Använda sidhuvuden, sidfötter, sidnummer och fotnoter

Du kan använda fotnoter för att lägga till referenser i Google-dokumentet. I dokument som är i sidformat kan du lägga till sidnummer och du kan även inkludera rubriker och sidfötter för att lägga till innehåll på varje sida i dokumentet.

Obs! Du kan bara se och redigera sidnummer, sidhuvuden eller sidfötter när ett dokument är i läget Utskriftslayout.

Lägga till ett sidhuvud eller en sidfot

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig i dokument i sidlöst format. Om dokumentet redan innehåller sidhuvuden eller sidfötter och du ändrar det till sidlöst format, ser du inte längre sidhuvuden och sidfötter i dokumentet. Om du vill använda och se sidhuvuden och sidfötter måste dokumentet vara i sidformat.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument-appen.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  4. Aktivera Utskriftslayout.
  5. Tryck på sidhuvudet eller sidfoten.
  6. Skriv önskad text i sidhuvudet eller sidfoten.

Lägga till sidnummer

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig i dokument i sidlöst format. Kontrollera att dokumentet är i sidformat om du vill använda den här funktionen.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument-appen.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Tryck på Infoga Infoga.
  4. Tryck på Sidnummer Infoga sidnummer.
  5. Välj var du vill att sidnumren ska vara och om du vill att första sidan ska hoppas över.

Lägga till eller visa en fotnot

Lägga till en fotnot

1. Öppna Google Dokument-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Tryck där du vill infoga en fotnot.
  4. Tryck på Infoga Infoga följt av Fotnot på menyn högst upp.
  5. Skriv fotnoten.

Visa en fotnot

Tips! Om dokumentet har sidlöst format visas alla fotnoter tillsammans i slutet av dokumentet.

1. Öppna Google Dokument-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  3. Aktivera Utskriftslayout.

Relaterade länkar

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.