Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Verkkotunnusten rekisteröintien vanheneminen ja poistaminen

Pidä silmällä verkkotunnuksen vanhenemisilmoituksia

Jos et määritä automaattista uusintaa ennen verkkotunnuksesi vanhenemista, pidä silmällä rekisteröinnin uusimisesta kertovia sähköpostiviestejä.

Saat uusimisohjeet sähköpostiviestinä:

• noin kuukausi ennen verkkotunnuksen rekisteröinnin vanhenemista
  • noin viikko ennen verkkotunnuksen rekisteröinnin vanhenemista.

Tunnuksen uusiminen vanhenemisen jälkeen

Jos et uusi rekisteröintiä ennen sen vanhenemista:

1–30 päivää* vanhenemisen jälkeen:

• Uusimisen lisäaika: Verkkotunnuksesi poistetaan tilapäisesti käytöstä, jolloin kävijät eivät enää pääse sivuillesi.
  • Viiden päivän kuluessa rekisteröinnin vanhenemisesta lähetämme rekisteröidylle verkkotunnuksen haltijalle lisäilmoituksen vanhenemisesta sähköpostitse. Viestissä on ohjeet rekisteröinnin uusimiseen.
  • Tämän jakson aikana uusimisesta ei peritä lisämaksua. Uusimisesta veloitetaan normaali hinta. Verkkotunnuksen uusimisen vakiohinnan löydät tuettujen ylätason verkkotunnuspäätteiden luettelosta ja hinnastosta.

31–60 päivää* vanhenemisen jälkeen:

• Palauttamisen lisäaika: Verkkotunnuksesi valmistellaan poistettavaksi. Tämä tarkoittaa, että otamme yhteyttä sen rekisterin ylläpitäjään (ylätason verkkotunnus), jossa verkkotunnuksesi sijaitsee. Sen jälkeen rekisteri poistaa verkkotunnuksesi DNS-nimipalvelusta.
  • 31–60 päivää vanhenemisen jälkeen voit ehkä vielä palauttaa verkkotunnuksesi, mutta sinulta peritään lisämaksu sen palauttamisesta. Palautusmaksun määrittää rekisteri. Jokaisesta ylätason verkkotunnuksesta (top-level domain, TLD) tai verkkotunnuksen päätteestä peritään oma maksunsa. Lisätietoja palautusmaksujen suuruudesta on artikkelissa Verkkotunnuksen päätteen viite.

61 päivää* vanhenemisen jälkeen:

• Jos et ole ottanut meihin yhteyttä, verkkotunnuksesi poistetaan pian ja muut voivat ostaa sen.

*Vinkki: Joillakin verkkotunnuksen päätteillä on eri uusimis- ja palautusajanjaksot. Katso oman verkkotunnuksesi uusimisen lisäaika ja palauttamisen lisäaika artikkelista Verkkotunnuksen päätteen viite.

Mitä kaikki tämä tarkoittaa?

• Sinulla on rekisteröinnin vanhenemisen jälkeen 30 päivää (useimmat verkkotunnukset*) aikaa uusia verkkotunnuksesi vakiohintaan.
  • Rekisteröinnin uusiminen saattaa olla mahdollista vielä 30 päivän kuluttua*, mutta joudut maksamaan lisämaksun, joka on tavallisesti 80 $ (.com-verkkotunnuksesta). Palautusmaksun määrittää rekisteri, ja sen suuruus vaihtelee verkkotunnuksen päätteen mukaan. Lisätietoja palautusmaksun suuruudesta on artikkelissa Verkkotunnuksen päätteen viite.
  • 60 päivän kuluttua* rekisteröintiä ei enää voi uusia. Siinä tapauksessa menetät verkkotunnuksesi.

Määritä tilillesi automaattinen uusinta, jotta vältät tilisi manuaalisen uusimisen, ylimääräiset maksut tai verkkotunnuksen menettämisen.