Verkkotunnuksen siirtäminen omalle tilille

Voit siirtää verkkotunnuksen tilillesi Google Domainsissa.

Huom. Verkkotunnuksen nykyisen omistajan on valmisteltava verkkotunnus siirtoa varten puolestasi ja sallittava siirto.

• Verkkotunnuksen nimi, jonka omistat toisen rekisteröijän palvelussa
  • Verkkotunnuksen nimi, jonka omistaa toinen käyttäjä:
    • Google Domainsissa
    • toisen rekisteröijän palvelussa

Aloita siirto.

1. On kaksi tapaa aloittaa siirto:
    1. Hae siirrettävää verkkotunnuksen nimeä ja klikkaa hakutuloksissa verkkotunnuksen vieressä olevaa siirtopainiketta.
    2. Valitse Siirto vasemmassa navigointivalikossa ja anna siirrettävä verkkotunnus.
  2. Siirto käynnistyy, kun valitset Jatka.

Ennen kuin aloitat siirron toisesta rekisteröintipalvelusta

Hinta

Verkkotunnuksen siirtäminen toisen rekisteröijän palvelusta edellyttää ylimääräisen rekisteröintivuoden ostamista. Näin ollen verkkotunnuksen siirtämisen hinnaksi tulee kyseisen verkkotunnuksen vuoden rekisteröinnin hinta. Jos esimerkiksi .com-verkkotunnus maksaa $12 vuodessa, voit siirtää sen Google Domainsiin vain hintaan $12, jolla siis ostetaan ylimääräinen rekisteröintivuosi. Jos verkkotunnus oli rekisteröity 1.1.2019 asti ennen siirtoa, siirron jälkeen se on rekisteröity 1.1.2020 asti.

• Huom. Jos verkkotunnus on uusittu automaattisesti viimeksi kuluneiden 45 päivän aikana (automaattisen uusimisen lisäaika), uusiminen nykyisen rekisteröijän palvelussa saattaa peruuttaa uusimisen, jolloin uusimishinta hyvitetään. Jos näin käy, rekisteröinnin vanhenemispäivä ei lykkäänny, kun Google Domains lisää siihen vuoden osana siirtoa. Olet oikeutettu automaattisesti uusitun rekisteröinnin hyvitykseen nykyiseltä rekisteröijältäsi. Hyvityksen saadaksesi voit joutua ottamaan yhteyttä rekisteröijään.

Muiden rekisteröijien palveluista tehtäviä siirtoja koskevat rajoitukset

Huomaa seuraavat asiat:

• Jos olet äskettäin ostanut tai siirtänyt verkkotunnuksen nykyisen rekisteröijän palvelussa, sinun on odotettava 60 päivää, ennen kuin voit siirtää sen Google Domainsiin.
  • Kun teet siirron, ICANN vaatii verkkotunnuksen rekisteröimistä yhdeksi lisävuodeksi. Jos lisävuosi saisi verkkotunnuksesi ylittämään kymmenen vuoden enimmäisrekisteröintiajan (viisi vuotta .co-tunnuksille), et voi siirtää sitä Google Domainsiin tällä hetkellä.
    • .co.nz-verkkotunnukset ovat poikkeus. Niiden siirtämisestä veloitetaan 20 $:n siirtomaksu, mutta siihen ei sisälly ylimääräistä rekisteröintivuotta.
  • Jos verkkotunnuksestasi vastaavalla rekisteröijällä on meneillään hallinnollisia toimenpiteitä verkkotunnustasi kohtaan, et voi siirtää tunnusta ennen asian ratkaisemista.

Verkkotunnuksen siirtäminen toisen rekisteröijän palvelusta

Verkkotunnuksen siirtämisessä Google Domainsiin on kuusi vaihetta:

Vaihe 1: Valmistele verkkotunnus siirtoa varten

Suorita nämä vaiheet nykyisessä rekisteröintipalvelussa:

Vinkki: Avaa toinen selainikkuna tai välilehti toista Google Domains ‑tiliä tai rekisteröijää varten.

