Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Ändringar av automatiska betalningar i Indien på grund av regler från Indiens centralbank

Läs om varför vi har gjort ändringar

På grund av reglerna hos Reserve Bank of India måste Google ställa in e-fullmakt för ditt kort för återkommande automatiska betalningar. Automatiska betalningar i Indien begränsas till 5 000 INR per transaktion.

Detta påverkar alla användare, men det finns vissa skillnader beroende på om du är ny kund eller en befintlig användare.

När du ställer in en ny prenumeration

För nya prenumerationer omfattas alla automatiska betalningar som använder kredit- och bankkort av avisering om e-fullmakt för Indiens centralbank

Det kräver att Google ställer in en fullmakt för ditt kort och begränsar automatiska betalningar till 5 000 INR per transaktion. Detta kan påverka dina betalningar på Google Domains.

Åtgärda aktuella återkommande betalningar

Dina nuvarande återkommande betalningar kan misslyckas på grund av regler från Indiens centralbank (RBI). Detta omfattar både domänregistrering och Google Workspace-förnyelser.

Så här åtgärdar du prenumerationen om du har aktiverat automatiska betalningar och ditt kort är redo för en e-fullmakt:

1. Logga in på ditt Google Domains-konto och öppna fliken Mina domäner.
  2. Klicka på Uppdatera nu i den röda varningsrutan högst upp på sidan.

Du kan också skapa en fullmakt för dina Google Domains-prenumerationer genom att följa de här stegen:

1. Logga in på Google Payments och klicka på klockikonen längst upp till höger om du vill se aviseringar.
  2. Klicka på Åtgärda nu i varningen som motsvarar ditt Google Domains-konto om du vill åtgärda återkommande betalningar.

Det kanske inte går att generera en ny e-fullmakt om banken inte har stöd för den här regeln ännu. Om du vill fortsätta prenumerera fortsätter du att göra manuella betalningar så fort betalningen förfaller.

Göra en manuell betalning

Om ditt konto har stängts av på grund av att ett alternativ för automatiska återkommande prenumerationsbetalningar inte är tillgängligt kan du när som helst följa stegen nedan:

Göra en manuell betalning för förnyelse av domännamnet

Om du vill förnya domännamnet slutför du förnyelsen manuellt.

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj namnet på din domän.
  3. Högst upp till vänster klickar du på Meny  and then Registreringsinställningar.
  4. Scrolla ned till avsnittet för automatisk förnyelse.
  5. Klicka på Lägg till år och välj det antal år du vill lägga till.
  6. Klicka på Fortsätt till betalning för att lägga till dina betalningsuppgifter.
  7. Klicka på Köp.
Tips! Du kan också klicka på Lägg till år direkt på översiktssidan för den utgångna domänen.

Göra en manuell betalning av Workspace-prenumerationen

Slutför betalningen för prenumerationen manuellt om betalningen för din Workspace-prenumeration förfaller eller om prenumerationen har stängts av på grund av att alternativet för automatisk betalning inte är tillgängligt och du har köpt Workspace via Google Domains.

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj din domän.
  3. Längst upp till vänster klickar du på Meny and then E-post.
  4. Klicka på Betala nu under Konfigurationsalternativ för e-post.
  5. Klicka på Betala nu bredvid Faktureringsuppgifter.
  6. Klicka på Köp.
Tips! Du behöver inte ändra betalningsuppgifterna för att kunna slutföra köpet.