Google har indgået en aftale med Squarespace, Inc. vedrørende opkøbet af alle Google Domains' registreringer af domænenavne. Squarespace er registrator for dit domæne, og Squarespaces servicevilkår er gældende. Google administrerer dog dit domæne i en overgangsperiode. Efter en overgangsperiode vil dit domæne blive overflyttet til Squarespace, og ved overførsel vil dine data være underlagt Squarespaces privatlivspolitikFå flere oplysninger om aftalen.

Udløb og sletning af domæneregistreringer

Hold øje med meddelelser om udløb af domænenavn

Hvis du ikke slår automatisk fornyelse til, før dine domæner udløber, kan du holde øje med mails, hvor du kan se, hvordan du fornyer din registrering.

Vi sender dig en mail med vejledning til fornyelse:

• Ca. en måned før din domæneregistrering udløber
  • Ca. en uge før din domæneregistrering udløber

Fornyelse efter udløbsdatoen

Hvis du ikke fornyer din registrering, inden den udløber:

Fra 1 til 30* dage efter udløbsdatoen:

• Udvidet periode for fornyelse: Dit domænenavn sættes i bero, så andre ikke længere kan besøge dit website.
  • Inden for fem dage efter din registrering er udløbet, sender vi en yderligere udløbsmeddelelse via mail til den registrerede ejer af domænenavnet (registranten). Denne mail indeholder vejledning i, hvordan du fornyer din registrering.
  • Der pålægges ikke noget gebyr for fornyelse inden for denne periode. Der debiteres for fornyelse i henhold til standardtaksten. Tjek listen over understøttede TLD'er og priser for at se standardtaksten for fornyelse af dit domæne.

Fra 31 til 60* dage efter udløbsdatoen:

• Udvidet periode for gendannelse: Dit domænenavn forberedes til sletning. Det betyder, at vi kontakter administratoren af registreringsdatabasen (topdomænet), hvor dit domæne er placeret. Registreringsdatabasen deaktiverer DNS-oversættelse til dit domæne.
  • Fra dag 31 til dag 60 vil du stadig kunne gendanne dit domænenavn, men der debiteres et yderligere gebyr for gendannelsen. Gendannelsesgebyret bestemmes af registreringsdatabasen. Hvert topdomæne (TLD, top-level domain) eller domæneendelse har sit eget gebyr. Se referenceartiklen om domæneendelsen for dit domæne for at få flere oplysninger om gebyrer for gendannelse.

61 dage* efter udløbsdatoen:

• Hvis du stadig ikke har kontaktet os, bliver dit domæne snart slettet, og det vil derefter være muligt for andre at købe det.

*Tip! Nogle domæneendelser har forskellige tidspunkter for fornyelse og gendannelse. I Reference til domæneendelse (TLD) kan du se den udvidede periode for fornyelse og den udvidede periode for gendannelse, der gælder for dit domæne.

Hvad betyder alt dette?

• Du har 30 dage (for de fleste domæner*), efter registreringen udløber, til at forny dit domæne til normal takst.
  • Efter 30 dage* vil det stadig kunne fornyes, men du skal betale et yderligere gebyr – typisk 80 USD (for et domæne med endelsen .com). Gendannelsesgebyrets størrelse afhænger af registreringsdatabasen og varierer afhængigt af domæneendelsen. Se referenceartiklen om domæneendelsen for dit domæne for at få flere oplysninger om, hvad gebyret for gendannelse er.
  • Efter 60 dage* er fornyelse ikke længere muligt. I så fald mister du dit domæne.

Konfigurer automatisk fornyelse på din konto, så behøver du ikke at forny kontoen manuelt, og du undgår at skulle betale ekstra gebyrer eller at miste dit domæne.