Overstappen van Excel naar Spreadsheets

Gegevens analyseren

Op deze pagina

Diagrammen toevoegen

" "

Excel:
Grafieken invoegen

Spreadsheets:
Een nieuw diagram toevoegen

Verschillende diagrammen in versie 2013.

Excel 2013

Lijn-, taart-, staaf- en vlakdiagrammen uit versie 2010.

Excel 2010

1. Markeer in een spreadsheet het gegevensbereik waarvoor u een diagram wilt maken.
  2. Klik op Invoegen and then Diagram.
  3. (Optioneel) Klik om het diagram aan te passen op Meer and then Diagram bewerken.

U kunt ook een Spreadsheets-diagram toevoegen aan een presentatie in Presentaties.

Zie Een diagram of grafiek toevoegen en bewerken voor meer informatie over het toevoegen van diagrammen.

Er wordt een cirkeldiagram weergegeven voor kolommen met gegevens in een Spreadsheets-bestand.

Automatische diagrammen maken

" "

In Spreadsheets kunt u met één klik op een knop overzichten en diagrammen van uw gegevens bekijken. Het is net alsof er een expert op het gebied van gegevensanalyse naast u zit.

Spreadsheets: automatische diagrammen maken

1. Selecteer in een spreadsheet een bereik van cellen, kolommen of rijen. Anders ziet u inzichten die gebaseerd zijn op de plek waar de cursor zich bevindt.
  2. Klik onderaan op Verkennen .
  3. Kies een optie:
    • Plaats de muisaanwijzer op een diagram en klik op Diagram invoegen .
    • Stel een vraag over de gegevens onder Antwoorden.
      De resultaten kunnen diagrammen bevatten. Als u een diagram wilt toevoegen, plaatst u de muisaanwijzer op het gewenste diagram en klikt u op Diagram invoegen .

Tip: Als u een diagram wilt aanpassen, klikt u op Meerand thenDiagram bewerkenand thenAanpassen.

Diagrammen toevoegen aan Documenten en Presentaties

" "

Excel:
Kopiëren en plakken

Spreadsheets:
Kopiëren en plakken

Knippen, kopiëren, plakken en 'Opmaak kopiëren/plakken' gebruiken in versie 2010 en 2013.

Excel 2013 en 2010

U kunt gegevens in een presentatie of document visualiseren door diagrammen toe te voegen
vanuit Spreadsheets. Als de brongegevens veranderen, kunt u het diagram updaten met
één druk op de knop.

1. Open de spreadsheet in Spreadsheets en klik in het diagram op Meer and then Diagram kopiëren.
  2. Plak het diagram in Documenten of Presentaties.
  3. Kies een optie:
    • Als u wilt dat het diagram wordt geüpdatet als de brongegevens worden gewijzigd, houdt u Koppelen aan spreadsheet geselecteerd. Als de brongegevens vervolgens worden gewijzigd, klikt u bovenaan het diagram op Updaten.
    • Als u het diagram ontkoppeld wilt houden (zodat het niet wordt geüpdatet), selecteert u Plakken zonder link.
  4. Klik op Plakken.

Presentaties met een cirkeldiagram op de eerste dia.

Functies in Spreadsheets en Excel

" "

De meeste Excel-functies werken hetzelfde in Spreadsheets. Bekijk het Spiekbriefje voor Spreadsheets voor een lijst met veelgebruikte functies.

Enkele unieke functies in Spreadsheets:

FILTER Geeft een gefilterde versie van het bronbereik, waarbij alleen rijen of kolommen worden geretourneerd die voldoen aan de opgegeven voorwaarden.
SORTN Retourneert een opgegeven aantal items in een dataset na sorteren.
SPARKLINE Maakt een miniatuurdiagram in één cel.
QUERY Voert een zoekopdracht in Google Visualization API Query Language uit op gegevens.
GOOGLEFINANCE Haalt actuele of historische gegevens over de effectenmarkt op uit Google Finance.
GOOGLETRANSLATE Vertaalt tekst van de ene taal naar de andere.
IMPORTRANGE Importeert een bereik van cellen uit een bepaalde spreadsheet.

Bekijk de Lijst met functies in Google Spreadsheets voor een lijst met alle functies in Spreadsheets.

Spreadsheet met een sigma- of som-symbool.

Draaitabellen toevoegen

" "

Excel:
Een draaitabel invoegen

Spreadsheets:
Een nieuwe draaitabel toevoegen

Een draaitabel toevoegen in versie 2013.

Excel 2013 en 2010

1. Markeer gegevens in de spreadsheet.
  2. Klik op Gegevens and then Draaitabel. Er wordt een draaitabel geopend op een nieuw blad (tabblad).
  3. Voeg rijen, kolommen, waarden en filters toe in de draaitabeleditor.

Zie Draaitabellen maken en gebruiken voor meer informatie.

Een draaitabel wordt geopend op een nieuw tabblad, met de functie 'Verkennen' erlangs.

Automatische draaitabellen maken

" "

Excel:
Een draaitabel invoegen

Spreadsheets:
Automatische draaitabellen maken

Een draaitabel toevoegen in versie 2013.

Excel 2013 en 2010

1. Klik in de spreadsheet met de brongegevens op Verkennen.
  2. Kies een optie:
    • Plaats de muisaanwijzer op een draaitabel en klik op Draaitabel invoegen .
    • Stel een vraag over de gegevens onder Antwoorden. De resultaten kunnen draaitabellen bevatten. Als u een draaitabel wilt toevoegen, plaatst u de muisaanwijzer op de gewenste draaitabel en klikt u op Draaitabel invoegen .

Zie Draaitabellen maken en gebruiken voor meer informatie.

Een draaitabel invoegen in een spreadsheet.

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.