Skapa en webbplats för ditt domännamn

När du har en domän kan du skapa en egen webbplats, blogg eller onlinebutik med Google Domains.
Google erbjuder många verktyg och resurser för att skapa en webbplats. Läs mer om att

Skapa en webbplats eller onlinebutik med en Google-partner

För att skapa en webbplats kan du samarbeta med någon av följande Google-partner:
  • Blogger
  • Firebase
  • Google Sites
  • Shopify
  • Squarespace
  • Weebly
  • Wix
  • WordPress från Bluehost

Så här skapar du en webbplats, webbutik eller blogg:

1. Öppna Google Domains på datorn.
  2. Logga in med det konto som du använde när du köpte domänen.
  3. Klicka på domännamnet du vill hantera.
  4. Öppna menyn Meny.
  5. Klicka på Webbplats följt av Skapa webbplats.
    • Klicka på Visa alla partner om du vill hitta tillgängliga tjänster.
  6. Välj den tjänst du vill använda för att skapa en webbplats.
  7. Följ anvisningarna nedan för den partner du har valt.

Blogger

1. Klicka på Fortsätt under Blogg från Blogger följt av Börja med Blogger.
  2. Skapa din blogg genom att följa anvisningarna på Blogger.
Mer information om hur du skapar och uppdaterar din blogg finns i hjälpcentret för Blogger.

Firebase

1. Klicka på Fortsätt under Statisk hosting tillhandahålls av Firebase följt av Börja med Firebase.
  2. Om du har flera Google-konton väljer du kontot du använde när du köpte domänen.
  3. Klicka på Lägg till projekt.
  4. Följ anvisningarna i Firebase.

Så här ansluter du domänen till ditt Firebase-projekt:

1. Välj Hosting i Firebase-menyn följt av Kom igång.
    • Om du inte har ett Firebase-projekt än följer du anvisningarna för att konfigurera Firebase Hosting.
  2. På översiktssidan för Hosting klickar du på Lägg till egen domän.
  3. Ange domännamnet du vill använda. Domänen verifieras om du anger rätt rotdomän eller underdomän (t.ex. www.example.com eller app.example.com).
  4. Kopiera IP-adresserna för båda A-posterna under Värde.
  5. Öppna Google Domains.
  6. Klicka på Meny följt av DNS följt av Anpassade resursposter.
  7. Klicka på Lägg till.
  8. Ange båda IP-adresserna som har kopierats från Firebase.
    • Om du vill lägga till flera IP-adresser i en A-post klickar du på Lägg till mer i posten.
  9. Återgå till Firebase.
  10. Klicka på Slutför.
Det kan ta upp till 48 timmar innan uppdateringarna börjar gälla. Om domänadressen inte läses in efter 48 timmar kontaktar du Firebase-supporten.

Google Sites

1. Under Enkel webbplats tillhandahålls av Google Sites klickar du påFortsätt följt av Skapa ny webbplats.
  2. Följ anvisningarna på Google Sites för att skapa eller förbereda webbplatsen.
  3. Klicka på Publicera när webbplatsen är klar.

Shopify

1. Under Onlinebutik tillhandahålls av Shopify klickar du på Fortsätt följt av Börja med Shopify.
  2. Skapa en onlinebutik genom att följa anvisningarna på Shopify.

Så här ansluter du domänen till ditt Firebase-projekt:

1. Öppna Google Domains.
  2. Välj Onlinebutik följt av Domäner följt av Anslut en befintlig domän.
  3. Ange domännamnet du vill använda.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Öppna Anslut din Google Domains-domän.
  6. Klicka på Anslut automatiskt.
  7. Logga in på Google Domains.
  8. Klicka på Ja, anslut.
  9. Stäng fönstret Domäner.
Det kan ta upp till 48 timmar innan uppdateringarna börjar gälla. Om domänadressen inte läses in efter 48 timmar kontaktar du Shopifys hjälpcenter.
Viktigt! Om du vill att tjänsten ska fortsätta efter provperioden på 14 dagar måste du välja en Shopify-prenumeration.

