Hantera aviseringar

Du kan ändra hur ofta du får e-postaviseringar om kommentarer i Google Dokument, Teckningar, Kalkylark eller Presentationer. I Google Dokument och Kalkylark kan du också ändra aviseringsinställningarna för redigeringar. Du kan välja om du vill få aviseringar via e-post eller i webbläsaren.

Viktigt! Ändringar av aviseringsinställningarna gäller endast för den fil du har öppen.

Hantera aviseringar om kommentarer

1. Öppna ett dokument, en ritning, ett kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Du kan göra något av följande:
    • Gå till Verktyg följt av Aviseringsinställningar.
    • I det övre högra hörnet av filen klickar du på Öppna kommentarshistoriken Kommentar följt av Aviseringsinställningar .
  3. Under Kommentarer väljer du när du vill få aviseringar:
    • Alla kommentarer: Du får en avisering om alla nya kommentarer.
    • Kommentarer för dig: Du får en avisering om @omnämnanden och diskussioner som berör dig.
    • Inga: Få aldrig e-post om kommentarer för filen.

Tips! Du kan även ändra aviseringsinställningarna direkt via e-postaviseringarna. När du får ett e-postmeddelande om kommentarer klickar du på Aviseringsinställningar i e-postmeddelandet. Bredvid Kommentarer kan du uppdatera inställningarna för den filen.

Hantera aviseringar om redigeringar

I filer i Google Dokument och Kalkylark kan du ändra inställningarna för att få aviseringar när andra gör ändringar.

I Google Dokument

Du får inte aviseringar när du gör ändringar i dokumentet, men du får aviseringar när någon lägger till eller tar bort innehåll.

1. Öppna ett Google-dokument på datorn.
  2. Du kan göra något av följande:
    • Gå till Verktyg följt av Aviseringsinställningar.
    • I det övre högra hörnet av filen klickar du på Öppna kommentarshistoriken Kommentar följt av Aviseringsinställningar .
  3. Välj när du vill ta emot aviseringar under Redigeringar:
    • Lägga till eller ta bort innehåll: Du får en avisering när någon lägger till eller tar bort innehåll i filen.
    • Inga: Få aldrig e-post om redigeringar i den filen.

Tips!

• Du kan även ändra aviseringsinställningarna direkt via e-postaviseringarna. När du får ett e-postmeddelande om kommentarer eller redigeringar klickar du på Aviseringsinställningar i e-postmeddelandet. Bredvid Redigeringar kan du uppdatera inställningarna för den filen.
  • Om det finns för många redigeringar eller om dokumentet är för stort kanske inte alla ändringar visas i e-postaviseringarna. Öppna dokumentet för att se alla.

I Google Kalkylark

Du kan bara ställa in aviseringar åt dig själv. Du får inte meddelanden när du gör ändringar i kalkylarket, men du får meddelanden när andra gör ändringar.

1.  På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på Verktyg följt av Aviseringsinställningar följt av Redigera aviseringar högst upp.
  3. I fönstret som visas väljer du när du vill få aviseringar. Få aviseringar när följande händer:
    • Ändringar görs: Ställ in aviseringar när någon ändrar ett kalkylark.
    • En användare skickar ett formulär: Ställ in aviseringar när någon fyller i ett formulär.
  4. I fönstret som visas väljer du hur ofta du vill få aviseringar. Få aviseringar på något av följande sätt:
    • E-post – daglig sammanfattning: Få en daglig sammanfattning av alla ändringar.
    • E-post – direkt: Skicka ett e-postmeddelande för varje ändring.
  5. Klicka på Spara.

Se vem som gör ändringar i Google Kalkylark

Du kan se vem som gör ändringar i kalkylarket beroende på vilken åtkomstnivå du har till ett kalkylark.

• Om du är redigeringsbehörig: Du kan se användarnamnen på personer som gör ändringar.
  • Om du är läsbehörig: Du kan ställa in aviseringar men kan inte se användarnamn.

Om du vill ställa in fler specifika aviseringsregler, till exempel när någon ändrar ett visst cellintervall, använder du Apps Script.