Jobba offline i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

Om du inte är ansluten till internet kan du ändå skapa, visa och redigera filer i:

• Google Dokument
  • Google Kalkylark
  • Google Presentationer

Använda Google Dokument, Kalkylark och Presentationer offline

Du kan spara de senast öppnade dokumenten på din dator.

Innan du aktiverar offlineåtkomst

Så här aktiverar du offlineåtkomst

1. Öppna startsidan för Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på datorn.
    Obs! Om du vill använda offlineåtkomst för ett annat Google-konto kontrollerar du att du är inloggad på rätt Chrome-profil. Läs om hur du byter Chrome-profil
  2. Klicka på huvudmenyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar.
  3. Slå på Offline.
    Obs! Om du aktiverar offlineåtkomst för Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Drive finns även resten tillgängligt offline.
  4. Öppna Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer i Chrome-webbläsaren om du vill jobba offline.

Inaktivera offlineåtkomst

1. Öppna Google Dokument eller Google Drive.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Inaktivera Offline till höger.

Göra specifika filer tillgängliga offline

Om du har tillräckligt med lagringsutrymme sparas vissa av dina senaste filer automatiskt offline. Så här väljer du manuellt filer att spara offline:

1. Följ stegen ovan för att aktivera offlineåtkomst på Google Drive.
  2. Öppna startskärmen för Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  3. Klicka på Mer Mer på den fil du vill använda offline.
  4. Klicka på Tillgänglig offline. En bockmarkering visas i det nedre vänstra hörnet för att visa att filen är tillgänglig offline.

Tips! Du kan också göra en fil tillgänglig offline genom att öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation i Google och klicka på Arkiv och sedan Gör tillgänglig offline.

Åtgärda problem med att använda filer offline

Testa följande steg om det uppstår problem med att använda Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer offline.

Kontrollera webbläsaren

• Du måste använda Google Chrome som webbläsare.
  • Använd inte privat surfläge eller inkognitoläge.

Felmeddelande: Kontrollerar status för offlinesynkronisering. Vänta.

• Uppdatera sidan och försök igen.
  • Rensa webbplatsdata:
    1. Öppna chrome://settings/cookies/detail?site=docs.google.com
    2. Klicka på Ta bort allt.

Felmeddelande: Offlinesynkronisering har inaktiverats av din administratör.

Det går inte att använda offlineåtkomst med det här kontot Läs om hur du kontaktar administratören.

Felmeddelande: En annan användare har redan aktiverat offlineåtkomst på den här datorn.

Det går bara att aktivera offlineåtkomst för ett konto per Chrome-profil. Om du är ägare av det andra användarkontot loggar du in som den användaren och inaktiverar offlineåtkomst. Läs om hur du inaktiverar offlineåtkomst.

Om du inte är ägare av det andra kontot skapar du en ny Chrome-profil och aktiverar offlineåtkomst för den. Läs om hur du lägger till en ny profil.

Det gick inte att konfigurera offlineåtkomst

Inaktivera och aktivera offlineåtkomst

Rensa webbplatsdata

1. Öppna chrome://settings/cookies/detail?site=docs.google.com
  2. Klicka på Ta bort allt

Offlineåtkomst är redan aktiverat

Offlineåtkomst aktiveras automatiskt om du använder Chrome OS om du väljer att synkronisera dokument och Drive när du skapar en Chrome-profil eller om du har installerat Drive Säkerhetskopiera och synkronisera på enheten.

Läs om hur du inaktiverar offlineåtkomst.

Felmeddelande: Det gick inte att synkronisera dokumentet eller Det gick inte att synkronisera

Steg 1: Kontrollera nätverksanslutningen

Ett problem kan ha uppstått med nätverksanslutningen. Kontrollera nätverksanslutningen först. Testa sedan att inaktivera offlinefunktionen och aktivera den på nytt.

1. Öppna Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Arkiv högst upp följt av Gör tillgänglig offline. Bockmärket bör försvinna.
  3. Klicka på Arkiv högst upp följt av Gör tillgänglig offline

Om felet kvarstår är filen för stor.

Steg 2: Gör filen mindre

1. Gör filen mindre.
    • Tips! Kopiera mindre delar av originaldokumentet till nya dokument.
  2. Klicka på Arkiv högst upp i det mindre dokumentet följt av Gör tillgänglig offline.