Squarespace

1. Klicka på Fortsätt under Squarespace följt av Börja med Squarespace.
  2. Skapa en webbplats genom att följa anvisningarna för Squarespace.

Så här ansluter du domänen till ditt Firebase-projekt:

1. Öppna Google Domains.
  2. Klicka på Inställningar följt av Domäner följt av Använd en domän jag äger.
  3. Ange den domän du vill använda.
  4. Välj Anslut domän följt av Google Domains följt av Anslut domän följt av Ja, anslut.
Det kan ta upp till 48 timmar innan uppdateringarna börjar gälla. Om domänadressen inte läses in efter 48 timmar kontaktar du onlinesupporten för Squarespace.

Weebly

1. Öppna Weebly.
  2. Klicka på Fortsätt följt av Börja med Weebly.
    • Om du har flera Google-konton väljer du kontot du använde när du köpte domänen.
  3. Följ anvisningarna för att registrera dig för ett konto. Använd samma e-postadress som du använde när du köpte domännamnet.
    • Viktigt! Weebly ingår i produktserien Square. Om du har ett Square-konto som är kopplat till e-postadressen ovan anger du Square-lösenordet för att slutföra konfigurationen av Weebly-kontot.
  4. Skapa en webbplats eller onlinebutik genom att följa anvisningarna på Weebly.

Så här ansluter du domänen till ditt Firebase-projekt:

Viktigt! Om du vill ansluta den nya webbplatsen eller onlinebutiken till domänen måste du uppgradera till en betald Weebly-prenumeration.
  1. Öppna Google Domains.
  2. Gå till sidan med onlineöversikten för Square.
  3. Välj Konfigurera domän följt av Använd en domän jag äger någon annanstans.
  4. Ange ditt domännamn.
  5. Klicka på Bekräfta.
  6. Klicka på Anslut när du får meddelandet ”Du kan ansluta [domännamn] till din webbplats och fortsätta att hantera det via domänleverantören”.
  7. När ”Vill du ansluta din domän till Weebly?" visas klickar du på Ja, anslut.
  8. Valfritt: Klicka på Öppna Weebly för att återgå till webbplatsen.
Det kan ta upp till 48 timmar innan uppdateringarna börjar gälla. Om domänadressen inte läses in efter 48 timmar kontaktar du Weeblys hjälpcenter.

Wix

1. Klicka påFortsätt följt av Börja med Wix under Wix.
    • Om du har flera Google-konton väljer du kontot du använde när du köpte domänen.
  2. När ”Vill du ansluta din domän till Wix?” visas klickar du på Ja, anslut.
  3. När Wix har anslutit domänen till tjänsten klickar du på Öppna Wix.
  4. Skapa en webbplats genom att följa anvisningarna på Wix.
Det kan ta upp till 48 timmar innan uppdateringarna börjar gälla. Om domänadressen inte läses in efter 48 timmar kontaktar du hjälpcentret för Wix.

WordPress tillhandahålls av Bluehost

1. Under WordPress tillhandahålls av Bluehost kan du klicka påFortsätt följt av Börja med Bluehost följt av Kom igång följt av Logga in med Google.
    • Om du har flera konton loggar du in med det Google-konto du använde när du köpte domänen.
  2. När du får ett meddelande om att bluehost.com vill komma åt ditt Google-konto klickar du på Tillåt.
  3. Ange den domän du vill ansluta.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Följ anvisningarna i Bluehost.
  6. När registreringen är klar visas meddelandet ”WordPress är redo att användas”.

Så här ansluter du domänen till ditt Firebase-projekt:

1. Öppna Google Domains.
  2. Klicka på Konfigurera DNS med registrar.
  3. När ”Vill du ansluta din domän till Bluehost?” visas klickar du på Ja, anslut.
  4. När du har anslutit klickar du på Öppna Bluehost.
  5. Logga in på kontrollpanelen för Bluehost.
  6. Öppna Mina webbplatser.
  7. Välj Lägg till webbplats följt av Skapa ny webbplats.
  8. Följ anvisningarna i Bluehost.
Mer information finns i Bluehost Knowledge Base.