Poista verkkotunnuksen lukitus. Verkkotunnuksen lukitus estää sen siirron. Useimpien rekisteröijien palveluissa lukitus on nimeltään verkkotunnuksen lukitus (domain lock), rekisteröintilukitus (registration lock), siirron lukitus (transfer lock) tai pelkkä lukitus (lock).

Etsi nykyinen rekisteröijäsi ohjeista muille rekisteröijille. Poista verkkotunnuksesi lukitus siirtoa varten ja hanki valtuutuskoodi ohjeiden mukaan.

Määritä WHOIS-tiedot julkisiksi. Useimpien rekisteröijien palveluissa se on nimeltään yksityinen rekisteröinti (private registration), WHOIS-tietosuoja (WHOIS privacy), rekisteröinnin tietosuoja (registration privacy) tai pelkkä tietosuoja tai yksityisyys (privacy).

Huom. WHOIS-yhteystietosi ovat julkisia sen ajan, kun siirtoprosessia viedään päätökseen. Kun verkkotunnus on siirretty, voit määrittää tietosi jälleen yksityisiksi.

Vahvista verkkotunnuksen haltijan yhteyssähköpostiosoite. Kirjaudu sisään nykyisen rekisteröijän palveluun ja varmista, että yhteyssähköpostiosoitteesi on ajan tasalla. Google Domains lähettää siirron vahvistusilmoituksen WHOIS-yhteystiedoissasi olevaan verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteeseen.

Hanki valtuutuskoodi rekisteröijältäsi. Useimmissa palveluissa se on nimeltään valtuutuskoodi (authorization code), siirtokoodi (transfer code) tai EPP-koodi (EPP code). Valtuutuskoodi on yksilöllinen merkkijono. Esimerkki: 5YcCd!X&W@q0Xozj.

Suorita seuraavat vaiheet Google Domainsissa.

Kirjaudu sisään Google Domainsissa sillä tilillä, jolle verkkotunnusta olet siirtämässä.

Vahvista, että nykyisen rekisteröijän palvelussa tekemäsi muutokset ovat tulleet voimaan:

Jos näytön mukaan verkkotunnus on edelleen lukittu, valitse Päivitä.

Muutoksen voimaantuloon voi mennä jopa 20 minuuttia tai kauemmin. Jos vielä 20 minuutin jälkeenkin verkkotunnus on lukittu, palaa nykyisen rekisteröijän palveluun ja varmista, että verkkotunnuksen lukitus on poistettu.

Jos näytön mukaan verkkotunnus on edelleen yksityinen, valitse Päivitä.

Muutoksen voimaantuloon voi mennä jopa 20 minuuttia tai kauemmin. Jos vielä 20 minuutin jälkeenkin verkkotunnus on lukittu, palaa nykyiseen rekisteröintipalveluun ja varmista, että rekisteröinnin tietosuoja-asetukset on määritetty julkisiksi.

Vahvista verkkotunnuksen haltijan yhteyssähköpostiosoite. Muista: Google Domains lähettää siirron vahvistusilmoituksen tähän osoitteeseen.

Kirjoita Hanki valtuutuskoodi ‑kohtaan valtuutuskoodi, jonka hankit yllä alivaiheessa d. Valitse Hyväksy ja jatka.

Vaihe 2: Tuo verkkotunnuksesi verkkoasetukset

Valitse, annatko Google Domainsin tunnistaa ja tuoda nykyiset verkkoasetuksesi.

Jos valitset Tunnista ja tuo verkkotunnukseni nykyiset asetukset, Google Domains näyttää heti valintasi alla DNS-resurssitietueet, jotka se löytää verkkotunnuksellesi.

