POIMI.TEKSTIB-funktio (MIDB)

POIMI.TEKSTIB-funktio palauttaa merkkijonon osion, joka alkaa tietystä merkistä ja jonka koko määritetään tavuina.

POIMI.TEKSTIB-funktion osat

POIMI.TEKSTIB(merkkijono; aloituskohta; poimittu_pituus_tavuina)

Osa Kuvaus
merkkijono Merkkijono, josta poimitaan osio
aloituskohta Annetun merkkijonon kohta, josta poimiminen aloitetaan
poimittu_pituus_tavuina Poimittavan merkkijonon tavujen määrä

Huomioitavaa

• POIMI.TEKSTIB palauttaa saman arvon kuin POIMI.TEKSTI, jos annetussa merkkijonossa on vain yksitavuisia merkkejä.
  • aloituskohta-argumentin on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin 1.
  • poimittu_pituus_tavuina-argumentin on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin nolla.

Esimerkkejä

A B C
1 Syöte Kaava Lopputulos
2 Aeñds =POIMI.TEKSTIB(A2; 2; 2)
3 Aeñds =POIMI.TEKSTI(A3; 2; 2)
4 熊本=熊本 =POIMI.TEKSTIB(A4; 2; 4) 本=熊
5 熊本=熊本 =POIMI.TEKSTI(A5; 2; 4) 本=熊本

Aiheeseen liittyvät funktiot

• PITUUSB: PITUUSB-funktio palauttaa merkkijonon pituuden tavuina.
  • VASENB: VASENB-funktio palauttaa merkkijonon vasemmanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.
  • OIKEAB: OIKEAB-funktio palauttaa merkkijonon oikeanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.