Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Utgångna och raderade domänregistreringar

Håll utkik efter meddelanden om att domännamnet löper ut

Om du inte aktiverar automatisk förnyelse innan förfallodagen för din domän bör du hålla utkik efter e-postmeddelanden med information om hur du förnyar registreringen.

Vi skickar anvisningar om förnyelse via e-post

• ungefär en månad innan domänregistreringen löper ut
  • ungefär en vecka innan domänregistreringen löper ut.

Förnyelse efter förfallodagen

Om du inte förnyar registreringen innan förfallodagen:

Från dag 1 till 30* efter förfallodagen:

• Respitperiod för förnyelse: Ditt domännamn spärras, vilket innebär att besökare inte längre kan komma åt din webbplats.
  • Inom fem dagar efter att registreringen löper ut skickar vi ett till meddelande om förfallodagen via e-post till den registrerade namninnehavaren. E-postmeddelandet innehåller anvisningar om förnyelse av registreringen.
  • Det tillkommer ingen extra avgift för att förnya under den här perioden. Förnyelser debiteras med standardpriset. Gå till listan med toppdomäner som stöds och priser om du vill se vad standardpriset är för att förnya din domän.

Från dag 31 till 60* efter förfallodagen:

• Respitperiod för återställning: Ditt domännamn förbereds för borttagning. Det innebär att vi kommer att kontakta den som är ansvarig för registret (toppdomänen) där din domän finns. Sedan inaktiveras DNS-upplösning för din domän.
  • Från dag 31 till 60 kan du fortfarande återställa ditt domännamn, men det tillkommer en extra avgift för det. Återställningsavgiften fastställs av registret. Varje toppdomän (TLD) eller domänändelse har en egen avgift. Se referensartikeln om domänändelser (toppdomäner) för din domän om du vill veta mer om återställningsavgifterna.

61 dagar* efter förfallodagen:

• Om du fortfarande inte har kontaktat oss kommer din domän snart att raderas och bli tillgänglig för andra att köpa.

*Obs! Vissa domänändelser har andra tidsperioder för förnyelse och återställning. Se referensartikeln om domänändelser (toppdomäner) om du vill veta mer om Respitperiod för förnyelse och Respitperiod för återställning för din domän.

Vad innebär allt detta?

• Du har 30 dagar (för de flesta domäner*) på dig efter registreringens förfallodag att förnya domänen till standardpriset.
  • Efter 30 dagar* är det fortfarande möjligt att förnya, men du måste betala en extra avgift – vanligtvis 80 USD (för en .com-domän). Återställningsavgiftens storlek fastställs av registret och varierar för varje domänändelse. I referensartikeln om domänändelser (toppdomäner) finns mer information om återställningsavgiften för din domän.
  • Efter 60 dagar* går det inte längre att förnya. Då förlorar du din domän.

Ställ in kontot på automatisk förnyelse så att du inte behöver förnya kontot manuellt, betala extra avgifter eller förlora domänen.