Google Domains etsii DNS-haulla resurssitietueita, jotka liittyvät useimmin käytettyihin aliverkkotunnuksiin (@, www, blogi jne.). Huomaa seuraavat asiat:

Voit muokata tai poistaa Google Domainsin tuomia tietueita tai lisätä tietueita itse:

Vaihe 3: Suorita siirto

Google Domains näyttää verkkotunnuksesi nykyisen vanhenemispäivän nykyisen rekisteröijän palvelussa, lisärekisteröintivuoden (tarvitaan siirtoon) hinnan ja verkkotunnuksesi uuden vanhenemispäivän siirron jälkeen.

Huomautus:

Käynnistä siirto ja maksa lisärekisteröintivuosi valitsemalla Hyväksy ja jatka.

Vaihe 4: Anna/vahvista yhteystiedot

Anna yhteystietosi Vahvista yhteystiedot ‑valintaikkunassa. Nämä tiedot tarvitaan, jotta rekisteröijä voi ottaa sinuun yhteyttä.

Valitse, pidetäänkö nämä tiedot yksityisinä vai muutatko ne julkisiksi. Jos päätät pitää tiedot yksityisinä, vain sinä ja Google Domains voivat nähdä ne.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Tietoja yhteystiedoista

Vaihe 5: Maksa rekisteröinnin lisävuosi

Anna Maksutapa-valintaikkunassa maksutapasi tiedot tai valitse maksutapa, jota olet aiemmin käyttänyt Googlen kanssa.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Maksa Google-tilillä.

Vaihe 6: Vahvista siirto sähköpostilla

Saat sähköpostin verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteeseen (tämän osoitteen vahvistit aiemmin vaiheessa 5).

Kun olet hyväksynyt siirron, saattaa kulua jopa seitsemän päivää, kunnes edellinen rekisteröijä luovuttaa verkkotunnuksen. Voit tarkistaa siirron tilan Google Domainsin Siirto omalle tilille ‑sivulla.

Lisää ohjeita:

Tietoja siirtämisestä omalle tilille

Hienoa, että päätit valita Google Domainsin! Tässä on yleiskuvaus verkkotunnuksen siirtämisestä omalle tilille.

1. Verkkotunnuksen haltija: (Nykyisen rekisteröijän palvelussa) Valmistelee verkkotunnuksen siirtoa varten eli poistaa yksityisen rekisteröinnin käytöstä, päivittää yhteystiedot, poistaa verkkotunnuksen lukituksen ja hankkii valtuutuskoodin.
  2. Verkkotunnuksen haltija: (Google Domainsissa) Vahvistaa Siirrot-sivulla, että verkkotunnus on valmis siirtoon, antaa valtuutuskoodin ja ostaa yhden lisärekisteröintivuoden.
  3. Google: Hankkii WHOIS-haulla yhteystiedot ja pyytää verkkotunnuksen haltijaa sähköpostilla hyväksymään (tai peruuttamaan) siirron.
  4. Verkkotunnuksen haltija: Vastaa Google Domainsin lähettämään sähköpostiin ja hyväksyy (tai peruuttaa) siirron.
  5. Google: Jos siirto hyväksyttiin, antaa valtuutuskoodin verkkotunnuksesta vastaavalle rekisterille.
  6. Rekisteri: Pyytää nykyistä rekisteröijää vahvistamaan, että verkkotunnuksen haltija haluaa siirtää verkkotunnuksen.
  7. Nykyinen rekisteröijä: Pyytää verkkotunnuksen haltijaa sähköpostilla hyväksymään (tai peruuttamaan) siirron.

Huom. Jos nykyinen rekisteröijä reagoi hitaasti, verkkotunnuksen haltija voi ottaa yhteyttä nykyiseen rekisteröijään suoraan ja pyytää sitä hyväksymään (tai peruuttamaan) siirto. Jos nykyinen rekisteröijä ei reagoi, siirto hyväksytään automaattisesti viiden päivän jälkeen.

8. Verkkotunnuksen haltija: Vastaa nykyisen rekisteröijän lähettämään sähköpostiin ja hyväksyy (tai peruuttaa) siirron. Jos siirto hyväksytään, verkkotunnus luovutetaan siirrettäväksi.

