Microsoft Office ‑tiedostojen työstäminen

Voit käsitellä Google Drivessa olevia Office-tiedostoja kahdella tavalla:
  • Voit ladata Office-tiedostot palvelimelle ja käsitellä niitä verkossa Google Drivella, Docsilla, Sheetsillä ja Slidesilla.
  • Voit työstää Office-tiedostoja reaaliaikaisella läsnäololla käyttämällä Drive-työpöytäsovellusta. Jos käytä Windowsia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit lähettää ja tallentaa tiedostoja myös Microsoft Outlookin avulla.

Microsoft Office ‑tiedostojen työstäminen verkossa Google Drivessa, Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa

Officen avulla voit:

Office-tiedostojen avaaminen, muokkaaminen ja tallentaminen Google Drivessa

Kun lataat Office-tiedostoja Google Driveen, voit muokata, kommentoida ja yhteiskäyttää Office-tiedostoja suoraan Google Docsilla, Sheetsillä ja Slidesilla.

Kaikki muutokset tallennetaan automaattisesti tiedostoon sen alkuperäisessä Office-muodossa. Lue lisää Office-tiedostojen muokkauksesta.

Microsoft Office ‑tiedostojen muuntaminen Google Docs-, Sheets- tai Slides-muotoon

Jos haluat käyttää laajennuksia, Apps-skriptejä, suojattuja alueita tai käännöstoimintoja, voit muuntaa Office-tiedoston Google Docsiin, Sheetsiin tai Slidesiin sopivaksi.

Kun muunnat Office-tiedoston, siitä luodaan kopio. Lue lisää Office-tiedostojen muuntamisesta.

Microsoft Office ‑tiedostojen kommentointi Google Driven esikatselussa
Voit jättää kommentteja Office-tiedostoihin, PDF:iin, kuviin ja muihin tiedostoihin ja lukea jätettyjä kommentteja Google Driven esikatselussa tekemättä muutoksia alkuperäiseen tiedostoon. Lue lisää Office-tiedostojen kommentoinnista Google Drivessa.
Office-tiedostojen käyttäminen Chrome-laajennuksen avulla

Tärkeää: Yhteensopivuusongelmien välttämiseksi poista Chrome-laajennus käytöstä, kun avaat tiedoston Office-tiedostojen muokkaustilassa.

Voit avata ja muokata Office-tiedostoja Office-yhteensopivuustilaksi kutsutulla Google Chrome ‑selaimen laajennuksella.Katso, miten voit muokata sisältöä Office-yhteensopivuustilan avulla.

Microsoft Office ‐tiedostojen käyttäminen Drive-työpöytäsovelluksella

Kun käytät Drive-työpöytäsovellusta Officen kanssa, voit:

Office-tiedostojen työstäminen ja synkronointi Google Drivessa

Tärkeää: Officessa tekemäsi muutokset synkronoidaan tiedostoon Google Drivessa.

Drive-työpöytäsovelluksen avulla voit hakea ja avata Google Drive ‑tiedostoja tietokoneellasi. Kun siirrät Office-tiedostosi Driveen, voit työstää niitä edelleen Officessa ja tallentaa muutokset Google Driveen.

1. Asenna Google Drive ‐työpöytäsovellus tietokoneelle.
  2. Lisää Office-tiedostosi Google Drive ‐kansioon.
  3. Kaksoisklikkaa Office-tiedostoa.
  4. Muokkaa tiedostoa.
Office-tiedostojen muokkaaminen reaaliajassa muiden kanssa

Kun käytät Drive-työpöytäsovellusta Microsoft Office 2010:ssä tai sitä uudemmissa versioissa, Office-tiedostojen reaaliaikaisen läsnäolotoiminnon ansiosta käyttäjät voivat muokata samaa tiedostoa ilman versioiden välisiä ongelmia.

