Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Tietoa .au-verkkotunnuksista

Valitse alta kategoria, niin näet .au-verkkotunnusten hinnan, ehdot ja rajoitukset, rekisteröintitiedot, yksityisyyden suojauksen ja muut tiedot.

Tärkeää: Verkkotunnuksen haltijoiden on täytettävä tietyt kelpoisuusvaatimukset joidenkin .au-verkkotunnusten rekisteröintiä varten 20.9.2022 asti.

Kelpoisuus

Yritykset ja organisaatiot, joilla on nykyinen australialainen verkkotunnus

24.3.–20.9.2022 välillä sellaisen yrityksen tai organisaation verkkotunnuksen haltijat, joilla on com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- tai edu.au-verkkotunnus, voivat rekisteröidä vastaavan .au-verkkotunnuksen (example.au ja example.com.au). Löydät verkkotunnuksesi haltijan hakemalla verkkotunnusta WHOIS-hausta.

Jos verkkotunnuksella ei ole muita hakijoita, voit rekisteröidä sen Google Domainsissa. Jos verkkotunnusta voi hakea useampi osapuoli (esimerkiksi joku muu omistaa .com.au-verkkotunnuksesi .net.au-version), auDAn Priority Allocation -prosessi määrittää, kuka voi rekisteröidä vastaavan .au-verkkotunnuksen.

Jotta voit rekisteröidä vastaavan .au-verkkotunnuksen, sinun on hankittava prioriteettitunnus osoitteesta priority.auda.org.au ja seurattava ohjeita.

Yritykset ja organisaatiot, joilla ei ole nykyistä australialaista verkkotunnusta

Jos yritykselläsi tai organisaatiollasi ei vielä ole com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- tai edu.au-verkkotunnusta, voit ostaa .com.au-verkkotunnuksen Google Domainsista 23.3.2022 mennessä, jotta voit rekisteröidä vastaavan .au-verkkotunnuksen. Katso, miten voit ostaa verkkotunnuksen.

Tärkeää: 24.3.2022 jälkeen voit edelleen rekisteröidä saatavilla olevia .au-verkkotunnuksia, jos vastaavia com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- tai edu.au-verkkotunnuksia ei ole lunastettu. Rekisteröinnit käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Lisätietoja on .au-rekisterin käytännöissä.

Rekisteröintiohjeet

Jos täytät .au-verkkotunnuksen ehdot, voit rekisteröidä sen seuraavasti.

1. Hae vapaata .au-verkkotunnusta.
  2. Valitse Lisää ostoskoriin .
  3. Klikkaa Näytä ostoskori tarkistaaksesi ostoskorisi. Voit poistaa verkkotunnuksen klikkaamalla sen nimen vierestä .
  4. Sinun on annettava lisätietoja .au-verkkotunnuksen rekisteröimiseksi.
  5. Klikkaa Anna tiedot, niin voit lisätä .au-verkkotunnuksen rekisteröintiin tarvittavat lisätiedot.

Tärkeää: Tiettyjen .au-verkkotunnusten rekisteröinti edellyttää priorisointitunnusta. Voit saada priorisointitunnuksen siirtymällä osoitteeseen priority.auda.org.au ja seuraamalla ohjeita.

1. Google Domainsin oletusasetuksena on Automaattinen uusinta. Voit halutessasi poistaa automaattisen uusinnan käytöstä. Lue lisää uusimisvaihtoehdoista.
  2. Klikkaa ostoskorin alaosasta Kassalle.
  3. Anna verkkotunnuksen Yhteystiedot tai muokkaa niitä.
  4. Valitse maksutapa.
  5. Klikkaa Osta. Rekisteröinnin käsittely voi kestää muutaman minuutin.
Hinta

Tyyppi

Hinta

Lisätiedot

Vuosittainen rekisteröinti

12 USD ($)

Verkkotunnuksen ostaminen

Vanhentuneen tai poistetun verkkotunnuksen palauttamismaksu

40 USD ($)

Verkkotunnuksen palauttaminen

Ehdot ja rajoitukset

Ehdot ja rajoitukset

Tiedot

Lisätiedot

Tietueen rekisteröijä

Domain Directors Pty Ltd

Mikä tietueen rekisteröijä on?

