Arbeta med Microsoft Office-filer

Du kan redigera, kommentera och samarbeta i Microsoft Office-filer med Google Drive, Dokument, Kalkylark och Presentationer något av följande sätt:

• öppna, redigera och spara Microsoft Office-filer på Google Drive
  • konvertera Microsoft Office-filer till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer
  • kommentera Microsoft Office-filer i förhandsgranskning på Google Drive
  • redigera Office-filer på Drive med Chrome-tillägget för Office-kompatibilitetsläge

Öppna, redigera och spara Microsoft Office-filer på Google Drive

När du har laddat upp Microsoft Office-filer på Google Drive kan du direkt redigera, kommentera och samarbeta i dem med hjälp av Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Alla ändringar sparas automatiskt i filen i det ursprungliga Microsoft Office-formatet. Läs mer om hur du använder Office-redigering.

Konvertera Microsoft Office-filer till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Om du vill använda tillägg, Apps Script, skyddade intervall eller översättningsalternativ kan du konvertera en Office-fil till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer. När du konverterar gör du en kopia av Microsoft Office-filen. Läs mer om hur du konverterar en Microsoft Office-fil.

Kommentera Microsoft Office-filer i förhandsgranskning på Google Drive

Du kan lämna och läsa kommentarer i Microsoft Office-filer, PDF, bilder och andra filer i förhandsgranskningen på Google Drive utan att ändra originalfilen. Läs mer om hur du kommenterar dessa filer på Google Drive.

Använda Microsoft Office-filer med ett Chrome-tillägg

Microsoft Office-kompatibilitetsläge är ett tillägg för webbläsaren Google Chrome som gör det möjligt för dig att öppna och redigera Microsoft Office-filer. Om du använder detta tillägg bör du stänga av Office-redigering. Läs mer om hur du redigerar i Microsoft Office-kompatibilitetsläge.