Kun tallennat Office-tiedoston Drive-työpöytäsovelluksessa ja jaat sen käyttäjille, joilla on reaaliaikainen läsnäolo päällä, saat ilmoituksen, jos joku tekee tiedostoon muutoksia.

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Avaa jaettu tiedosto Wordissa, Excelissä tai PowerPointissa.
  3. Tiedoston reaaliaikainen tila näkyy oikeassa alakulmassa, ja näkyvissä on jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Voit muokata: Voit tehdä muutoksia tiedostoon.
    • Odota muokkausvuoroasi: Et voi tehdä muutoksia tiedostoon juuri nyt.
      • Jos haluat ilmoituksen, kun tiedosto on muokattavissa, valitse Ilmoita minulle, kun muokkaaminen on turvallista.
      • Klikkaamalla listalla olevia käyttäjiä näet, kuka muokkaa tai katselee tiedostoa.
    • Uusi versio luotiin: Joku on luonut uuden version tiedostosta. Näet sen klikkaamalla Lataa uusin
      • Voit verrata omaa versiotasi ja uusinta versiota rinnakkain klikkaamalla Esikatselu.
      • Uusia versioita syntyy, jos useat käyttäjät muokkaavat Office-tiedostoa samanaikaisesti. Silloin sinun on sovitettava yhteen eri versioiden muutokset.

Reaaliaikaisen läsnäolon laittaminen päälle MacOS:ssä

Jos käytät Drive-työpöytäsovellusta macOS-laitteella ja haluat käyttää tiedostoja yhdessä muiden kanssa reaaliajassa, sinun on muutettava järjestelmän lupia.

1. Klikkaa Mac-laitteella Järjestelmäasetukset ja sitten Tietosuoja ja suojaus ja sitten Suojaus ja sitten Käyttöapu.
  2. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Lukitus.
  3. Merkitse "Drive-työpöytäsovellus" ‑kohdan vieressä oleva ruutu valituksi.

Reaaliaikaisen läsnäolon laittaminen pois päältä

Reaaliaikainen läsnäolo on automaattisesti päällä. Saat ilmoituksen, kun joku muokkaa Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedostoa Drive-työpöytäsovelluksessa. Lue lisää siitä, miten voit muokata Office-tiedostoja muiden kanssa reaaliaikaisesti. Reaaliaikaisen läsnäolon laittaminen pois päältä:

1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset Asetukset.
  3. Poista valinta Reaaliaikainen läsnäolo Microsoft Officessa ‑valintaruudusta.
  4. Valitse Tallenna.
Tiedostojen lähettäminen ja tallentaminen Microsoft Outlookin avulla

Jos käytät Outlookia Windowsissa työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit lähettää ja tallentaa liitetiedostoja Drive-työpöytäsovelluksella.

Tiedoston lähettäminen Drivesta

1. Klikkaa tietokoneen Outlook-sovelluksen yläkulmasta Uusi sähköposti.
  2. Valitse Lisää tiedostoja Driven avulla.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat lähettää tiedoston linkkinä, valitse Liitä Drive-linkkinä.
    • Jos haluat liittää tiedoston, valitse Lisää liitteenä.
  4. Valitse lähetettävä tai liitettävä tiedosto.
  5. Klikkaa Valitse.

Paikallisen liitteen lähettäminen

1. Klikkaa tietokoneen Outlook-sovelluksen yläkulmasta Uusi sähköposti.
  2. Valitse Liitä tiedosto.
  3. Valitse lähetettävä tiedosto.
  4. Valitse OK.
  5. Tallenna tiedosto kehotteen mukaisesti.

Vinkki: Jos tiedosto on liian suuri sähköpostiin liitettäväksi, lähetä tiedoston Google Drive ‑linkki.

Microsoft Outlookin vaatimukset

Drive-työpöytäsovellus tukee:

• Microsoft Outlook 2010:tä ja uudempia versioita
  • Microsoft Outlookia vain Windowsilla