Rekisteri

Au Domain Administration LTD.

Tietoja rekistereistä

ccTLD

Kyllä – Australia

Maakoodilliset ylätason verkkotunnukset (country code top-level domains, ccTLD) on yleensä varattu maille, täysivaltaisille valtioille tai valtioiden alaisuuteen kuuluville alueille.

Rajoitukset

Kyllä

Rekisterin käyttöehdot

Rekisteröinti

Rekisteröintitiedot

Tiedot

Lisätietoja

Rekisteröinnin enimmäisaika

5 vuotta

Tämä on enimmäismäärä vuosia, jonka verkkotunnuksen rekisteröintiin voi lisätä manuaalisesti.

Siirron ostovaatimus

Ei

Tietoja verkkotunnuksen siirrosta Google Domainsiin

Siirron valtuutusvaatimus

Kyllä

Tämä tarkoittaa, että nykyinen rekisteröijä vaatii valtuutuksen ennen siirtoa. Tässä tapauksessa nykyinen rekisteröijä saa vahvistuksen sähköpostitse.

Automaattisen uusinnan ja viimeisen voimassaolopäivän välinen aika

18 päivää ennen viimeistä voimassaolopäivää

Jos automaattinen uusinta on päällä, Google Domains yrittää veloittaa maksun automaattisesta uusinnasta näin monta päivää ennen rekisteröinnin vanhenemista tai sen jälkeen.

Automaattisen uusinnan lisäaika

0 päivää

Jos automaattinen uusinta on käytössä, sinulla on rekisteröinnin vanhenemisen jälkeen näin monta päivää aikaa päivittää maksutapasi ennen kuin palvelu keskeytyy.

Aikaa vanhenemisesta palvelun keskeytymiseen

0 päivää

Jos automaattinen uusinta ei ole käytössä ja rekisteröinti vanhenee, palvelu keskeytyy tietyn ajan kuluttua.

Uusimisen lisäaika

3 päivää ennen viimeistä voimassaolopäivää

Kun verkkotunnuksesi vanhenee, sinulla on tietyn verran aikaa uusia verkkotunnus vuodeksi.

Lisätietoja hinnasta on hintakohdassa yllä.

Palauttamisen lisäaika

30 päivää

Uusimisen lisäajan jälkeen sinulla on tietyn verran aikaa palauttaa verkkotunnus vuodeksi. Sen jälkeen verkkotunnus tulee julkisesti rekisteröitäväksi.

Lisätietoja hinnasta on hintakohdassa yllä.

Saatavuuden odotusaika

4 päivää

Kun verkkotunnus poistetaan, on odotettava tietty määrä päiviä ennen kuin verkkotunnus tulee julkisesti rekisteröitäväksi.

Yksityisyyden suojaus

Tietosuojatiedot

Tiedot

Lisätiedot

Yksityisyyden suojaus sallittu

Ei

Tietoja yksityisyyden suojauksesta

Yksityisyyden suojauksen tarjoaja

DNS-järjestelmän tiedot

DNS-tiedot

Tiedot

Lisätiedot

Verkkotunnus tukee myös muita kuin ASCII-merkkejä (esimerkiksi À, É, Î tai グ)

Ei

IANA-tietovaraston IDN-käytännöt

Verkkotunnuksen sallittu merkkimäärä

2‒63

Verkkotunnus voi sisältää kirjaimia, numeroita tai molempia. Merkkirajoitus koskee vain verkkotunnusta, ei sen päätettä (esim. .com tai .net).

Nimipalvelimien määrä

1‒13

Verkkotunnuksen nimipalvelimien määritykset

Tukee DNSSEC‑tietoturvalaajennuksia (Domain Name System Security Extension)

Kyllä

DNSSEC-suojauksen käyttöönotto