Funktionen IFNA

Funktionen IFNA utvärderar ett värde. Om värdet är ett #N/A-fel returneras det angivna värdet.

Delar av en IFNA-funktion

IFNA(value, value_if_na)

Del Beskrivning
value Obligatoriskt. Värdet för att kontrollera om det är ett #N/A-fel.
value_if_na Obligatoriskt. Värdet som returneras om det första argumentet är ett #N/A-fel.

Exempelformler

IFNA(205, “Na error”)

IFNA(#N/A, “Na error”)

Anmärkningar

• Om värdet eller value_if_na är en tom cell behandlar IFNA cellens värde som en tom sträng (””).
  • Om värdet är en intervallreferens returnerar IFNA ett gruppformelresultat med en post för referensintervall.

Exempel

A B
1 Formel Resultat
2 =IFNA(205, "Na error") 205

A B
1 Formel Resultat
2 =IFNA(#N/A, “Na error”) Na error

A B
1 Formel Resultat
2 =IFNA(A3:A5, “Has na error”)
3 #N/A Has na error
4 100/0 #ERR
5 45 45

Relaterade funktioner

• IFERROR: Returnerar det första argumentet om det inte är ett felvärde, annars returneras det andra argumentet om det finns eller tomt om det inte finns ett andra argument.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.