Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Blogger-blogin hostaaminen verkkotunnuksessa

Lue lisää blogien luomisesta, päivittämisestä ja muokkaamisesta Bloggerin ohjekeskuksessa.

Hostaa blogia niin, että verkkotunnus on sen etusivu tai linkitä blogi tiettyyn aliverkkotunnukseen. Katso ohjeet aliverkkotunnuksen käyttöön oman verkkotunnuksen käyttöönottoa käsittelevästä artikkelista.

Etuja:

• SSL-varmenne
  • tehokkaan suorituskyvyn takaava globaali CDN.
Vinkki: Jos haluat hostata blogia verkkotunnuksessasi, sinun on oltava blogin omistaja tai järjestelmänvalvoja ja sinulla on oltava blogin asetusten muokkausoikeus. Lue lisää blogin pääsyoikeuksien hallinnasta.

Blogin luominen verkkotunnuksessa

Blogin luominen Bloggerissa:

1. Avaa Google Domains tietokoneella.
  2. Kirjaudu sisään Google ‑tilillä, jolla ostit verkkotunnuksesi.
  3. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  4. Avaa valikko Valikko.
  5. Klikkaa Sivusto ja sitten Luo sivusto.
  6. Valitse Bloggerin blogi ‑kohdasta Jatka ja sitten Aloita palvelussa Blogger.
  7. Seuraa Bloggerin ohjeita.

Vinkki: Voi kestää 48 tuntia ennen kuin päivitykset tulevat voimaan.

Aiemmin luodun blogin yhdistäminen verkkotunnukseen

Jos haluat yhdistää jo käytössä olevan blogin Bloggerin verkkotunnukseen, lue lisää oman verkkotunnuksen käyttöönotosta.

Näin yhdistät blogisi Google Domainsin verkkotunnukseen:

1. Avaa Google Domains tietokoneella.
  2. Kirjaudu sisään Google ‑tilillä, jolla ostit verkkotunnuksesi.
  3. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  4. Avaa valikko Valikko.
  5. Klikkaa Sivusto ja sitten Luo sivusto.
  6. Valitse Bloggerin blogi ‐kohdasta Jatka ja sitten Kirjaudu olemassa olevalle tilille.
  7. Kirjaudu sisään samalla tilillä sekä Bloggerissa että Google Domainsissa.
    1. Varmista, että olet blogin omistaja tai blogin ylläpitäjä, jolla on lupa käyttää blogia. Lue lisää blogin pääsyoikeuksien hallinnasta.
  8. Lisää haluamasi aliverkkotunnus. Tämä on verkkotunnuksen vasemmalla puolella oleva teksti. Esimerkiksi osoitteen "www.example.com" aliverkkotunnus on "www".
  9. Valitse Blogi-kohdassa yhdistettävä blogi käyttämällä alanuolta.
  10. Valinnainen: Jos haluat uudelleenohjata käyttäjiä osoitteesta "mydomain.com" osoitteeseen "www.mydomain.com", valitse Uudelleenohjaa verkkotunnus [example.com] blogiin [blogin nimi].
  11. Valitse Yhdistä blogi.

Vinkki: Voi kestää 48 tuntia ennen kuin päivitykset tulevat voimaan.