VASENB-funktio (LEFTB)

VASENB-funktio palauttaa merkkijonon vasemmanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.

VASENB-funktion osat

VASENB(merkkijono; tavujen_määrä)

Osa Kuvaus
merkkijono Merkkijono, jonka vasemmanpuoleinen osa palautetaan
tavujen_määrä (Valinnainen) Merkkijonon vasemmalta puolelta palautettavien tavujen lukumäärä

Huomioitavaa

• VASENB palauttaa saman arvon kuin VASEN, jos annetussa merkkijonossa on vain yksitavuisia merkkejä.
  • tavujen_määrä-argumentin on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin nolla.
  • Jos tavujen_määrä on suurempi kuin tekstin pituus tavuina, VASENB palauttaa koko tekstin.
  • Jos tavujen_määrä jätetään pois, se on oletuksena 1.

Esimerkkejä

A B C
1 Syöte Kaava Lopputulos
2 Aeñ =VASENB(A2; 2) Ae
3 Aeñ =VASEN(A3;2) Ae
4 熊本 =VASENB(A4; 2) ?
5 熊本 =VASEN(A5;2) 熊本

Aiheeseen liittyvät funktiot

• POIMI.TEKSTIB: ​POIMI.TEKSTIB-funktio palauttaa merkkijonon osion, joka alkaa tietystä merkistä ja jonka koko määritetään tavuina.
  • OIKEAB: OIKEAB-funktio palauttaa merkkijonon oikeanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.
  • PITUUSB: PITUUSB-funktio palauttaa merkkijonon pituuden tavuina.