Functie VERVANGENB (REPLACEB)

De functie VERVANGENB vervangt een gedeelte van een teksttekenreeks, op basis van een aantal bytes, door een andere teksttekenreeks.

Onderdelen van de functie VERVANGENB

VERVANGENB(tekst; positie; aantal_bytes; nieuwe_tekst)

Onderdeel Beschrijving
tekst De tekst waarvan een gedeelte wordt vervangen.
positie De positie waar de vervanging begint (vanaf 1).
aantal_bytes Het aantal bytes in de tekst dat wordt vervangen.
nieuwe_tekst De tekst die wordt ingevoegd in de oorspronkelijke tekst.

Opmerkingen

• VERVANGENB retourneert dezelfde waarde als VERVANGEN als de invoer voor 'tekst' alleen uit tekens van één byte bestaat.
  • Deze functie retourneert tekst als uitvoer. Wil je een getal als uitvoer, dan kun je de functie WAARDE in combinatie met deze functie gebruiken.

Voorbeelden

A B C
1 Invoer Formule Uitvoer
2 Aeñds =VERVANGENB(A2; 2; 3;"new") Anews
3 Aeñds =VERVANGEN(A3; 2; 3;"new") Anews
4 熊本=熊本 =VERVANGENB(A4; 2; 3;"new") 熊new熊本
5 熊本=熊本 =VERVANGEN(A5; 2; 3;"new")  熊new本

Gerelateerde functies

• LENGTEB: De functie LENGTEB retourneert de lengte van een tekenreeks in bytes.
  • LINKSB: De functie LINKSB retourneert het linkerdeel van een tekenreeks tot een bepaald aantal bytes.
  • RECHTSB: De functie RECHTSB retourneert het rechtergedeelte van een tekenreeks tot een bepaald aantal bytes.
  • DEELB:De functie DEELB retourneert een deel van een tekenreeks vanaf een opgegeven teken tot een bepaald aantal bytes.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.