Offline aan Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties werken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Als je geen verbinding met internet hebt, kun je nog steeds bestanden maken, bekijken en bewerken in deze programma's:

• Google Documenten
  • Google Spreadsheets
  • Google Presentaties

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties offline gebruiken

Je kunt de laatst geopende documenten opslaan op je computer.

Voordat je offline toegang aanzet

• Controleer of je verbinding met internet hebt.
  • Je moet Google Chrome of Microsoft Edge gebruiken.
  • Maak geen gebruik van privé browsen.
  • Installeer de Chrome-extensie Google Offline Documenten en schakel deze in.
  • Zorg dat je apparaat voldoende ruimte heeft om je bestanden op te slaan.

Offline toegang aanzetten

1. Open Google Drive.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Zet offline toegang aan.
    1. Als je Microsoft Edge gebruikt, word je omgeleid naar de Chrome Web Store om de extensie Google Offline Documenten te downloaden.
  4. Als je offline wilt werken, open je Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Tip:

• Je kunt offline toegang aanzetten via de instellingen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties. Als je offline toegang aanzet voor Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Drive, geldt dit voor alle 4 de programma's.
  • Als je offline toegang wilt aanzetten, open je een Google-document, -spreadsheet of -presentatie. Klik bovenaan, naast de titel van het bestand, op Documentstatus bekijken Cloud done en dan Aanzetten en dan Aanzetten.
  • Als je offline toegang voor een ander Google-account wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je bent ingelogd op het juiste Chrome- of Edge-profiel. Bekijk meer informatie over hoe je overschakelt naar een ander Chrome-profiel.

Offline toegang uitschakelen

1. Open het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Zet aan de rechterkant de optie Offline uit.
    • Tip: Als je offline toegang uitzet voor Documenten, Spreadsheets of Presentaties, geldt dit voor alle 3 de programma's.

Specifieke bestanden offline beschikbaar maken

Als je genoeg opslagruimte hebt, worden enkele van je meest recente bestanden automatisch offline opgeslagen. Wil je zelf bestanden selecteren om offline op te slaan, ga dan als volgt te werk:

1. Volg de bovenstaande stappen om offline toegang in Google Drive aan te zetten.
  2. Open het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Klik op Meer Meer bij het bestand dat je offline wilt gebruiken.
  4. Klik op Offline beschikbaar. Je ziet nu linksonder een vinkje waarmee wordt aangegeven dat het bestand offline beschikbaar is.

Tip: Je kunt een bestand ook offline beschikbaar maken door een Google-document, -spreadsheet of -presentatie te openen en op Bestand en vervolgens Offline beschikbaar maken te klikken.

Controleren of een document klaar is voor offline gebruik

1. Open op je computer een bestand in Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik bovenaan, naast de titel van het bestand, op Documentstatus bekijken Cloud done.

Tip: Als je document nog niet klaar is voor offline bewerking, wordt er een uitleg weergegeven.

Problemen met offline gebruik van bestanden oplossen

Probeer de volgende stappen als het offline werken in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties problemen oplevert.

Je browser controleren

• Je kunt bestanden offline gebruiken in de browsers Google Chrome en Microsoft Edge.
  • Maak geen gebruik van privé of incognito browsen.
  • Zorg ervoor dat je de Chrome-extensie Google Offline Documenten hebt geïnstalleerd en aangezet.
  • Zorg ervoor dat je browser up-to-date is.

Foutmelding: 'De offline synchronisatiestatus wordt gecontroleerd. Een ogenblik geduld.'

Foutmelding: 'Offline synchronisatie is uitgeschakeld door je beheerder.'

Je kunt offline toegang niet gebruiken met dit account. Meer informatie over hoe je contact opneemt met je beheerder

Foutmelding: 'Een andere gebruiker heeft offline toegang al ingeschakeld op deze computer.'

Je kunt per browserprofiel voor maar één account offline toegang aanzetten. Als je offline toegang voor meerdere accounts wilt aanzetten, moet je aparte browserprofielen maken voor die accounts. Bekijk meer informatie over hoe je een nieuw profiel toevoegt en zet daarna offline toegang aan voor één account per profiel.

Offline toegang instellen mislukt

Offline toegang uitzetten en weer aanzetten

Je sitegegevens wissen

1. Open chrome://settings/cookies/detail?site=docs.google.com.
    1. Als je Microsoft Edge gebruikt, open je edge://settings/cookies/detail?site=docs.google.com.
  2. Klik op Alles verwijderen.

Offline toegang is al ingeschakeld

Offline toegang wordt automatisch aangezet als je ChromeOS gebruikt, als je ervoor kiest je documenten en Drive te synchroniseren wanneer je een Chrome-profiel maakt of als je 'Back-up en synchronisatie' van Google Drive op je apparaat hebt geïnstalleerd.

Meer informatie over hoe je offline toegang uitzet

Foutmelding: 'Kan document niet synchroniseren' of 'Probleem met synchroniseren'

Stap 1: Controleer je netwerkverbinding

Het kan zijn dat er een probleem is met je netwerkverbinding. Dus is het handig om die eerst te controleren. Probeer daarna offline toegang uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

1. Open een Google-document, -spreadsheet of -presentatie op je computer.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Offline beschikbaar maken. Controleer of het vinkje is verdwenen.
  3. Klik bovenaan op Bestand en dan Offline beschikbaar maken.

Als de fout blijft optreden, is het bestand waarschijnlijk te groot.

Stap 2: Maak het bestand kleiner

1. Maak het bestand kleiner.
    • Tip: Kopieer kleinere gedeelten van het oorspronkelijke document naar een nieuw document.
  2. Klik bovenaan het nieuwe, kleinere document op Bestand en dan Offline beschikbaar maken.

Helpen offline toegang te verbeteren

Vul deze enquête in om ons te laten weten wat je vindt van de offline mogelijkheden van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.