Bruk topp- og bunntekst, sidetall og fotnoter

Du kan bruke fotnoter til å legge til referanser i Google-dokumenter. For dokumenter i formatet med sideinndeling kan du legge til sidetall, og du kan ta med topp- og bunntekster for å legge til innhold på hver side i dokumentet.

Legg til topptekster og bunntekster

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. Klikk på Sett inn og så Topptekst og sidetall øverst til venstre.
  3. Velg Topptekst eller Bunntekst.
  4. Skriv inn tekst for topp- eller bunnteksten.

Viktig: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for dokumenter uten sideinndeling. Hvis et dokument allerede inneholder topp- eller bunntekster, og du bytter til formatet uten sideinndeling, ser du ikke topp- og bunntekstene i dokumentet lenger. For å bruke og se topp- og bunntekster må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.

Bruk forskjellige topptekster eller bunntekster på forskjellige sider eller i forskjellige inndelinger

1. Klikk på en topp- eller bunntekst.
  2. For å velge oppsett for topp- og bunntekst, merk av i boksen:

Bruk forskjellige topp- og bunntekster på oddetalls- og partallssider

1. Klikk på en topp- eller bunntekst.
  2. Til høyre klikker du på Alternativer
  3. Under «Bruk på» klikker du på Hele dokumentet.
  4. Klikk på Forskjellig på oddetalls- og partallssider og så Bruk.

Fjern en topptekst eller bunntekst

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på topp- eller bunnteksten du vil fjerne.
  3. Til høyre klikker du på Alternativer og så Fjern topptekst eller Fjern bunntekst

Endre eller fjerne marger for topp- eller bunntekst

Du kan angi forskjellige marger for topptekst eller bunntekst for hver del av dokumentet eller for hele dokumentet.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. Klikk i en topptekst eller bunntekst.
  3. Øverst til venstre klikker du på Format og så Topptekster og bunntekster og så Flere alternativer.
  4. Under «Bruk på» velger du en del eller hele dokumentet. Hvis du ikke finner dette alternativet, kan du legge til et inndelingsskift. Finn ut hvordan du legger til inndelingsskift.
  5. Angi margstørrelsene du vil bruke.
  6. Klikk på Bruk.

Tips: Hvis du vil fjerne plassen til topptekst eller bunntekst, kan du endre margstørrelsen til 0.

Sett inn sidetall og totalt antall sider

Du kan legge til sidetall og totalt antall sider i hele dokument eller i deler av dokumentet.

Viktig: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for dokumenter uten sideinndeling. For å bruke denne funksjonen må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk på Sett inn og så Topptekst og sidetall øverst til venstre.
  3. Deretter velger du:
    • Sidetall: Velg hvor du vil ha sidetallene, og om den første siden skal hoppes over.
    • Antall sider: Sidetallet legges til der markøren er plassert i dokumentet.

Sidetallene eller antallet sider legges til automatisk.

Start page numbering on a specific page or section
  1. Open a Google Doc.
  2. In the top left, click Insert og så Page number og så More options.
  3. Under "Apply to," choose where you want to apply the page number change.
  4. Click Apply.

Legg til en fotnote

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk der du vil sette inn en fotnote.
  3. Øverst til venstre klikker du på Sett inn og så Fotnote.
  4. Skriv inn fotnoten.

Tips: Hvis dokumentet ditt er i formatet uten sideinndeling, vises alle fotnotene samlet på slutten av dokumentet.

Relaterte linker