Offline aan Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties werken

Als je geen verbinding met internet hebt, kun je nog steeds bestanden maken, bekijken en bewerken in:

• Google Documenten
  • Google Spreadsheets
  • Google Presentaties

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties offline gebruiken

Je kunt de laatst geopende documenten opslaan op je computer.

Voordat je offline toegang inschakelt

• Controleer of je verbinding met internet hebt.
  • Gebruik de Google Chrome-browser.
  • Maak geen gebruik van privé browsen.
  • Installeer de Chrome-extensie Google Offline Documenten en schakel deze in.
  • Controleer of je apparaat voldoende ruimte heeft om je bestanden op te slaan.

Offline toegang inschakelen

1. Open op je computer het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
    Opmerking: Als je offline toegang voor een ander Google-account wilt gebruiken, zorg dan dat je bent ingelogd bij het juiste Chrome-profiel. Meer informatie over overschakelen naar een ander Chrome-profiel
  2. Klik linksboven op het hoofdmenu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Schakel Offline in.
    Opmerking: Als je offline toegang inschakelt voor Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Drive, geldt dit voor alle vier programma's.
  4. Open Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties in de Chrome-browser om offline te werken.

Specifieke bestanden offline beschikbaar maken

Als je genoeg opslagruimte hebt, worden enkele van je meest recente bestanden automatisch offline opgeslagen. Wil je zelf bestanden selecteren om offline op te slaan, ga dan als volgt te werk:

1. Volg de bovenstaande stappen om offline toegang in Google Drive in te schakelen.
  2. Open het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Klik op Meer Meer bij het bestand dat je offline wilt gebruiken.
  4. Klik op Offline beschikbaar. Je ziet nu linksonder een vinkje waarmee wordt aangegeven dat het bestand offline beschikbaar is.

Tip: Je kunt een bestand ook offline beschikbaar maken door een Google-document, -spreadsheet of -presentatie te openen en op Bestanden danOffline beschikbaar maken te klikken.