Ylä- ja alatunnisteiden, sivunumeroiden ja alaviitteiden käyttäminen

Voit lisätä Google-dokumenttiin viittauksia alaviitteiden avulla. Jos kyseessä on sivumuotoinen dokumentti, voit lisätä sivunumeroita. Voit myös lisätä sisältöä dokumentin jokaiselle sivulle ylä- ja alatunnisteiden avulla.

Ylä- ja alatunnisteiden lisääminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää ja sitten Ylätunniste ja sivunumero.
  3. Valitse Ylätunniste tai Alatunniste.
  4. Kirjoita ylä- tai alatunnisteen teksti.

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä dokumenteissa, jotka ovat sivuttomassa muodossa. Jos dokumentissa on jo ylä- tai alatunnisteita ja vaihdat sen sivuttomaan muotoon, et enää näe ylä- ja alatunnisteita. Jos haluat käyttää ylä- ja alatunnisteita, varmista, että dokumentti on sivumuodossa.

Eri ylä- tai alatunnisteen käyttö eri sivuissa tai osioissa

1. Klikkaa ylä- tai alatunnistetta.
  2. Voit valita ylä- ja alatunnisteen asettelun valitsemalla ruudun:

Eri ylä- tai alatunnisteiden käyttö parillisilla ja parittomilla sivuilla

1. Klikkaa ylä- tai alatunnistetta.
  2. Valitse oikealta Asetukset
  3. Valitse "Käytä seuraavissa" ‑kohdasta Koko dokumentti.
  4. Valitse Erilaiset parittomilla ja parillisilla sivuilla ja sitten Käytä.

Ylä- tai alatunnisteen poistaminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Kaksoisklikkaa poistettavaa ylä- tai alatunnistetta.
  3. Valitse oikeasta reunasta Asetukset ja sitten Poista ylätunniste tai Poista alatunniste

Ylä- tai alatunnisteen marginaalin muuttaminen tai poistaminen

Voit valita dokumentin eri osioissa tai koko dokumentissa käytettävän ylä- ja alaindeksin marginaalin.

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Klikkaa ylä‑ tai alatunnistetta.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Muotoile ja sitten Ylä- ja alatunnisteet ja sitten Lisäasetukset.
  4. Valitse osio tai kokonainen dokumentti "Käytä seuraavissa" ‑osiosta. Jos kyseistä vaihtoehtoa ei näy, lisää osionvaihto. Katso, miten voit lisätä osionvaihdon.
  5. Lisää marginaalien koot.
  6. Valitse Käytä.

Vinkki: Voit poistaa ylä- tai alaotsikon välin asettamalla marginaalin kooksi 0.

Sivunumeroiden ja sivujen kokonaismäärän lisääminen

Voit lisätä sivunumerot ja sivujen kokonaismäärän koko dokumenttiin tai sen osioon.

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä dokumenteissa, jotka ovat sivuttomassa muodossa. Varmista, että dokumentti on sivumuodossa, jotta voit käyttää ominaisuutta.
  1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää ja sitten Ylätunniste ja sivunumero.
  3. Valitse sitten:
    • Sivunumero: Valitse, minne haluat sivunumerot ja ohitetaanko ensimmäinen sivu.
    • Sivujen määrä: Sivujen määrä lisätään dokumenttiin osoittimen kohdalle.

Sivunumerot tai sivujen määrä lisätään automaattisesti.

Start page numbering on a specific page or section
  1. Open a Google Doc.
  2. In the top left, click Insert ja sitten Page number ja sitten More options.
  3. Under "Apply to," choose where you want to apply the page number change.
  4. Click Apply.

Alaviitteen lisääminen

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Klikkaa kohtaa, johon haluat lisätä alaviitteen.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää ja sitten Alaviite.
  4. Kirjoita alaviite.

Vinkki: Jos dokumentti on sivuttomassa muodossa, kaikki alaviitteet näkyvät yhdessä dokumentin lopussa.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.