Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Verlopen domeinregistraties en domeinregistraties verwijderen

Let op e-mails over de vervaldatum van je domeinnaam

Als je automatische verlenging niet aanzet voordat je domeinen verlopen, krijg je e-mails over hoe je je registratie kunt verlengen.

We sturen je een e-mail met instructies voor verlenging:

• ongeveer een maand voordat je domeinregistratie verloopt,
  • ongeveer een week voordat je domeinregistratie verloopt.

Verlenging na de vervaldatum

Als je je registratie niet verlengt voordat deze verloopt:

1 tot 30 dagen* na de vervaldatum:

• Respijtperiode voor verlenging: Je domeinnaam wordt opgeschort. Dit betekent dat gebruikers je website niet meer kunnen bezoeken.
  • De geregistreerde naamhouder krijgt binnen 5 dagen na de vervaldatum een e-mail waarin nog een keer wordt gemeld dat de registratie is verlopen. Deze e-mail bevat instructies om je registratie te verlengen.
  • Er zijn geen extra kosten als je in deze periode verlengt. Verlengingen worden in rekening gebracht tegen het normale tarief. Bekijk de lijst van ondersteunde TLD's en prijzen om het standaardtarief op te zoeken voor de verlenging van je domein.

31 tot 60 dagen* na de vervaldatum:

• Respijtperiode voor herstel: De verwijdering van je domeinnaam wordt voorbereid. Dit betekent dat we contact opnemen met de beheerder van het register (het topleveldomein) van je domein. Daarna zet het register de DNS-omzetting van je domein uit.
  • 31 tot 60 dagen na de vervaldatum kun je je domeinnaam nog herstellen. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht. De herstelkosten worden bepaald door het register. Het tarief verschilt per topleveldomein (TLD) en domeinextensie. Bekijk het artikel Informatie over domeinextensies (TLD's) om de herstelkosten voor je domein te achterhalen.

61 dagen* na de vervaldatum:

• Als je nog geen contact met ons hebt opgenomen, wordt je domein binnenkort verwijderd en kunnen anderen het kopen.

*Tip: Sommige domeinextensies hebben andere respijtperioden voor verlenging en herstel. Check in Informatie over domeinextensies (TLD's) hoelang je hebt om jouw domein te verlengen of te herstellen.

Wat betekent dit?

• Nadat je registratie is verlopen, heb je (voor de meeste domeinen*) nog 30 dagen om je domein tegen het standaardtarief te verlengen.
  • Je kunt na 30 dagen* nog steeds verlengen, maar moet dan wel extra kosten betalen. Dit is meestal $ 80 (voor een .com-domein). De hoogte van de herstelkosten wordt bepaald door het register en is voor elke domeinextensie anders. Bekijk het artikel Informatie over domeinextensies (TLD's) om te zien welke herstelkosten gelden voor jouw domein.
  • Na 60 dagen* kun je het domein niet meer verlengen. In dat geval raak je je domein kwijt.

Stel automatische verlenging in op je account, zodat je de registratie niet handmatig hoeft te verlengen, geen extra kosten hoeft te betalen en je domein niet verliest.