Tietoja WHOIS-hausta

WHOIS on internetprotokolla, jonka avulla tehdään verkkotunnuksia koskevia tietokantakyselyitä.

WHOIS-tietokanta on julkisesti käytettävissä oleva tietokanta, johon tallennetaan tietoja verkkotunnuksista. Näitä tietoja ovat verkkotunnusten haltijat ja rekisteröijät, luonti- ja vanhenemispäivät ja nimipalvelimet.

Kysely WHOIS-tietokannasta tehdään suorittamalla WHOIS-haku.

WHOIS-haun suorittaminen

WHOIS-tietokantaan tallennettuja tietoja voi käyttää kuka tahansa, joka tekee tietokantakyselyn käyttämällä WHOIS-protokollaa. Tämäntyyppistä kyselyä kutsutaan yleensä WHOIS-hauksi. WHOIS-haku palauttaa verkkotunnuksen haltijan, rekisteröijän, ylläpitäjän ja teknisten edustajien yhteystiedot.

WHOIS-haun voi suorittaa Google Domainsissa seuraavasti:

1. Hae verkkotunnusta.

Jos se ei ole saatavilla, voit suorittaa WHOIS-haun sen nimellä.

2. Klikkaa hakutuloksissa verkkotunnuksen nimen vieressä olevaa WHOIS-tietopainiketta .

3. WHOIS-haun tulokset näkyvät hetken kuluttua.