Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Om .au-domäner

Välj en kategori nedan om du vill ha information om bland annat pris, villkor, begränsningar, registreringsuppgifter och integritetsskydd för .au-domäner.

Viktigt! Fram till den 20 september 2022 måste innehavare uppfylla vissa behörighetskrav för att registrera vissa .au-domäner.

Behörighet

Företag och organisationer med ett nuvarande australiskt domännamn

Mellan den 24 mars och 20 september 2022 kan innehavare av ett företag eller en organisation med ett com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- eller edu.au-domännamn ansöka om att registrera motsvarande .au-domännamn (exempel.au och exempel.com.au). Innehavaren för din domän hittar du genom att leta upp domänen i WHOIS.

Om det inte finns några som gör anspråk på domänen kan du registrera den hos Google Domains. Om det finns flera som gör anspråk på domänen (exempelvis om någon annan äger .net.au-versionen av ditt .com.au-domännamn) avgör Audas prioriterade tilldelningsprocess vem som kan registrera motsvarande .au-domännamn.

Om du vill registrera en motsvarande .au-domän måste du skaffa en prioriterad token genom att följa stegen på priority.auda.org.au.

Företag och organisationer utan ett nuvarande australiskt domännamn

Om ditt företag eller din organisation inte har en com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- eller edu.au-domän ännu kan du köpa en .com.au-domän från Google Domains fram till den 23 mars 2022 för kvalificering för motsvarande .au-domän. Så köper du ett domännamn.

Viktigt! Efter den 24 mars 2022 kan du fortfarande registrera tillgängliga .au-domäner om motsvarande com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- eller edu.au-domäner inte har anmälts enligt principen först till kvarn.

Mer information finns i policyerna från .au-registret.

Registreringsanvisningar

Om du är kvalificerad för en .au-domän registrerar du domänen genom att följa stegen nedan.

1. Sök efter en tillgänglig .au-domän.
  2. Klicka på Lägg i kundvagnen .
  3. Klicka på Visa kundvagn om du vill se vad du har lagt i kundvagnen. Om du vill ta bort en domän klickar du på bredvid ett namn.
  4. När du registrerar .au-domänen måste du ange ytterligare information.
  5. Klicka på Ange info för att ange den ytterligare information som krävs för att registrera en .au-domän.

Viktigt! För vissa .au-domäner krävs en prioriterad token för att registreras. Du hittar information om din prioriterade token genom att besöka priority.auda.org.au och följa stegen.

1. Som standard förnyas registreringsperioden automatiskt i Google Domains. Om du vill kan du stänga av automatisk förnyelse. Läs mer om förnyelsealternativen.
  2. Klicka på Till Kassan längst ner i kundvagnen.
  3. Ange eller redigera kontaktuppgifterna för domänen.
  4. Välj betalningsmetod.
  5. Klicka på Köp. Det kan ta några minuter att behandla registreringen.
Pris

Typ

Pris

Läs mer

Årlig registrering

$12 USD

Köpa en domän

Avgift för att återställa en domän som har förfallit eller tagits bort

$40 USD

Återställa en domän

Villkor och begränsningar

Villkor och begränsningar

Information

Läs mer

Postens registrar

Domain Directors Pty Ltd

Det här är postens registrar

Register

Au Domain Administration LTD.

Om register

ccTLD

Ja – Australien

Toppdomäner med landskoder (ccTLD) används i allmänhet för ett land, en självständig stat eller ett avhängigt territorium.

Begränsningar

Ja

Användarvillkor för register

Registrering

Registreringsinformation

Information

Läs mer

Maximal registreringsperiod

5 år

Det här är det högsta antalet år som du kan lägga till manuellt i domänregistreringen.

Krav på köp av överföring

Nej

Om domänöverföringar till Google Domains

Auktorisering av överföring krävs

Ja

Det här visar om det krävs auktorisering från den nuvarande innehavaren för att slutföra en överföring. I så fall får den nuvarande innehavaren ett verifieringsmeddelande.

Tidpunkt för automatisk förnyelse kontra sista giltighetsdatum

18 dagar före sista giltighetsdatum

Om du har aktiverat automatisk förnyelse är det här antalet dagar innan eller efter registreringen löper ut som Google Domains försöker behandla en automatisk förnyelse av betalning.

Respitperiod för automatisk förnyelse

Noll dagar

Om du har aktiverat automatisk förnyelse är det här antalet dagar efter att din registrering löper ut som du har på dig att uppdatera betalningsmetoden innan tjänsten avbryts.

Avbrottsperiod vid förfallodatum

Noll dagar

Om automatisk förnyelse inte har aktiverats och registreringen löper ut har du ett visst antal dagar på dig innan tjänsten avbryts.

Respitperiod för förnyelse

Tre dagar före sista giltighetsdatum

När domänen löper ut har du ett visst antal dagar på dig att förnya domänen i ytterligare ett år.

Mer information om priset finns i prisavsnittet ovan.

Respitperiod för återställning

30 dagar

Efter respitperioden för förnyelse har du ett visst antal dagar på dig att återställa domänen i ytterligare ett år. Därefter blir den offentligt tillgänglig för registrering.

Mer information om priset finns i prisavsnittet ovan.

Väntetid för tillgänglighet

4 dagar

När en domän tas bort måste du vänta ett visst antal dagar innan domänen blir offentligt tillgänglig för registrering.

Integritetsinformation

Integritetsinformation

Information

Läs mer

Integritetsskydd tillåts

Nej

Om integritetsskydd

Leverantör av integritetsskydd

Inte tillämpligt

Inte tillämpligt

Information om domännamnssystem (DNS)

DNS-information

Information

Läs mer

Domännamnet har stöd för andra tecken än ASCII-tecken (till exempel À, É, Î eller グ)

Nej

IANA Repository of IDN Practices

Antal tecken i domännamn

2–63

Domännamnet kan bestå av bokstäver, siffror eller en kombination av båda. Teckenlängden gäller endast för domännamnet och inkluderar inte domänändelsen, t.ex. .com eller .net.

Antal namnservrar

1–13

Hantera domännamnservrar

Har stöd för DNSSEC (Domain Name System Security Extensions)

Ja

Konfigurera DNSSEC