Använda sidhuvuden, sidfötter, sidnummer och fotnoter

Du kan använda fotnoter för att lägga till referenser i Google-dokumentet. I dokument som är i sidformat kan du lägga till sidnummer och du kan även inkludera rubriker och sidfötter för att lägga till innehåll på varje sida i dokumentet.

Lägga till sidhuvud och sidfot

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Klicka på Infoga uppe till vänster följt av Sidhuvud och sidnummer.
  3. Välj Sidhuvud eller Sidfot.
  4. Skriv det som ska stå i sidhuvudet eller sidfoten.

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig i dokument i format som saknar sidor. Om dokumentet redan innehåller sidhuvuden eller sidfötter och du ändrar det till sidlöst format, ser du inte längre sidhuvuden och sidfötter i dokumentet. Om du vill använda och se sidhuvuden och sidfötter ska du se till att dokumentet är i sidformat.

Använda olika sidhuvud eller sidfot på olika sidor eller i olika avsnitt

1. Klicka på ett sidhuvud eller en sidfot.
  2. Välj layout för sidhuvud och sidfot genom att markera kryssrutan.

Använda olika sidhuvud eller sidfot på udda och jämna sidor

1. Klicka på ett sidhuvud eller en sidfot.
  2. Klicka på Alternativ till höger.
  3. Klicka på Hela dokumentet under Använd för.
  4. Klicka på Olika udda och jämna sidor följt av Använd.

Ta bort ett sidhuvud eller en sidfot

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Dubbelklicka på sidhuvudet eller sidfoten du vill ta bort.
  3. Klicka på Alternativ följt av Ta bort sidhuvud eller Ta bort sidfot till höger.

Ändra eller ta bort marginaler för sidhuvud och sidfot

Du kan ställa in olika marginaler i sidhuvud och sidfot för varje avsnitt i dokumentet eller för hela dokumentet.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Klicka i ett sidhuvud eller en sidfot.
  3. Klicka på Format uppe till vänster följt av Sidhuvuden och sidfötter följt av Fler alternativ.
  4. Välj ett avsnitt eller hela dokumentet under Använd för. Om alternativet inte visas lägger du till en avsnittsbrytning. Läs mer om hur du lägger till en avsnittsbrytning.
  5. Ange marginalernas storlek.
  6. Klicka på Använd.

Tips! Om du vill ta bort marginaler för sidhuvud eller sidfot ändrar du marginalstorleken till 0.

Infoga automatiska sidnummer och totalt antal sidor

Du kan lägga till sidnummer och totalt antal sidor i ett dokument.

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig i dokument i format som saknar sidor. Kontrollera att dokumentet är i sidformat om du vill använda den här funktionen.
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Infoga uppe till vänster följt av Sidhuvud och sidnummer.
  3. Välj sedan:
    • Sidnummer: Välj var du vill att sidnumren ska vara och om du vill att första sidan ska hoppas över.
    • Sidantal: Sidantalet läggs till där markören placeras i dokumentet.

Sidnumren eller sidantalet läggs till automatiskt.

Start page numbering on a specific page or section
  1. Open a Google Doc.
  2. In the top left, click Insert följt av Page number följt av More options.
  3. Under "Apply to," choose where you want to apply the page number change.
  4. Click Apply.

Lägga till en fotnot

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka där du vill infoga en fotnot.
  3. Klicka på Infoga uppe till vänster följt av Fotnot.
  4. Skriv fotnoten.

Tips! Om dokumentet har sidlöst format visas alla fotnoter tillsammans i slutet av dokumentet.

Relaterade länkar

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.