De functie DEELB

De functie DEELB retourneert een deel van een tekenreeks vanaf een opgegeven teken tot een bepaald aantal bytes.

Onderdelen van de functie DEELB

DEELB(tekenreeks)

Onderdeel Beschrijving
tekenreeks De tekenreeks waaruit een gedeelte moet worden geëxtraheerd.
vanaf De positie in de invoer voor 'tekenreeks' waar het extraheren moet beginnen.
lengte_ophalen_bytes Het aantal bytes dat de geëxtraheerde tekenreeks moet hebben.

Opmerkingen

• DEELB retourneert dezelfde waarde als DEEL als de invoer voor 'tekenreeks' alleen uit tekens van één byte bestaat.
  • vanaf moet groter zijn dan of gelijk zijn aan 1.
  • lengte_ophalen_bytes moet groter zijn dan of gelijk zijn aan 0.

Voorbeelden

A B C
1 Invoer Formule Uitvoer
2 Aeñds =DEELB(A2; 2; 2)
3 Aeñds =DEEL(A3; 2; 2)
4 熊本=熊本 =DEELB(A4;2;4) 本=熊
5 熊本=熊本 =DEEL(A5;2;4) 本=熊本

Gerelateerde functies

• LENGTEB: De functie LENGTEB retourneert de lengte van een tekenreeks in bytes.
  • LINKSB: De functie LINKSB retourneert het linkerdeel van een tekenreeks tot een bepaald aantal bytes.
  • RECHTSB: De functie RECHTSB retourneert het rechtergedeelte van een tekenreeks tot een bepaald aantal bytes.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.