KORVAAB-funktio (REPLACEB)

KORVAAB-funktio korvaa osan tekstistä (riippuen tavujen määrästä) eri tekstillä.

KORVAAB-funktion osat

KORVAAB(teksti; sijainti; tavujen_määrä; uusi_teksti)

Osa Kuvaus
teksti Teksti, josta osa korvataan.
sijainti Sijainti, josta korvaava teksti alkaa (alkaen arvosta 1).
tavujen_määrä Tekstissä korvattavien tavujen lukumäärä
uusi_teksti Teksti, joka lisätään alkuperäiseen tekstiin.

Huomioitavaa

• KORVAAB palauttaa saman arvon kuin KORVAA, jos annettu "teksti" sisältää vain yksitavuisia merkkejä.
  • Tämän funktion palauttama tulos on tekstiä. Jos haluat tulokseksi luvun, kokeile käyttää tämän funktion kanssa ARVO-funktiota.

Esimerkkejä

A B C
1 Syöte Kaava Lopputulos
2 Aeñds =KORVAAB(A2; 2; 3;"uusi") Auusis
3 Aeñds =KORVAA(A3; 2; 3;"uusi") Auusis
4 熊本=熊本 =KORVAAB(A4; 2; 3;"uusi") 熊uusi熊本
5 熊本=熊本 =KORVAA(A5; 2; 3;"uusi")  熊uusi本

Aiheeseen liittyvät funktiot

• PITUUSB: PITUUSB-funktio palauttaa merkkijonon pituuden tavuina.
  • VASENB: VASENB-funktio palauttaa merkkijonon vasemmanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.
  • OIKEAB: OIKEAB-funktio palauttaa merkkijonon oikeanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.
  • POIMI.TEKSTIB:POIMI.TEKSTIB-funktio palauttaa merkkijonon osion, joka alkaa tietystä merkistä ja jonka koko määritetään tavuina.