Huom. Jos verkkotunnuksen haltija ei vastaa, siirto hyväksytään automaattisesti viiden päivän jälkeen.

9. Google: Ilmoittaa verkkotunnuksen haltijalle, että siirto on valmis.
Tilailmoitusten tarkistaminen

Verkkotunnuksen siirtoon voi mennä 5–7 päivää. Voit tarkistaa siirron tilan valitsemalla vasemmalla olevasta navigointipalkista Siirto omalle tilille. Jos siirto on hyväksytty, näet vastaavanlaisen viestin kuin alla. Jos siirto on estetty jostain syystä, näet viestin, jossa on punainen palkki.

Siirtäminen Google Domainsissa

Jos olet siirtämässä verkkotunnusta Google Domainsissa toiselta käyttäjätililtä omalle tilillesi (jos esimerkiksi ostit verkkotunnuksen henkilökohtaisella tililläsi ja haluat siirtää sen yritystilille), seuraa ohjeaiheen Verkkotunnuksen siirtäminen Google Domains ‑tilien välillä ohjeita.

Siirtäminen muiden rekisteröijien palveluista

Alla lueteltujen rekisteröijien linkitetyt artikkelit kertovat, miten valmistelet verkkotunnuksesi siirtoa varten kussakin palvelussa.

• Muista suorittaa kaikki neljä Googlen vaatimaa tehtävää (katso yllä vaihe 1:), vaikka nykyinen rekisteröijä ei niitä kaikkia vaatisikaan.
  • Jotkut rekisteröijät voivat pyytää suorittamaan myös muita tehtäviä. Tee niin kuin opastetaan.

Jos sinulla on muita kysymyksiä tai tarvitset tukea, pyydä ohjeita nykyiseltä rekisteröijältäsi.

1and1.com

Siirrä verkkotunnuksesi pois 1and1.com-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen 1&1:n ohjeartikkelin ohjeita: Transfer Your Domain Away from 1&1.

Huom. 1and1 kutsuu siirron valtuutuskoodia valtuutuskoodiksi (Authorization Code).

DreamHost.com

Siirrä verkkotunnuksesi pois DreamHost-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen DreamHostin Wiki-artikkelin ohjeita: How do I transfer my hosting away from DreamHost?.

Huom. DreamHost kutsuu siirron valtuutuskoodia EPP (valtuutus) ‑koodiksi (EPP [auth] code).

eNom

Siirrä verkkotunnuksesi pois eNom-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen eNomin tukiartikkelin ohjeita: How to Initiate an Outgoing Domain Transfer

Huom. eNom kutsuu siirron valtuutuskoodia valtuutuskoodiksi (auth code).

FastDomain.com

Siirrä verkkotunnuksesi pois FastDomain-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen FastDomainin tukipalvelun artikkelin ohjeita: Transferring away from FastDomain.

Huom. FastDomain kutsuu siirron valtuutuskoodia EPP/valtuutus-koodiksi (EPP/Authorization Code).

Gandi.net

Siirrä verkkotunnuksesi pois Gandi-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Gandin tukipalvelun artikkelin ohjeita: Transferring your domain away from Gandi.

GoDaddy

Siirrä verkkotunnuksesi pois GoDaddy-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen GoDaddyn tukiartikkelin ohjeita: Transferring Domain Names to Another Registrar.

Hover (Tucows)

Siirrä verkkotunnuksesi pois Hover-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Hoverin ohjeartikkelin ohjeita: How to: Transfer your domain away from Hover.

MelbourneIT.com.au

Siirrä verkkotunnuksesi pois Melbourne IT -palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Melbourne IT:n tukipalvelun artikkelin ohjeita: How do I transfer my domain away?

Name.com

Siirrä verkkotunnuksesi pois Name.com-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Name.comin ohjeartikkelin ohjeita: Transfer a Domain Name Away from Name.com?

