Offline aan Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties werken

Als je geen verbinding met internet hebt, kun je nog steeds bestanden maken, bekijken en bewerken in:

• Google Documenten
  • Google Spreadsheets
  • Google Presentaties

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties offline gebruiken

Je kunt de laatst geopende documenten opslaan op je computer.

Voordat je offline toegang inschakelt

• Controleer of je verbinding met internet hebt.
  • Gebruik de Google Chrome-browser.
  • Maak geen gebruik van privé browsen.
  • Installeer de Chrome-extensie Google Offline Documenten en schakel deze in.
  • Controleer of je apparaat voldoende ruimte heeft om je bestanden op te slaan.

Offline toegang inschakelen

1. Open op je computer het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
    Opmerking: Als je offline toegang voor een ander Google-account wilt gebruiken, zorg dan dat je bent ingelogd bij het juiste Chrome-profiel. Bekijk meer informatie over hoe je overschakelt naar een ander Chrome-profiel
  2. Klik linksboven op Menu Menuen vervolgens Instellingen.
  3. Schakel Offline in.
    Opmerking: Als je offline toegang inschakelt voor Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Drive, geldt dit voor alle vier programma's.
  4. Open Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties in de Chrome-browser om offline te werken.

Offline toegang uitschakelen

1. Open Google Documenten of Google Drive.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Schakel aan de rechterkant de optie Offline uit.

Specifieke bestanden offline beschikbaar maken

Als je genoeg opslagruimte hebt, worden enkele van je meest recente bestanden automatisch offline opgeslagen. Wil je zelf bestanden selecteren om offline op te slaan, ga dan als volgt te werk:

1. Volg de bovenstaande stappen om offline toegang in Google Drive in te schakelen.
  2. Open het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Klik op Meer Meer bij het bestand dat je offline wilt gebruiken.
  4. Klik op Offline beschikbaar. Je ziet nu linksonder een vinkje waarmee wordt aangegeven dat het bestand offline beschikbaar is.

Tip: Je kunt een bestand ook offline beschikbaar maken door een Google-document, -spreadsheet of -presentatie te openen en op Bestanden danOffline beschikbaar maken te klikken.

Problemen met offline gebruik van bestanden oplossen

Probeer de volgende stappen als het offline werken in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties problemen oplevert.

Je browser controleren

• Gebruik de Google Chrome-browser.
  • Maak geen gebruik van privé of incognito browsen.

Foutmelding: 'De offline synchronisatiestatus wordt gecontroleerd. Een ogenblik geduld.'

• Laad de pagina opnieuw en probeer het nog een keer.
  • Wis je sitegegevens:
    1. Open chrome://settings/cookies/detail?site=docs.google.com.
    2. Klik op Alles verwijderen.

Foutmelding: 'Offline synchronisatie is uitgeschakeld door je beheerder'

Je kunt offline toegang niet gebruiken met dit account. Meer informatie over hoe je contact opneemt met je beheerder

Foutmelding: 'Een andere gebruiker heeft offline toegang al ingeschakeld op deze computer.'

Je kunt per Chrome-profiel voor slechts één account offline toegang inschakelen. Ben je de eigenaar van het andere gebruikersaccount, log dan in als die gebruiker en schakel offline toegang uit. Meer informatie over hoe je offline toegang uitschakelt

Ben je niet de eigenaar van het andere account, maak dan een nieuw Chrome-profiel en schakel hiervoor offline toegang in. Meer informatie over hoe je een nieuw profiel toevoegt

Offline toegang instellen mislukt

Offline toegang uitschakelen en opnieuw inschakelen

Je sitegegevens wissen

1. Open chrome://settings/cookies/detail?site=docs.google.com.
  2. Klik op Alles verwijderen

Offline toegang is al ingeschakeld

Offline toegang wordt automatisch ingeschakeld als je Chrome OS gebruikt, als je ervoor kiest je documenten en Drive te synchroniseren wanneer je een Chrome-profiel maakt, of als je 'Back-up en synchronisatie' van Google Drive op je apparaat hebt geïnstalleerd.

Meer informatie over hoe je offline toegang uitschakelt

Foutmelding: 'Kan document niet synchroniseren' of 'Probleem met synchroniseren'

Stap 1: Controleer je netwerkverbinding

Het kan zijn dat er een probleem is met je netwerkverbinding, dus is het handig om die eerst te controleren. Probeer daarna offline toegang uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

1. Open een Google-document, -spreadsheet of -presentatie op je computer.
  2. Klik bovenaan op Bestand en vervolgens Offline beschikbaar maken. Controleer of het vinkje verdwenen is.
  3. Klik bovenaan op Bestand en vervolgens Offline beschikbaar maken

Als de fout blijft optreden, is het bestand waarschijnlijk te groot.

Stap 2: Maak het bestand kleiner

1. Maak het bestand kleiner.
    • Tip: Kopieer kleinere gedeelten van het oorspronkelijke document naar een nieuw document.
  2. Klik bovenaan het nieuwe kleinere document op Bestand en vervolgens Offline beschikbaar maken.