Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Utløp og sletting av domeneregistreringer

Se etter varsler om at domenenavn utløper

Hvis du ikke slår på automatisk fornyelse før domenene dine utløper, må du se etter e-poster der det står hvordan du fornyer registreringen.

Vi sender deg veiledning for fornyelse på e-post:

• Omtrent én måned før domeneregistreringen din utløper
  • Omtrent én uke før domeneregistreringen din utløper

Fornyelse etter utløp

Hvis du ikke fornyer registreringen din før den utløper:

Fra dag 1 til 30* etter utløp:

• Utsatt tidsfrist for fornyelse: Domenenavnet ditt suspenderes midlertidig, noe som betyr at det ikke er mulig å besøke nettstedet ditt lenger.
  • I løpet av fem dager etter at registreringen har utløpt, sender vi et nytt utløpsvarsel på e-post til registranten. Denne e-posten inneholder instruksjoner for hvordan du fornyer registreringen.
  • Det påløper ingen ekstra kostnader for fornyelse i løpet av denne tidsperioden. Fornyelser belastes til standard pris. Du kan finne standardprisen for fornyelse av domenet ditt i listen over støttede toppdomener og priser.

Fra dag 31 til 60* etter utløp:

• Utsatt tidsfrist for gjenoppretting: Domenenavnet ditt klargjøres for sletting. Dette innebærer at vi kontakter administratoren av registeret (toppdomenet) der domenet ditt er registrert. Deretter deaktiverer registeroperatøren DNS-oppslag for domenet ditt.
  • Du kan fortsatt gjenopprette domenet ditt fra dag 31 til dag 60, men du må betale et tilleggsgebyr for å gjenopprette det. Gjenopprettingsavgiften spesifiseres av registeret. Hvert toppdomene har et eget gebyr. Se referanseartikkelen om toppdomener for domenet ditt for å finne ut mer om gjenopprettingsavgiftene.

61 dager* etter utløp:

• Hvis du fortsatt ikke har kontaktet oss, blir domenet ditt slettet snart, og da kan andre kjøpe det.

*Tips: Enkelte toppdomener har andre tidsfrister for fornyelse og gjenoppretting. Se toppdomenereferansen for å finne utsatt tidsfrist for fornyelse og utsatt tidsfrist for gjenoppretting for domenet ditt.

Hva betyr alt dette?

• Etter at registreringen din utløper, har du 30 dager på deg (for de fleste domener*) til å fornye domenet ditt til standard pris.
  • Det er fortsatt mulig å fornye domenet ditt etter 30 dager*, men da må du betale et tilleggsgebyr, vanligvis USD 80 (for et .com-domene). Registeroperatøren velger beløpet for gebyret, og det kan variere avhengig av domeneendelsen. Hvis du vil vite hvor stort gjenopprettelsesgebyret er for domenet ditt, kan du se i referanseartikkelen for toppdomener.
  • Når det har gått 60 dager*, er det ikke lenger mulig å fornye det. I så fall mister du domenet ditt.

Still inn at kontoen din skal fornyes automatisk, slik at du ikke trenger å fornye kontoen manuelt, betale ekstra gebyrer eller miste domenet ditt.