FTEST

Returnerer sannsynligheten tilknyttet en F-test for varianslikhet. Beregner om to prøver sannsynligvis har kommet fra populasjoner med samme varians.

Eksempler på bruk

FTEST(A1:A5; B1:B5)

FTEST(A1:D3; A5:D7)

Syntaks

FTEST(område1; område2)

• område1 – det første datautvalget eller den første cellegruppen som skal vurderes i F-testen.

• område2 – det andre datautvalget eller den første cellegruppen som skal vurderes i F-testen.

Merknader

• Hvis det finnes ikke-numeriske celler i noen av områdene, blir disse ignorert i beregningen.

• Du kan bruke FTEST eller F.TEST til å utføre denne funksjonen.

Se også

KJI.TEST: Returnerer sannsynligheten som er tilknyttet en Pearsons kji-kvadrattest på de to dataområdene. Beregner sannsynligheten for at de observerte kategoridataene er hentet fra en forventet fordeling.

FFORDELING: Beregner den høyrehalede F-sannsynlighetsfordelingen (ulikhetsgraden) for to datasett med x som spesifiserte inndata. Kalles også Fisher-Snedecor-fordeling eller Snedecors F-fordeling.

FINV: Beregner inversen av den høyrehalede F-sannsynlighetsfordelingen. Kalles også Fisher-Snedecor-fordelingen eller Snedecors F-fordeling.

TTEST: Returnerer sannsynligheten knyttet til t-testen. Fastslår om to utvalg sannsynligvis har kommet fra de samme to underliggende populasjonene som har samme gjennomsnitt.

Eksempel

La oss si at du ønsker å finne ut om eksamensresultatene fra dette semesteret har en annen variabilitet enn resultatene fra forrige semester. Legg inn resultatene fra hvert semester som argumenter til FTEST. Fordi p-verdien er høy, kan vi konkludere med at det ikke finnes noen signifikant forskjell når det gjelder variabiliteten i eksamensresultatene.

A B
1 Resultatene dette semesteret Resultatene forrige semester
2 92 84
3 75 89
4 97 87
5 85 95
6 87 82
7 82 71
8 79
9 Løsning Formel
10 0,8600520777 =FTEST(A2:A8, B2:B7)

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.