F.INV.RECHTS

Berekent de inverse van de rechtszijdige F-kansverdeling. Deze kansverdeling wordt ook wel de Fisher-Snedecor-verdeling of F-verdeling van Snedecor genoemd.

Gebruiksvoorbeelden

F.INV.RECHTS(0,42; 2; 3)

F.INV.RECHTS(A2; B2; C2)

Syntaxis

F.INV.RECHTS(kans; vrijheidsgraden1; vrijheidsgraden2)

• kans: de kans die samenhangt met de rechtszijdige F-verdeling.

• Moet groter zijn dan 0 en kleiner dan 1.

• vrijheidsgraden1: het aantal vrijheidsgraden van de teller van de teststatistiek.

• vrijheidsgraden2: het aantal vrijheidsgraden van de noemer van de teststatistiek.

Opmerkingen

• Zowel vrijheidsgraden1 als vrijheidsgraden2 wordt in de berekening afgekapt op een geheel getal als het argument niet is opgegeven als geheel getal.

• Zowel vrijheidsgraden1 als vrijheidsgraden2 moet ten minste 1 zijn.

• Alle argumenten moeten numerieke waarden zijn.

• F.INV.RECHTS is een synoniem van F.INVERSE.

Zie ook

CHI.KWADRAAT.INV: Berekent de inverse van de rechtszijdige chikwadraatverdeling.

F.VERD: Berekent de rechtszijdige F-kansverdeling (mate van diversiteit) voor twee gegevensverzamelingen met opgegeven invoer x. Deze kansverdeling wordt ook wel de Fisher-Snedecor-verdeling of de F-verdeling van Snedecor genoemd.

F.INV: Berekent de inverse van de linkszijdige F-kansverdeling. Deze kansverdeling wordt ook wel de Fisher-Snedecor-verdeling of F-verdeling van Snedecor genoemd.

F.TOETS: Retourneert de kans met behulp van een F-toets voor gelijkheid van varianties. Bepaalt of het waarschijnlijk is dat twee steekproeven afkomstig zijn uit populaties met dezelfde variantie.

TINV: Berekent de inverse van de tweezijdige TDIST-functie.

Voorbeeld

Stel dat je de afkapwaarde wilt vinden voor de F-waarde die samenhangt met een p-waarde van 0,05. Met 4 en 5 als de vrijheidsgraden kun je elke F-waarde die groter is dan 5,19 als statistiek significant beschouwen.

A B C D
1 Kans Teller vrijheidsgraden Noemer vrijheidsgraden Oplossing
2 0,05 4 5 5,192167773
3 0,05 4 5 =F.INV.RECHTS(0,05; 4; 5)
3 0,05 4 5 =F.INV.RECHTS(A2; B2; C2)
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.