Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Om registre og domeneregistratorer

Når du skal registrere et domene, kan du samarbeide med domeneregistratorer som Google Domains. Google Domains samarbeider med registre som Google register om å tilby domenenavn til enkeltpersoner og bedrifter.

Hva er forskjellen på et register og en domeneregistrator?

• Et register er en organisasjon som forvalter den administrative informasjonen for domenene og underdomenene som tilhører toppdomenene den har myndighet over, for eksempel sonefilene som inneholder adressene til navnetjenerne for hvert domene.
  • En domeneregistrator er en organisasjon som forvalter registreringen av domenenavn for ett eller flere registre.

ICANN har oppsyn med registre og domeneregistratorer. Du kan få mer informasjon om registre og domeneregistratorer fra InterNIC og IANA, to organisasjoner som driftes av ICANN.

Registrant

En registrant er den et domene er registrert på. Registranten har «rettighetene» til et domene frem til registreringsperioden utløper. Registreringen for et domene kan fornyes på ubestemt tid, opptil ti år om gangen. En registrant anses som «eieren» av domenet.

Domeneregistrator

Google Domains er en domeneregistrator. En domeneregistrator samarbeider med en registrant, eller eieren av et domene, og et register.

Domeneregistratorer

• selger domenenavn
  • leverer registreringstjenester
  • tilbyr andre tilleggstjenester for domener

InterNIC forvalter en katalog med akkrediterte domeneregistratorer på www.internic.com/regist.html.

Registrering

Registrering er prosessen der en registrant registrerer et domene hos en domeneregistrator. En registrant kan registrere et domene for en periode på ett til ti år. Når registreringsperioden utløper, kan registranten fornye eller forlenge registreringen. Registranten må oppgi kontaktinformasjon som skal være med i WHOIS-databasen, til domeneregistratoren.

Register

Et register er en database som inneholder registrantinformasjon for domenene på andre nivå (google.com, example.com) under et bestemt toppdomene (.com).

En registeroperatør er en organisasjon som forvalter den administrative informasjonen for ett eller flere toppdomener eller domener på lavere nivåer. For eksempel er VeriSign ansvarlig for flere toppdomener, blant annet domenene .com, .net og .name. En registeroperatør får myndighet til å drive et toppdomene gjennom ICANN.

Finn ut mer om registrenes rolle i domenenavnregistreringen din.