsmåten for å utføre et WHOIS-oppslag i Google Domains:

1. Søk etter domenet i Google Domains.
  2. Hvis domenet ikke er tilgjengelig for kjøp, ser du Utilgjengelig-ikonet Blokkér.
  3. Hold markøren over ikonet, og klikk på Søk etter WHOIS-informasjon i dialogboksen som vises.
Google Domains administrerer bare WHOIS-resultater for .COM- og .NET-domener. For andre domener er det domenets register som administrerer WHOIS-resultatene. Du kan velge å bruke privat registrering, men registeret kontrollerer hvilke felt som vises i et WHOIS-oppslag.