Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin tiedostojen käyttäminen offline-tilassa

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Jos et ole yhteydessä verkkoon, voit silti luoda, katsoa ja muokata tiedostoja seuraavilla sovelluksilla:

• Google Docs
  • Google Sheets
  • Google Slides

Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin tiedostojen offline-käyttö

Voit tallentaa viimeksi tietokoneella avatut dokumentit.

Ennen offline-tilan ottamista käyttöön

• Sinulla on oltava internetyhteys.
  • Sinun on käytettävä Google Chrome- tai Microsoft Edge ‐selainta.
  • Älä käytä yksityistä selaamista.
  • Asenna Google Docs Offline ‑Chrome-laajennus ja ota se käyttöön.
  • Varmista, että laitteellasi on riittävästi tilaa tiedostojen tallentamiseen.

Offline-käytön vaihtaminen päälle

1. Avaa Google Drive.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Laita Offline-asetus päälle.
    1. Jos käytät Microsoft Edgeä, sinut ohjataan Chrome Web Storeen, josta voit ladata Google Docs Offline ‑laajennuksen.
  4. Aloita työskentely offline-tilassa avaamalla Google Docs, Sheets tai Slides

Vinkki:

• Voit laittaa offline-käytön päälle Docsin, Sheetsin tai Slidesin asetuksista. Jos laitat offline-käytön päälle Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa tai Drivessa, valinta vaikuttaa näihin kaikkiin.
  • Saat offline-käytön päälle myös seuraavasti: Avaa mikä tahansa Google-dokumentti, ‐laskentataulukko tai ‐esitys. Valitse yläreunasta tiedoston nimen vierestä Katso dokumentin tila Cloud done ja sitten Ota käyttöön ja sitten Ota käyttöön.
  • Jos haluat käyttää offline-tilaa toisella Google-tilillä, varmista, että olet kirjautunut oikeaan Chrome- tai Edge-profiiliin. Katso, miten voit vaihtaa Chrome-profiilia.

Offline-käytön poistaminen käytöstä

1. Avaa Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin aloitusnäyttö.
  2. Valitse Valikko Valikkoja sitten Asetukset.
  3. Laita Offline-tila pois päältä oikealta.
    • Vinkki: Jos laitat offline-käytön pois päältä Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa, valinta vaikuttaa näihin kaikkiin.

Tiettyjen tiedostojen offline-käytön salliminen

Jos tallennustilaa on riittävästi, jotkin viimeaikaisista tiedostoistasi tallennetaan automaattisesti offline-tilassa. Offline-tilassa tallennettavien tiedostojen valitseminen manuaalisesti:

1. Ota Google Driven offline-käyttö käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Avaa Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin aloitusnäyttö.
  3. Valitse offline-tilassa käytettävän tiedoston kohdalta Lisää Lisää.
  4. Valitse Käytettävissä offline-tilassa. Vasemmassa alakulmassa näkyy valintamerkki sen merkiksi, että tiedosto on käytettävissä offline-tilassa.

Vinkki: Voit sallia tiedoston offline-käytön myös avaamalla Google-dokumentin, ‑laskentataulukon tai ‑esityksen ja valitsemalla Tiedosto ja sitten Salli käyttö offline-tilassa.

Dokumentin offline-käytettävyyden tarkistaminen

1. Avaa tiedosto tietokoneella Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta tiedoston nimen vierestä Katso dokumentin tila Cloud done.

Vinkki: Jos dokumentti ei ole valmis muokattavaksi offline-tilassa, näet selityksen.

Tiedostojen offline-käyttöön liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin offline-käytössä on ongelmia, kokeile näitä vaiheita.

Selaimen tarkistaminen

• Voit käyttää tiedostoja offline-tilassa Google Chrome- ja Microsoft Edge ‐selaimilla.
  • Älä käytä yksityistä selausta tai incognito-tilaa.
  • Varmista, että olet asentanut Google Docs Offline ‐Chrome-laajennuksen ja laittanut sen päälle.
  • Varmista, että selaimesi on ajan tasalla.

Virheilmoitus: Tarkistetaan offline-synkronoinnin tilaa. Odota hetki.

Virheilmoitus: Järjestelmänvalvoja on poistanut offline-synkronoinnin käytöstä.

Offline-käyttö ei ole käytettävissä tällä tilillä. Näin saat yhteyden järjestelmänvalvojaan.

Virheilmoitus: Toinen käyttäjä on jo ottanut käyttöön offline-käytön tällä tietokoneella.

Offline-tila voi olla käytössä vain yhdellä selainprofiilin tileistä. Jos haluat ottaa offline-tilan käyttöön useilla tileillä, luo ne eri selainprofiileilla. Katso miten uusi profiili lisätään ja ota sitten offline-tila käyttöön yhdellä tilillä kussakin profiilissa.

Offline-tilan määritys epäonnistui.

Offline-käytön poistaminen käytöstä ja ottaminen uudelleen käyttöön

Sivustodatan tyhjentäminen

1. Avaa chrome://settings/cookies/detail?site=docs.google.com.
    1. Jos käytät Microsoft Edgeä, avaa edge://settings/cookies/detail?site=docs.google.com.
  2. Valitse Poista kaikki

Offline-tila on jo käytössä

Offline-käyttö otetaan käyttöön automaattisesti, jos käytät ChromeOS:ää, jos päätät synkronoida Docsin ja Driven Chrome-profiilin luomisen yhteydessä tai jos Drive-työpöytäsovellus on asennettu laitteelle.

Näin poistat offline-käytön käytöstä.

Virheilmoitus: Dokumentin synkronointi epäonnistui tai siinä on ongelmia

Vaihe 1: Tarkista verkkoyhteys

Verkkoyhteydessä saattaa olla ongelma. Tarkista ensin verkkoyhteys. Kokeile sitten poistaa offline-käyttö käytöstä ja ottaa se uudelleen käyttöön.

1. Avaa Google-dokumentti, Sheet tai Slide tietokoneellasi.
  2. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Ota käyttöön offline-tilassa. Valintamerkin tulisi nyt olla piilossa.
  3. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Ota käyttöön offline-tilassa

Jos ongelma jatkuu, tiedosto on liian suuri.

Vaihe 2: Pienennä tiedostoa

1. Tee tiedostosta pienempi.
    • Vinkki: Kopioi pienempiä osioita alkuperäisestä dokumentista uusiin dokumentteihin.
  2. Valitse uuden, pienemmän dokumentin yläreunasta Tiedosto ja sitten Aseta käytettäväksi offline-tilassa.

Auta parantamaan offline-käyttöä

Vastaa kyselyyn ja auta meitä ymmärtämään offline-kokemustasi Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa.