Brug sidehoveder, sidefødder, sidetal og fodnoter

Du kan tilføje referencer i dit Google-dokument med fodnoter. I dokumenter, der er i formatet med sideinddeling, kan du tilføje sidetal, og du kan også medtage sidehoveder og sidefødder for at føje indhold til alle sider i dokumentet.

Tilføj sidehoveder og sidefødder

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Indsæt og derefter Sidehoved og sidetal.
  3. Vælg Sidehoved eller Sidefod.
  4. Skriv tekst i sidehovedet eller sidefoden.

Vigtigt! Denne funktion er ikke tilgængelig i dokumenter, der er i formatet uden sideinddeling. Hvis dit dokument allerede indeholder sidehoveder eller sidefødder, og du skifter til formatet uden sideinddeling, kan du ikke længere se sidehovederne og sidefødderne i dit dokument. Hvis du vil bruge og se sidehoveder og sidefødder, skal du sørge for, at dit dokument er i formatet med sideinddeling.

Brug forskellige sidehoveder eller sidefødder pr. side eller sektion

1. Klik på et sidehoved eller en sidefod.
  2. Du kan vælge layout til dit sidehoved og din sidefod ved at markere afkrydsningsfeltet:
    • Anderledes første side: Brug forskellige sidehoveder og sidefødder på den første side i dokumentet eller sektionen. Se, hvordan du tilføjer et sektionsskift.
    • Knyt til forrige: Fjern markeringen, hvis du vil bruge et andet sidehoved eller en anden sidefod til den pågældende sektion. Hvis du ikke får vist denne valgmulighed, kan du tilføje et sektionsskift.Se, hvordan du tilføjer et sektionsskift.

Brug forskellige sidehoveder eller sidefødder på ulige eller lige sider

1. Klik på et sidehoved eller en sidefod.
  2. Klik på Valgmuligheder til højre.
  3. Klik på Hele dokumentet under "Anvend på".
  4. Klik på Forskellige ulige og lige og derefter Anvend.

Fjern et sidehoved eller en sidefod

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Dobbeltklik på det sidehoved eller den sidefod, du vil fjerne.
  3. I højre side skal du klikke på Valgmuligheder og derefter Fjern sidehoved eller Fjern sidefod

Skift eller fjern sidehoved- og sidefodmargener

Du kan angive forskellige sidehoved- eller sidefodmargener for hver sektion i dit dokument eller hele dokumentet.

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Klik i et sidehoved eller en sidefod.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Formatér og derefter Sidehoveder og sidefødder og derefter Flere valgmuligheder.
  4. Vælg en sektion eller hele dokumentet under "Anvend på". Hvis du ikke kan finde denne valgmulighed, kan du tilføje et sektionsskift. Se, hvordan du tilføjer et sektionsskift.
  5. Angiv dine margenstørrelser.
  6. Klik på Anvend.

Tip! Hvis du vil fjerne sidehovedet eller sidefoden, skal du ændre margenstørrelsen til 0.

Indsæt sidetal og samlet antal sider

Du kan føje sidetal og det samlede antal sider til et helt dokument eller en sektion i dokumentet.

Vigtigt! Denne funktion er ikke tilgængelig i dokumenter, der er i formatet uden sideinddeling. Hvis du vil bruge denne funktion, skal du sørge for, at dit dokument er i formatet med sideinddeling.
  1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Indsæt og derefter Sidehoved og sidetal.
  3. Vælg derefter:
    • Sidetal: Vælg, hvor sidetallene skal stå, og om første side skal springes over.
    • Sideantal: Antallet af sider tilføjes det sted, hvor markøren står i dokumentet.

Sidetal eller sideantal tilføjes automatisk.

Start page numbering on a specific page or section
  1. Open a Google Doc.
  2. In the top left, click Insert og derefter Page number og derefter More options.
  3. Under "Apply to," choose where you want to apply the page number change.
  4. Click Apply.

Tilføj en fodnote

1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. Klik på det sted, hvor fodnoten skal indsættes.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Indsæt og derefter Fodnote.
  4. Skriv din fodnote.

Tip! Hvis dit dokument er i format uden sideinddeling, vises alle fodnoter sammen i slutningen af dit dokument.

Relaterede links

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.