Kopteksten, voetteksten, paginanummers en voetnoten gebruiken

Met voetnoten kun je verwijzingen toevoegen aan een Google-document. In documenten met de indeling met paginering kun je paginanummers toevoegen. Daarnaast kun je kop- en voetteksten opnemen om content toe te voegen aan elke pagina van het document.

Kop- en voetteksten toevoegen

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik linksboven op Invoegen en dan Koptekst en paginanummer.
  3. Kies Koptekst of Voettekst.
  4. Voer de gewenste kop- of voettekst in.

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar in documenten met een indeling zonder paginering. Als je document al kop- en voetteksten bevat en je het instelt op een indeling zonder paginering, zie je de kop- en voetteksten niet meer in je document. Als je kop- en voetteksten wilt gebruiken en bekijken, moet je ervoor zorgen dat je document een indeling met paginering heeft.

Andere kop- of voetteksten per pagina of sectie gebruiken

1. Klik op een kop- of voettekst.
  2. Vink het vakje aan van de lay-out die je voor de kop- of voettekst wilt gebruiken:

Andere kop- of voetteksten op even of oneven pagina's gebruiken

1. Klik op een kop- of voettekst.
  2. Klik aan de rechterkant op Opties
  3. Klik onder 'Toepassen op' op Volledig document.
  4. Klik op Even en oneven pagina's anders en dan Toepassen.

Een kop- of voettekst verwijderen

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Dubbelklik op de kop- of voettekst die je wilt verwijderen.
  3. Klik aan de rechterkant op Opties en dan Koptekst verwijderen of Voettekst verwijderen.

Marges van kop- en voetteksten wijzigen of verwijderen

Je kunt verschillende kop- of voettekstmarges instellen voor elke sectie van een document of voor het hele document.

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik in een kop- of voettekst.
  3. Klik linksboven op Opmaak en dan Kop- en voetteksten en dan Meer opties.
  4. Kies onder 'Toepassen op' een sectie of het hele document. Zie je deze optie niet, voeg dan een sectie-einde toe. Meer informatie over hoe je een sectie-einde toevoegt
  5. Voer de gewenste grootte van de marges in.
  6. Klik op Toepassen.

Tip: Je kunt de ruimte voor de kop- of voetteksten verwijderen door de grootte van de marge te wijzigen in 0.

Automatisch paginanummers en het totale aantal pagina's invoegen

Je kunt paginanummers en het totale aantal pagina's aan een document toevoegen.

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar in documenten met een indeling zonder paginering. Als je deze functie wilt gebruiken, stel je voor het document een indeling met paginering in.
  1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik linksboven op Invoegen en dan Koptekst en paginanummer.
  3. Kies vervolgens:
    • Paginanummer: kies waar je de paginanummers wilt weergeven en of je de eerste pagina wilt overslaan.
    • Aantal pagina's: het aantal pagina's wordt toegevoegd op de plek waar de cursor in het document staat.

De paginanummers of het aantal pagina's worden automatisch toegevoegd.

Start page numbering on a specific page or section
  1. Open a Google Doc.
  2. In the top left, click Insert en dan Page number en dan More options.
  3. Under "Apply to," choose where you want to apply the page number change.
  4. Click Apply.

Een voetnoot toevoegen

1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik op de plek waar je de voetnoot wilt invoegen.
  3. Klik linksboven op Invoegen en dan Voetnoot.
  4. Typ de voetnoot.

Tip: Als je document de indeling zonder paginering heeft, worden de voetnoten samen aan het einde van het document weergegeven.

Gerelateerde links

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.