Werken met Microsoft Office-bestanden

Je kunt Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties gebruiken om Microsoft Office-bestanden te bewerken, erop te reageren en er samen met anderen aan te werken. Dat kan op de volgende manieren:

• Microsoft Office-bestanden openen, bewerken en opslaan in Google Drive
  • Microsoft Office-bestanden converteren naar Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestanden
  • Reageren op Microsoft Office-bestanden in de Google Drive-voorbeeldweergave
  • Microsoft Office-bestanden in Drive bewerken met de Chrome-extensie voor de Office-compatibiliteitsmodus

Openen, bewerken en opslaan als Microsoft Office-bestanden in Google Drive

Als je Microsoft Office-bestanden uploadt naar Google Drive, kun je Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties gebruiken om deze bestanden rechtstreeks te bewerken, erop te reageren en er samen met anderen aan te werken. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen in het bestand in de oorspronkelijke Microsoft Office-indeling. Meer informatie over hoe je Office-bestanden bewerkt

Microsoft Office-bestanden converteren naar Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestanden

Als je add-ons, Apps Scripts, beveiligde bereiken of vertaalopties wilt gebruiken, kun je een Office-bestand converteren naar een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand. Als je een bestand converteert, wordt er een kopie van je Microsoft Office-bestand gemaakt. Meer informatie over hoe je een Microsoft Office-bestand converteert

Reageren op Microsoft Office-bestanden in de Google Drive-voorbeeldweergave

In de Google Drive-voorbeeldweergave kun je reacties plaatsen en lezen in Microsoft Office-bestanden, pdf's, afbeeldingen en andere bestanden, zonder wijzigingen in het oorspronkelijke bestand aan te brengen. Meer informatie over hoe je op deze bestanden kunt reageren in Google Drive

Microsoft Office-bestanden gebruiken met een Chrome-extensie

De Microsoft Office-compatibiliteitsmodus is een Google Chrome-browserextensie waarmee je Microsoft Office-bestanden kunt openen en bewerken. Als je deze extensie gebruikt, moet je Office Editor uitschakelen. Meer informatie over hoe je bestanden kunt bewerken in de Microsoft Office-compatibiliteitsmodus