Namecheap.com

Siirrä verkkotunnuksesi pois Namecheap-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Namecheapin ohjeartikkelin ohjeita: What should I do to transfer a domain from Namecheap?

Huom. Namecheap kutsuu siirron valtuutuskoodia EPP/valtuutus-koodiksi (EPP/ Authorization Code) ja EPP-koodiksi (EPP Code).

Network Solutions

Siirrä verkkotunnuksesi pois Network Solutions-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Network Solutionsin tukipalvelun artikkelin ohjeita: Transfers Away From Network Solutions.

Rebel.ca (Domainscostless.ca / Domainsatcost.ca)

Siirrä verkkotunnuksesi pois Rebel.ca-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Rebel.can ohjeartikkelin ohjeita: How do I transfer my domain to another registrar? Where do I get my EPP Transfer Code?

Huom. Rebel.ca kutsuu siirron valtuutuskoodia EPP-siirtokoodiksi (EPP Transfer Code).

Register.com

Siirrä verkkotunnuksesi pois Register.com-palvelusta noudattamalla tämän englanninkielisen Register.comin ohjeartikkelin ohjeita: How do I transfer my domain to another registrar?

Web.com

Siirrä verkkotunnuksesi pois Web.com-palvelusta noudattamalla tässä näytettyjä ohjeita. (Web.comilla ei tällä hetkellä ole tätä prosessia kuvaavaa tukiartikkelia.)

1. Kirjaudu sisään Web.com-tilillesi.
  2. Klikkaa Manage My Domain (Hallitse verkkotunnustani) ‑linkkiä.

3. Valitse Registration (Rekisteröinti) ‑välilehti.

• Valitse Registration Details (Rekisteröinnin tiedot) ‑kohdasta Domain Privacy (Verkkotunnuksen tietosuoja) ‑asetukseksi Private (Yksityinen). Poista käytöstä Privacy (Tietosuoja) ‑asetus.
    • Klikkaa Transfer Domain (Siirrä verkkotunnus) ‑kohdassa Lock Status (Lukituksen tila) ‑asetuksen Locked (Lukittu) ‑vaihtoehtoa. Poista verkkotunnuksesi lukitus.
    • Klikkaa Transfer Domain (Siirrä verkkotunnus) ‑kohdassa Authorization code (Valtuutuskoodi) ‑asetuksen View or Reset (Näytä tai nollaa) ‑vaihtoehtoa. Kopioi valtuutuskoodi.
  4. Valitse WHOIS-välilehti.
    • Päivitä Registrant (Verkkotunnuksen haltija) ‑kohdan yhteystiedot.
    • Päivitä Administrative (Hallinnoija) ‑kohdan yhteystiedot.

Kun olet suorittanut nämä tehtävät, siirry Google Domainsin Siirrot-sivulle ja aloita siirtoprosessi. Tarvitset siihen valtuutuskoodin.

Ylimääräisen rekisteröintivuoden lisääminen

Kun siirrät verkkotunnuksen, ICANN edellyttää, että lisäät rekisteröintiin ylimääräisen vuoden. Lisävuosi lisätään verkkotunnuksesi nykyiseen rekisteröintiin. Jos verkkotunnuksesi on esimerkiksi rekisteröity viideksi vuodeksi nykyisen rekisteröijän palvelussa, ICANN:n edellyttämä lisävuosi pidentää verkkotunnuksesi rekisteröinnin kuuteen vuoteen.

Voit rekisteröidä verkkotunnuksen 1–10 vuodeksi. Jos lisävuosi saisi verkkotunnuksesi ylittämään kymmenen vuoden enimmäisrekisteröintiajan, et voi siirtää sitä Google Domainsiin tällä hetkellä.

Huom. Rekisteröinnin lisävuosi lisätään käyttämällä Google-tiliä, kun käynnistät siirtoprosessin. Luottokorttiasi ei kuitenkaan veloiteta, ennen kuin siirto on valmis.

Seuraava vaihe