CHI.KWADRAAT

Berekent de rechtszijdige chikwadraatverdeling, die vaak wordt gebruikt bij het testen van hypothesen.

Gebruiksvoorbeelden

CHI.KWADRAAT (3,45; 2)

CHI.KWADRAAT (A2; B2)

Syntaxis

CHI.KWADRAAT (x; vrijheidsgraden)

• x: de invoer voor de chikwadraat-kansverdelingsfunctie. De waarde waarvoor de functie wordt geëvalueerd.

• Moet een positief getal zijn.

• vrijheidsgraden: het aantal vrijheidsgraden van de verdeling.

Opmerkingen

• vrijheidsgraden wordt afgekapt op een geheel getal als er geen geheel getal is opgegeven.

• vrijheidsgraden moet ten minste 1 en mag niet meer dan 10^10 zijn.

• Alle argumenten moeten numerieke waarden zijn.

• CHI.KWADRAAT is een synoniem van CHIKW.VERD.RECHTS.

Zie ook

CHI.KWADRAAT.INV: Berekent de inverse van de rechtszijdige chikwadraatverdeling.

CHIKW.VERD: Berekent de linkszijdige chikwadraatverdeling, die vaak wordt gebruikt bij het testen van hypothesen.

CHIKW.VERD.RECHTS: Berekent de rechtszijdige chikwadraatverdeling, die vaak wordt gebruikt bij het testen van hypothesen.

CHI.TOETS: Retourneert de kans met behulp van een Pearson-chikwadraattoets op de twee gegevensbereiken. Bepaalt de waarschijnlijkheid dat de waargenomen categorische gegevens uit een verwachte verdeling zijn verkregen.

F.VERDELING: Berekent de rechtszijdige F-kansverdeling (mate van diversiteit) voor twee gegevensverzamelingen met opgegeven invoer x. Deze kansverdeling wordt ook wel de Fisher-Snedecor-verdeling of de F-verdeling van Snedecor genoemd.

GAMMA.VERD: Berekent de gammaverdeling, een continue kansverdeling met twee parameters.

T.VERD: Berekent de kans voor een t-verdeling (studentverdeling) met een bepaalde invoer (x).

Voorbeeld

Stel dat je de zuiverheid van een zeszijdige dobbelsteen wilt testen:

• Uit verschillende worpen met de dobbelsteen heb je een chikwadraatstatistiek van 12,3 verkregen.

• Het aantal vrijheidsgraden is 6 - 1 = 5.

• We evalueren de chikwadraatverdeling met 5 vrijheidsgraden wanneer x gelijk is aan 12,3.

A B C
1 x Vrijheidsgraden Oplossing
2 12,3 5 0,03090046464
3 12,3 5 =CHI.KWADRAAT(12,3; 5)
4 12,3 5 =CHI.KWADRAAT(A2; B2)
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.